Me Naiset on lisännyt 1243 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Piia Arnould

Tee itse kylmää herkkua jogurtista, lemon curdista ja vadelmista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
5 min + 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kevään helpoin pehmis

Ainekset

4
dl
maustamatonta kreikkalaista jogurttia
1
dl
Lemoncurd-tahnaa
2
dl
pakastevadelmia

Työvaiheet

  1. Sekoita keskenään jogurtti ja lemoncurd-tahna. Lisää sekaan rouhitut pakastevadelmat.
  2. Peitä kulho ja nosta pakkaseen 1–2 tunniksi. Notkista kohmeinen seos ja tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1243 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Juha Salminen

Klassinen paahtovanukas saa ihanan maun kermaan uutetusta sitruunaruohosta. Tarjoa jälkkäri esimerkiksi marjojen, mintunlehtien tai passiohedelmän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min + maustuminen 6 h ja brûléen tekeytyminen 3 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Crème brûlée sitruunaruoholla

Ainekset

5
dl
kuohukermaa
75
g
sitruunaruohoa (noin 3 kpl)
1
vaniljatanko
6
keltuaista
1
dl
sokeria
1
tl
limetin mehua
Päälle
noin 6
rkl
(hienoa) sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kaada kerma kattilaan. Kuori ja paloittele sitruunaruoho joukkoon. Halkaise ja raavi vaniljatangon siemenet sekaan, laita myös tanko. Kuumenna keskilämmöllä höyryäväksi. Siirrä levyltä ja kaada kulhoon. Siirrä jääkaappiin noin 6 tunniksi.

  2. Siivilöi sitruunaruohon palaset ja vaniljatanko pois ja kuumenna uudelleen höyryäväksi.

  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään löysäksi vaahdoksi. Lisää ruokalusikallinen kuumaa makukermaa joukkoon ja kaada loput hitaasti erissä koko ajan vatkaten. Lisää limetin mehu.

  4. Siivilöi seos 4–6 pieneen vuokaan ja nosta ne isompaan uunivuokaan. Täytä uunivuoka vähintään puolilleen, kiehuvan kuumalla vedellä.

  5. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä vesihauteessa noin 45 minuuttia, kunnes reunat ovat kiinni, mutta kermamassa vielä hieman tutisee.

  6. Nosta vesihauteesta ja kuivaa annosvuoat. Laita kelmu päälle ja siirrä jääkaappiin 3 tunniksi.

  7. Ripottele annosten pinnalle sokeria, ja polta se rapeaksi kaasupolttimella.

Vinkki! Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, kuumenna uuni 250 asteeseen grillivastuksille. Laita vuoat ihan uunin ylätasolle ja anna sokerin ruskistua noin minuutin ajan. Silmä kovana: sokeri palaa herkästi.

Kommentit (1)

Vierailija

Miksi kohdassa 1 kuumennetaan uuni? Jos kuitenkin laitetaan jääkaappiin? 😂

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Juustokakku? Ei, vaan paistettu jogurtti! Tämä ihanan täyteläinen jälkiruoka valmistuu muutamasta aineksesta.

Kuka olisi uskonut, että arkiaamujen luottopakki, maustamaton jogurtti, voisi muuttua lähes juustokakkumaiseksi herkuksi? Tämä vain muutaman aineksen jälkiruoka kypsyy uunin leppeässä lämmössä vesihauteessa, ja se tarjotaan kanelin ja tähtianiksen maustaman appelsiinisiirapin sekä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
45 min + yön yli jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu jogurtti

Ainekset

5
dl
paksua turkkilaista jogurttia (10 %)
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
4
rkl
maitojauhetta
½
tl
aitoa vaniljaa jauheena tai vaniljasokeria
Lisäksi
5
appelsiinia
¾
dl
sokeria
3
tähtianista
1
kanelitanko
¼
tl
kardemummaa
¾
dl
kuorittuja suolattomia pistaaseja
Voiteluun
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka (Ø 22–24 cm) kevyesti öljyllä.

  2. Sekoita jogurtti, kondensoitu maito, maitojauhe ja vanilja kulhossa ja kaada seos vuokaan.

  3. Laita vuoka syvälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Kaada kiehuvan kuumaa vettä pellille niin, että vesi ulottuu noin ¾ paistovuoan korkeudesta. Laita pelti varovasti uuniin.

  4. Paista jogurttia vesihauteessa 35–40 minuuttia, kunnes se alkaa juuri ja juuri saada väriä.

  5. Anna jogurtin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi.

  6. Purista kahdesta appelsiinista mehu kattilaan. Lisää sokeri ja mausteet. Keitä välillä sekoittaen 10 minuuttia tai kunnes mehu muuttuu siirappimaiseksi.

  7. Leikkaa loput appelsiinit kuorettomiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. Kaada päälle kuuma appelsiinisiirappi ja anna jäähtyä. Rouhi pistaasit veitsellä.

  8. Laita appelsiinit jogurtin pinnalle ja ripottele päälle pistaasit.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1243 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Unelmanpehmeä valkosuklaavaahto on täydellinen jälkkäri, kun sen yhdistää kirpeään tyrnicurdiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + curdin ja valkosuklaakerman jäähtyminen noin 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaata ja tyrniä

Ainekset

150
g
valkosuklaata
3
dl
kuohukermaa
TYRNICURD
2 ½
dl (150 g)
(pakastettuja) tyrnimarjoja
50
g
voita
1
dl
sokeria
2
keltuaista
PÄÄLLE
Valkosuklaalastuja, tyrnimarjoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna tyrnimarjoja kattilassa, kunnes mehu alkaa irrota. Soseuta sauvasekoittimella. Painele sose tiheään siivilään, jotta saat kuoret ja siemenet pois.

  2. Sulata voi ja kaada lämpimän siivilöidyn mehun joukkoon. Sekoita sokeri joukkoon. Kaada kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri sulaa.

  3. Kiehauta puhtaassa kattilassa vettä ja nosta tyrniseoskulho päälle. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon samalla vatkaten noin 15 minuuttia, kunnes curd sakenee. (Se tekeytyy vielä jäähtyessään, siitä ei ole tarkoitus tulla yhtä jäykkää kuin kaupan lemon curdista.) Laita kelmu päälle ja siirrä jääkaappiin.

  4. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Kaada suklaapalojen päälle ja anna seistä minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi.

  5. Peitä kulho ja siirrä jääkaappiin 2 tunniksi. Vatkaa kylmä valkosuklaaseos vaahdoksi sähkövatkaimella. Älä vatkaa liikaa, jotta seos ei muutu rakeiseksi.

  6. Mittaa jälkiruokalaseihin vuorotellen valkosuklaavaahtoa ja tyrnicurdia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 172 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Pue tuttu tiramisu jouluasuun piparkakuilla. Kuohkea ja tyylikäs joulutiramisu sopii kaikkiin vuodenvaihteen juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
30 min + 2 t vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklainen joulutiramisu

Ainekset

4
keskikokoista piparkakkua
4
(luomu)kananmunaa
4
rkl
sokeria
2
prk (yhteensä 500 g)
mascarponea
3
rkl
Vin Santoa tai muuta jälkiruokaviiniä
200
g
tiramisukeksejä (Savoiardi)
dl
espressoa
100
g
maito- tai tummaa suklaata
Koristeluun
raastettua maito- tai tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Murustele piparit pieniksi paloiksi. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa.
  2. Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
  3. Vaahdota valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Nostele valkuaisvaahto mascarpone-keltuaisvaahtoon. Mausta viinillä.
  4. Lusikoi mascarponeseosta tarjoiluastian pohjalle. Ripottele päälle piparimurua ja suklaarouhetta. Kasta keksit kevyesti espressossa ja asettele niitä mascarponevaahdon päälle.
  5. Tee muutama kerros samalla tavalla laittamalla mascarponevaahtoa, piparia, suklaata ja keksejä päällekkäin. Lusikoi mascarponevaahtoa päällimmäiseksi. Peitä kelmulla ja nosta viileään pariksi tunniksi.
  6. Koristele tiramisu raastetulla suklaalla.

Kommentit (0)