Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 116 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Kalakeittoon voit käyttää lohen lisäksi esimerkiksi kuhaa, siikaa, lahnaa tai vaikkapa seitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen kalakeitto

Ainekset

400
g
nahatonta ja ruodotonta kalaa
6
perunaa
2
porkkanaa
1/2
fenkolia
1
keltasipulia
1
l
vettä
5
maustepippuria
2
laakerinlehteä
1
kalaliemikuutio
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
suolaa ja valkopippuria
1/2
dl
tuoretta tilliä

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat lohkoiksi ja porkkanat lanteiksi. Viipaloi fenkoli. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi.
  2. Mittaa vesi, pippurit, laakerinlehdet ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Lisää perunat, porkkanat, fenkoli ja sipuli. Keitä, kunnes kasvikset kypsyvät. Leikkaa kala kuutioiksi, ja lisää se keittoon kerman kanssa. Siirrä kattila levyltä ja anna seistä muutama minuutti, jotta kalapalat kypsyvät.
  4. Maista keittoa ja lisää suolaa ja valkopippuria tarvittaessa. Hienonna tilli keiton koristeeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 629 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Sokerisuolaus graavaa kalan pehmeäksi ja miellyttävän makuiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 1-2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattu lohi

Ainekset

800
g
lohifileetä
3
dl
vettä
1
dl
sokeria
1/2
dl
hienoa merisuolaa
1
oksa rosmariinia
1/2
dl
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa lohi 2–4 tasakokoiseen palaan. '
  2. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja suola. Lisää rosmariinin oksa ja anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita lohifilee suljettavaan muovipussiin. Kaada jäähtynyt liemi joukkoon. Sulje pussi, paina ilma pois ja laita jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi.
  4. Ota lohi liemestä, pyyhi kuivaksi ja hienonna päälle tuoretta tilliä ennen tarjoilua. Leikkaa paloiksi tai ohuiksi siivuiksi

Kommentit (0)

Sormisyötävä on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

No nyt on aikaista, mutta alkoi jotenkin tehdä mieli talvisia/jouluisia herkkuja jo nyt kun grilli ollut kuumana käytännössä koko kesän. Lohihan sopii erinomaisesti yhteen eri asioiden kanssa, joulupöydässähän se on ainakin meillä kestosuosikki. Tätä reseptiä voi hyödyntää jo nyt sillä se ei ole...

Lohi on varmaankin suomalaisten suosikki kalaruoka, ja se taipuu moneen. Kaivaten jo joulua näin sateen ja tuulen keskellä, löysin tunnetun sivuston Rosan resepteistä jo jouluisia vaihtoehtoja joita jo meidän perheessä hyödynnettiin viime vuonna. Tässä linkki jos haluaa jo räväyttää ja kokeilla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouluruoka

Ainekset

3
kpl
keitetty kananmuna
12
kpl
keitettyjä uusia perunoita
300
g
paistettua lohta tai graavilohta
1-2
kpl
salaatti+rucola
1
kpl
punasipuli
12
kpl
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

Keitä kananmunia 10 minuutin ajan. Jäähdytä hetki, kuori, ja leikkaa puoliksi.

Paista lohta muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla ja leikkaa paloiksi. Käyttäessäsi graavilohta valmista se jo noin 30 minuuttia ennen salaatin tekoa.

Pese salaatti/rucola huolellisesti ja kuivata. Aseta suureen kulhoon salaatti ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Leikkaa punasipuli rinkuloiksi ja lisää salaattiin. Kuori avokado ja ja leikkaa siitä viipaleita salaatin päälle. Lopuksi lisää viel'ä lohi ja hieman oliiviöljyä ja sekoita varovaisesti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Makoisten uuniperunoiden salaisuus on rapea pinta ja niin ihanan pehmeä sisus. Tällä kertaa perunat saavat kaverikseen täyteläisen lämminsavulohitahnan.

Uuniperuna ei tarvitse foliota ympärilleen. Itse asiassa se vain estää kuorta paahtumasta rapeaksi ja vetistää perunan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 minuuttia + paahtaminen uunissa 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Täydellinen uuniperuna

Ainekset

8
uuniperunaa, esim. Rosamundaa
3
dl
karkeaa merisuolaa
TÄYTE
400
g
ranskankermaa
400
g
lämminsavulohta
1
rkl
piparjuuritahnaa
1
ruukku
ruohosipulia
1
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pese perunat hyvin ja kuivaa. Töki haarukalla muutama reikä perunan pintaan. Ripottele suola uunivuokaan ja asettele perunat suolan päälle. Paahda noin tunti. Peruna on valmis, kun haarukka uppoaa siihen helposti.
  2. Tee täyte perunoiden paahtuessa uunissa. Hienonna ruohosipuli. Lusikoi smetanat kulhoon ja vaahdota ne sähkövatkaimella . Lisää lohi ilman nahkaa, piparjuuritahna, ruohosipuli ja pippuri. Sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  3. Leikkaa kuuman perunan pintaan ristikkäinen viilto ja purista se auki. Lusikoi täyte päälle.

Kommentit (0)

Käyttäjä17112 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 23 keittokirjaan.

Kanakeitto on herkullinen ruoka arkeen sekä koko perheelle. Helppo valmistaa ja myös terveellinen vaihtoehto! Ripauksen enemmän makua ja luxusta keitto saa koskenlaskija-juustosta. Kannattaa kokeilla.

Kasvisten täyttämä kanakeitto lämmittää koko perhettä arjen keskellä. Jos haluat hieman oikaista keiton tekemisessä niin voit käyttää pakastevihanneksia, itse suosin yleensä tuoreita vihanneksia mutta niiden esivalmistelu vie hieman enemmän aikaa, joka saattaa arjen keskellä olla ongelma....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Koskenlaskijan kanakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
1
mieto chili
1
purjo
250
g
kanasuikaleita (maustamaton)
1
tl
tomaattipyree
1
l
kanalientä (puljonki)
2
dl
basmatiriisi tai pitkäjyväinen riisi
1
paketti
Koskenlaskijajuusto
suolaa ja mustapippuria
tuore persilja koristeluun

Työvaiheet

Esivalmistele kasvikset tai vaihtoehtoisesti käytä pakastekasviksia.

Kuori sipuli sekä porkkanat ja poista miedosta chilistä siemenet. Käytä aluksi vain puolikas chili keittoon ja katso kuinka tulista siitä tulee, voit halutessasi lisätä chiliä myös jälkeenpäin lisää.

Pese purjo ja leikkaa se pitkittäissuunnassa viipaleiksi. Jätä purjo omaan astiaan ja sekoita muut kasvikset keskenään.

Lisää tilkka oliiviöljyä kasariin ja paista kanasuikaleet siinä. Kun kanat ovat saaneet hieman lämpöä ja väriä voit lisätä sipulin, porkkanat, puolikkaan chilin sekä teelusikallisin tomaattipyreetä.

Lisää puljongin kanaliemi kun sipulit ja muut vihannekset ovat hieman pehmentyneet. Kuumenna neste kasarissa kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä kannen alla noin 20 minuutin ajan kunnes riisi on kypsää. Lisää ripaus mustapippuria ja suolaa, ja tarkista maku.

Lisää koskenlaskijajuusto viimeiseksi kun keitto on muuten valmista ja se sulaa upeasti keittoon.

Koristele tuoreella persiljalla.

Kommentit (4)

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Upean näköinen keitto! Koskenlaskiallahan on monia eri makuja, vahvempikin versio voisi sopia tähän erittäin hyvin?

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Terve! Joo itse ajattelin kokeilla ensi kerralla sitä punaista pakettia.

Käyttäjä17112
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Joo aivan varmasti sopii, hyvä idea kokeilla eri makuisia kermoja/juustoja, tuovat varmasti vaihtelua.

Vierailija

Jätetäänkö purjo omaan astiaan ikuisiksi ajoiksi?