Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 115 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Kalakeittoon voit käyttää lohen lisäksi esimerkiksi kuhaa, siikaa, lahnaa tai vaikkapa seitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen kalakeitto

Ainekset

400
g
nahatonta ja ruodotonta kalaa
6
perunaa
2
porkkanaa
1/2
fenkolia
1
keltasipulia
1
l
vettä
5
maustepippuria
2
laakerinlehteä
1
kalaliemikuutio
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
suolaa ja valkopippuria
1/2
dl
tuoretta tilliä

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat lohkoiksi ja porkkanat lanteiksi. Viipaloi fenkoli. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi.
  2. Mittaa vesi, pippurit, laakerinlehdet ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Lisää perunat, porkkanat, fenkoli ja sipuli. Keitä, kunnes kasvikset kypsyvät. Leikkaa kala kuutioiksi, ja lisää se keittoon kerman kanssa. Siirrä kattila levyltä ja anna seistä muutama minuutti, jotta kalapalat kypsyvät.
  4. Maista keittoa ja lisää suolaa ja valkopippuria tarvittaessa. Hienonna tilli keiton koristeeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Melkein kuin ceviche! Filippiiniläisversiossa kala kypsytetään limetillä ja maustetaan kookosvedellä sekä riisiviinietikalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + marinointi 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Filippiiniläinen ceviche eli kinilaw

Ainekset

300
g
pakastettuja ahvenfileitä
180
g
katkarapuja
2
limettiä
2
valkosipulinkynttä
3
cm
tuoretta inkivääriä
1/2
dl
kookosvettä
1/2
dl
riisiviinietikkaa
1
tl
tummaa sokeria
Lisäksi
1
punasipuli
1
punainen chili
1
ruukku
korianteria
1
limetti

Työvaiheet

  1. Sulata kalat ja ravut.
  2. Jos fileissä on ruotoja, poista ne. Leikkaa fileet pieniksi paloiksi. Laita ne kulhoon.
  3. Purista limettien mehu kalan päälle. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Sekoita valkosipuli, inkivääri, kookosvesi, etikka ja sokeri kalan joukkoon. Lisää katkaravut ja sekoita.
  4. Anna kinilawn vetäytyä jääkaapissa noin 45 minuuttia, kääntele muutaman kerran.
  5. Kuori ja suikaloi sipuli. Paloittele chili. Sekoita sipulit ja chili sekä hienonnettu korianteri kinilawn joukkoon. Tarjoa limettilohkojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuha paistuu helposti kikherneiden kera uunipellillä. Kylkeen tehdään nopea kastike jogurtista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Kuha, lämmin kikhernesalaatti ja savupaprikajogurtti

Ainekset

4
kuhafileetä (à 150–180 g)
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
Kikhernesalaatti
2
tlk (à noin 300 g)
kypsiä kikherneitä
2
rkl
sitruunamehua
4
rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä.
  2. Valmista kikhernesalaatti. Huuhdo kikherneet ja valuta ne. Sekoita keskenään sitruunamehu ja oliiviöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne ja pinjansiemenet sitruunaöljyyn. Kääntele kastike joukkoon. Lisää seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille niin, että kalafileille jää tilaa toiselle puolelle. Paahda kikherneitä 15 minuuttia.
  3. Lisää kuhafileet pellille kikherneiden viereen. Paahda vielä 10–15 minuuttia, kunnes kalafileet ovat kypsiä. Tee savupaprikajogurtti kalan kypsyessä (ks. ohje alla).

Savupaprikajogurtti

Ainekset

2
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
dl
turkkilaista jogurttia
1-2
tl
jauhettua savupaprikaa
1/2-1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarjoa kalan ja kikhernesalaatin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Curryn juju on mausteiden kypsentäminen ensin. Lisää kala ihan viimeisenä, jotta se pysyy mehevänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-kalacurry

Ainekset

2
dl
(punaista) kvinoaa
400
g
turska- tai kuhafileitä
1
kukkakaali
1/2
punainen chili
2
valkosipulinkynttä
5
cm
tuoretta inkivääriä
5
cm
tuoretta kurkumaa
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
kardemummaa
1
tl
korianterijauhetta
1
tl
kurkumajauhetta
1
rkl
(keltaista) currytahnaa
1
sipuli
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
1/2
l
vettä
1
kalaliemikuutio
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Laita kvinoa kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kala noin 5 x 5 cm:n paloiksi. Paloittele kukkakaali veitsellä.
  3. Pilko chili sekä kuoritut valkosipulit, inkivääri ja kurkuma. Kuullota paloja öljyssä padassa tai kattilassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kuivat mausteet ja currytahna. Kuori ja lohko sipuli ja lisää mausteiden joukkoon. Kaada kookosmaito ja vesi pataan, ja murenna liemikuutio joukkoon.
  4. Lisää kukkakaalit pataan ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes kukkakaali pehmenee hieman mutta on vielä napakkaa.
  5. Lisää kalat pataan ja anna kiehua, kunnes kala on kypsää, noin 3 minuuttia.
  6. Viimeistele pata hienonnetulla korianterilla ja tarjoa kvinoan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuorejuustosta syntyy simppeli "kastike" kalalle, kun lorautat mukaan vähän etikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + pikkelöinti 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hiillostettu kuha, etikoitu tuorejuusto ja pikkelöidyt kasvikset

Ainekset

4
nahatonta kuhafileetä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
1
tl
omenaviinietikkaa
Pikkelöidyt kasvikset
2
fenkolia
1
kurkku
1
kyssäkaali (tai keräkaalia)
2
dl
1-2-3 -lientä
10
tillinoksaa
Etikoitu tuorejuusto
2
dl
maustamatonta tuorejuustoa
1
tl
sherry- tai omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin pikkelöidyt kasvikset. Suikaloi fenkolit, kurkku ja kyssäkaali veitsellä tai vihannesleikkurilla. Laita kasvikset astiaan ja mausta 1-2-3-liemellä (ks. ohje alhaalla). Hienonna tilli ja lisää se kasvisten joukkoon.
  2. Sekoita tuorejuustoon sherry- tai omenaviinietikka ja suola. Laita jääkaappiin maustumaan.
  3. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Leikkaa kuhafileet pitkittäin siten, että ruotorivi irtoaa fileestä. Hiillosta fileet hennosti kaasupolttimella tai kuumassa valurautapannussa. Mausta kala suolalla, sokerilla ja sitruunankuorella. Kypsennä uunissa 5 minuuttia. Halutessasi voit kypsentää kuhafileitä uunissa ilman hiillostamista 10 minuuttia.
  4. Pirskota fileille omenaviinietikkaa. Kokoa annokset ja koristele tuoreella tillillä.

Pikkelöintiliemi

Ainekset

1
dl
omenaviinietikkaa
2
dl
sokeria
3
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kunnes sokeri liukenee.

  2. Anna jäähtyä puoli tuntia huoneenlämmössä.

  3. Säilytä liemi jääkaapissa.

Kommentit (0)