Sushiburrito on kuin iso makirulla, joka syödään burriton tapaan. Pötkö saa lisää makua ja potkua, kun sitä kastaa sriracha- ja soijakastikkeisiin.
Sushiburrito
Ainekset
Työvaiheet
- Laita riisi kulhoon ja valuta päälle kylmää vettä. Huuhtele riisi 3-4 kertaa vettä välillä vaihtaen. Valuta vesi pois. Siirrä riisi kattilaan ja kaada päälle 6 desiä vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Sammuta levy ja anna riisin hautua kannen alla sekoittamatta 25-30 minuuttia. älä avaa kantta! Kaada riisi laakeaan astiaan. Anna jäähtyä.
- Kuumenna riisiviinietikka, sokeri ja suola kattilassa. Anna kiehua, kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä liemi ja kaada riisin joukkoon. Sekoita.
- Tee wasabi-avokadomajoneesi oheisen ohjeen mukaan.
- Tee inkivääri-seesamikastike oheisen ohjeen mukaan.
- Kasaa burrito. Aseta noriarkki bambumatolle tai keittiöpyyhkeen päälle. Levitä ohut kerros sushiriisiä arkille. Revi savulohi ja salaatinlehti pienemmiksi paloiksi ja nosta riisin päälle. Lisää loput täytteet ja kääri rullaksi. Tarjoile burritot avokadomajoneesin ja inkivääri-seesamikastikkeen kera. Myös sriracha-kastike sopii mausteeksi.
Wasabi-avokadomajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna avokado haarukalla. Lisää majoneesi, wasabi, sitruunamehu ja suola. Sekoita.
Inkivääri-seesamikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Sekoita.
Jäiset kalapalat ensin 10min uunissa ja kookosmaitojen ym roippeiden kanssa toiset 10min. Lopputulos oli se, että kalapalat eivät olleet kypsiä sisältä ja ensimmäisen lautasellisen nakkasin suosiolla roskikseen. Noh, uunissa vielä 30min, jos nyt olisivat kypsiä sen jälkeen.
Tuli taivaallista! Tein yhdessä vuoassa, tuplamäärän, kiertoilmauunissa ja kaikki toimi erinomaisesti juuri ohjeen mukaan.