klo 9:02 | 7.2.2014

Tässä maukkaassa keitossa on kaloreita vain 58 per annos.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo
Pinaatti-lehtikaalikeitto
Ainekset
100
g
tuoretta lehtikaalia
50
g
tuoretta pinaattia
1
sipuli
ripaus jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
25
g
margariinia
1/2
dl
vehnäjauhoja
9
dl
vettä
2
kpl
kasvisliemikuutiota
3
rkl
sitrusmehua tai kuivaa valkoviiniä
suolaa ja mustapippuria
Pinnalle
tuoretta korianterisilppua
Työvaiheet
- Poista huuhdottujen lehtikaalien paksu lehtiruoti ja leikkaa lehdet pieneksi silpuksi. Siisti ja huuhdo pinaatti. Kuori ja silppua sipuli. Pane kattilaan sipulisilppu ja jeera, kuullota pehmeäksi.
- Lisää kattilaan jauhot ja sen jälkeen vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Hienonna kasvisliemikuutiot ja lisää ne kattilaan pinaatinja hienonnetun lehtikaalin kanssa. Mausta meiramilla, suolalla ja rouhitulla pippurilla makusi mukaan.
- Anna seoksen kiehua hiljalleen sekoitellen noin viisi minuuttia. Jos seos on liian paksua, lisää tilkka vettä. Silppua pinnalle korianteria ja pakkaa ruokatermariin retkievääksi.