klo 18:47 | 17.7.2013

Tomaateista paahtamalla valmistettu kastike on terveellinen hätävara pakastimessa. Voit tuunata sitä mielesi mukaan erilaisilla yrteillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Tuore tomaattikastike
Ainekset
2
kg
kypsiä tomaatteja
1
dl
hyvää oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
2
tl
valkoista balsamicokastiketta
1
tl
kidesokeria
hyppysellinen hienoa merisuolaa
1
dl
silputtua, tuoretta basilikaa
Työvaiheet
- Leikkaa tomaatit siivuiksi ja asettele palat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita keskenään 2 rkl öljyä, murskatut valkosipulinkynnet, balsamico, sokeri ja suola.
- Levitä seos tomaattien pintaan ja paahda niitä uunin keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Lisää sillä välin kulhossa lopun öljyn sekaan silputut basilikanlehdet.
- Leikkaa jäähtyneet tomaattilohkot halutessasi pienemmiksi ja sekoita öljy-basilikaseoksen joukkoon. Pakasta kastike sopivina kerta-annoksina ja käytä tarvittaessa eri ruokien pohjana.
Vinkki! Käytä tuoretomaattikastiketta patojen ja keittojen pohjana sekä pizzan päällä.