
Tiramisu-sitrustäytteiset laskiaispullat
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota murennettu hiiva, suola, sokeri ja kardemumma kädenlämpöiseen maitoon. Alusta joukkoon jauhot pikkuhiljaa ja lopuksi sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa huolella noin 5 minuuttia ja jätä peitettynä huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi nousemaan.
- Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, leivo taikinasta pikkupullia. Nosta pullat leivinpaperille uuni-pellille ja anna kohota noin 15 minuuttia. Voitele pullien pinta kananmunalla, koristele mantelirouheella ja raesokerilla. Paista pullat kypsiksi 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Valmista sillä välin täyte. Sekoita vaniljakastikeaines ja maito kulhossa ja anna turvota noin 5 minuuttia. Sekoita vaniljakastikeseokseen tiramisurahka. Halkaise jäähtyneet pullat, sipaise väliin täytteet ja nauti heti.
Mitä tässä tarkoitetaan purkillisella vaniljakastikeaineksia?