Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2225 reseptiä.
Linkitetty 745 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä tulee pizzaresepti, jonka jälkeen et vilkuile enää muita. Vai miltä kuulostaa maistuva pohja, jota ei tarvitse lainkaan vaivata? Ja 10 minuutin tomaattikastike, joka lyö laidalta kaikki aiemmat tomaattikastikkeet?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 pizzaa (ø 25 cm)
Valmistusaika
30 min + kohotus 12-24 t
Vaikeustaso
Helppo

Pizza margherita

Ainekset

Pohja
6
dl
vehnäjauhoja
1/4
tl
kuivahiivaa
1
tl
hienoa merisuolaa
3
dl
kylmää vettä
Kastike
1
prk
(400 g) laadukasta tomaattimurskaa (esim. Mutti)
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaaleaa balsamietikkaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Täytteet
3
(à 125 g)
palloa mozzarella di bufala -juustoa
100
g
parmesaanijuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
LIsäksi
vehnäjauhoja leipomiseen
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää kylmä vesi vähitellen esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista, älä vaivaa. Taikinan kuuluu olla melko löysää. Peitä kulho keittiöliinalla ja jätä se huoneenlämpöön 12–24 tunniksi. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi.
  2. Kaada tomaattimurska pieneen kattilaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kattilaan öljyn, balsamietikan, sokerin, suolan ja mustapippurin kanssa. Keitä 10 minuuttia hiljaa poreillen. Anna kastikkeen jäähtyä.
  3. Valuta mozzarellapallot hyvin ja leikkaa ne viipaleiksi. Raasta parmesaani.
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen, jätä tyhjä uunipelti kuumenevaan uuniin. Ota kolmasosa taikinasta jauhotetuin käsin leivinpaperille. Levitä taikina ohueksi pizzapohjaksi (ø 25 cm) käsin taputellen, jauhoja apuna käyttäen.
  5. Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta, mozzarellaviipaleita ja parmesaaniraastetta. Ota uunissa ollut pelti ulos, vedä pizza leivinpapereineen kuumalle pellille ja siirrä pizza uuniin. Paista 10 minuuttia.
  6. Pyöräytä basilikan lehdet oliiviöljyssä ja lisää ne tulikuuman pizzan päälle. Tee loput pizzat samalla tavalla.
  7. Pirskottele valmiiden pizzojen päälle oliiviöljyä.

Kommentit (20)

Jefu25
Seuraa 
Liittynyt12.1.2015

Maailman paras!!!

Vierailija

Miksi kuivahiiva laitetaan kylmään veteen?
Eikö hiiva tulisi herättää 42 asteessa?

Alma

Kuivahiiva laitetaan kylmään veteen, koska kohotusaika on niin pitkä. Silloin ei tarvitse herättelyä, vaan hitaasti hyvä tulee.

Pette

Älyttömän hyviä!

Vierailija

Taikinasta tuli näillä mitoilla ihan kivikovaa! Olisi pitänyt tajuta asia kun ihmettelin koko alussa että miksi neste lisätään jauhoihin eikä päinvastoin.

Hanna_K
Seuraa 
Liittynyt2.2.2018

Tosi hyvä ohje! Teen nykyään pizzapohjan aina tällä reseptillä ja hyvää tulee.

Vierailija

En saanut kyllä taikinaa kohoamaan yhtään sekä tuo täyte määrä on hurja tohon ilmoitettuun pizzojen kokoon (3kpl 25cm) koska tuolla täytemäärällä täytti 4kpl 30cm pizzaa laidasta laitaan ja täytettä jäi yli.

Vierailija

Meillä kyllä onnistunut joka kerta,vaikka pohja onkin kettumainen levitettävä pellille. Täytteitäkin sopivasti kolmelle erittäin epämuodostuneelle pizzalle, ihan superhyvää!

Vierailija

Pystyykö tekemään gluteenittomana?

Vierailija

"maailman paras"  Hieman italialaisittain liioiteltuna.. kyllä löytyy parempiakin ohjeita. on se kumma jos ei viitsi taikinaa käsin koskea. ps. unohtakaa murskat ja käyttäkää purkitettuja kuorittuja kokonaisia tomaatteja. 

Vierailija

Ihan mahdottoman huono ohje. Taikinaa ei pysty ollenkaan käsittelemään ja lähinnä tuntuu että kyseessä on liima. Suosittelen käyttämään Hans Välimäen ohjetta mielummin

Vierailija

Maukas pizza tuli, jauhojen avulla pystyi käsittelemään taikinaa. Ainoa vaan, että aivan liian öljyinen pizza, kun käsketään reseptissä liottamaan basilikatkin öljyssä. Jätän sen kohdan väliin ensi kerralla.

Margariitta

Kyllä, todellakin paras pizza-ohje ikinä. Ei ollenkaan vaikeaa käsitellä taikinaa. Onnistuu gluteenittomana, olen tehnyt, tosin silloin vasta taikinan käsittely onkin vaikeaa, kärsivällisyyttä tarvitaan, mutta lopputulos oli hyvä.

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Tein dennis pitza-jauhoista(tipo 00) pohjan, joka lukee jauhopussin kyljessä ja Alenin muttisoosinohjeella tomattikastikkeen pizzan pohjalle ja päälle mozzarella di bufalaa, sekä tuoreen pizzan päälle rucolaa.. oli niiiin hyvää että teen tätä jatkossa aina kun pizzaa teköö mieli! Kärsivällisyyttä taikinan kohottamiseen! Mulla se oli 5h huoneenlämmössä, ja peiteltynä jääkaapissa 24h ja sen jälkeen vielä 1h huoneenlämmössä kun väsäsin muttisoosia.

Korvalaanen

En ymmärrä noita tomaattikastikkeita, kun ketsupilla saa mehevämmän.  Ja miksi mautonta, kallista Mozzarellaa?  Moni muu sopii paremmin, esim. edullinen Gouda tmv.

Vierailija

Yhdelle tekee helpon pizzapohjan: 2 munaa ja 2 dl juustoraastetta. Uuniin noin 10 - 15 minuutiksi. Omavalintaiset täytteet päälle, takaisin uuniin n. 15 minuutiksi. Pizza valmis. Jos haluaa isomman pizzan, lisää vaan munien ja juustoraasteen määrää.

Muumimamma5

Miten kukaan on saanut tästä aikaiseksi taikinan ja jopa löysän? Mitähän tein väärin, kun en saanut sekoitettua kaikkia jauhoja tuohon nestemäärään? Kulhossa on puuhaarukka, jossa on taikinamöntti ja kulhon pohjalla runsaasti jauhoja... Auttakaa...

viikonloppuisä

Onko noi mitat tosissaan noin? 6dl jauhoja ja 3dl vettä! Ei onnistunut noilla mittasuhteilla.

Janet

Hyvin onnistui. Täyte varsinkin todella hyvä,tosin vielä ripottelin oreganoa mustapippuria päälle. Taikinaa ehdin kohottaa vain 8h,kokeilen seuraavalla kerralla 24 tuntia. Luulen kyllä, että teen jatkossa perinteisellä pizzataikinalla,mutta samalla täytteellä.

Vierailija

Liian pullamainen pohja mielestäni, pidän ohuesta rapeammasta pohjasta. Korvalaaselle tiedoksi, ketsuppi ei kuulu pizzaan. Itse oikaisen käyttämällä valmiita kastikkeita, basilika on tärkeä olla mukana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2225 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Munakas on loistava nälän taltuttaja. Se valmistuu nopeasti ja täytteeksi voi laittaa mitä jääkaapissa kulloinkin on, esimerkiksi rapeaa varsiparsakaalia ja kermaista ricottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Broccolinimunakas

Ainekset

1
ps (150 g)
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
pieni valkosipulinkynsi
1
punainen chili
1
rkl
öljyä
6
kananmunaa
1
rkl
maitoa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
voita
½
rs (à 250 g)
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele broccolinit ja siisti kannat. Halkaise isoimmat. Kuori ja viipaloi valkosipuli, viipaloi chili ja poista siemenet halutessasi.

  2. Kuumenna öljy pannussa ja paista broccolineja kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja chili. Paista vielä noin minuutti (varo polttamasta valkosipulia) ja siirrä broccolinit lautaselle odottamaan.

  3. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Sekoita maito, suola ja pippuri joukkoon.

  4. Pyyhi pannu ja sulata siinä puolet voista. Pienennä lämpöä. Kaada puolet munakasseoksesta pannuun ja työntele sitä reunoilta kohti keskustaa, kunnes seos alkaa hyytyä.

  5. Asettele puolet broccolineista hyytyneen munakkaan pinnalle ja lisää ricotta nokareina. Valuta munakas lautaselle ja paista toinen munakas samoin. Tarjoa heti.

Vinkki! Tee isommassa pannussa yksi jaettava munakas.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 89 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Tofusta irtoava marinadi antaa keiton liemeen ihanaa makua. Voit käyttää tofun sijaan broileri- tai kirjolohisuikaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuudeli-tofukeitto

Ainekset

2
porkkanaa
5
dl
vettä
1
rkl
riisiviinietikkaa
2
ps
misokeittoaineksia (esim. Blue Dragon)
150
g
täysjyvänuudeleita
200
g
marinoitua tofua (esim. Sweet Ginger Garlic/Eko Tofu)
kolmannes
kurkkua
4
dl
salaattipinaattia
1
kevätsipuli
(suolaa)
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi myös kurkku ja hienonna kevätsipuli.

  2. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon, etikka, misokeittoainekset ja porkkanaviipaleet. Keitä noin 5 minuuttia.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi kiehuvassa vedessä erillisessä kattilassa.

  4. Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista kuutiot tilkassa öljyä kauniin ruskeiksi

  5. Annostele nuudelit ja tofu keittolautasille. Kaada kuuma misoliemi sekä porkkanat päälle. Viimeistele annokset kurkkuviipaleilla, pinaatilla ja kevätsipulilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1152 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Uunissa pehmeäksi paahdettu feta maistuu pastan joukossa, paahdettujen kasvisten kanssa ja sellaisenaan eri ruokien lisukkeena. Älä unohda hunajatilkkaa, se lepyttää fetan kirpeää suolaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu uunifeta

Ainekset

200
g
fetaa
Marinadi
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
korianterin siemeniä murskattuna
1
punainen chili
1
(luomu)sitruunan kuoriraaste

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita feta uunivuokaan.

  2. Sekoita keskenään öljy, hunaja ja korianterinsiemenet. Hienonna joukkoon chili. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu sekaan. Kaada marinadi fetan päälle. Paahda noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Tomaattikeitto on terveellistä ja sitäkin herkullisempaa ruokaa! Tässä tomaattikeitossa maistuu hieman myös porkkana ja paprika, jotka mukavasti pyöristävät tomaatin makua.👌🏻

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paahtaminen 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto

Ainekset

1
kg
kypsiä tomaatteja
1/2
kpl
paprika (punainen tai keltainen
2
kpl
porkkanoita
1
kpl
kesäsipuli
4-5
kpl
valkosipulin kynttä
1
tl
suolaa myllystä
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
kasvislientä
2
tl
sokeria
2
rkl
tuoreita yrttejä
10
tippaa
tabascoa

Työvaiheet

Säädä uuni 220-asteeseen.
Halkaise tomaatit, suikaloi paprika ja viipaloi porkkanat. Lohko sipuli ja kuori valkosipulinkynnet.
Siirrä kasvikset leivinpaperin päälle pellille, rouhi niiden päälle suolaa ja mustapippuria ja pirskottele oliiviöljyä.
Paahda uunissa 25 minuuttia.

Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää joukkoon sokeri, yrtit, tabasco ja paahdetut kasvikset.
Anna keiton kiehua muutaman minuutin ajan ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Tarjoile vaikkapa uunituoreen focaccian kera.😍

Kommentit (0)