Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2213 reseptiä.
Linkitetty 732 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä tulee pizzaresepti, jonka jälkeen et vilkuile enää muita. Vai miltä kuulostaa maistuva pohja, jota ei tarvitse lainkaan vaivata? Ja 10 minuutin tomaattikastike, joka lyö laidalta kaikki aiemmat tomaattikastikkeet?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 pizzaa (ø 25 cm)
Valmistusaika
30 min + kohotus 12-24 t
Vaikeustaso
Helppo

Pizza margherita

Ainekset

Pohja
6
dl
vehnäjauhoja
1/4
tl
kuivahiivaa
1
tl
hienoa merisuolaa
3
dl
kylmää vettä
Kastike
1
prk
(400 g) laadukasta tomaattimurskaa (esim. Mutti)
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaaleaa balsamietikkaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Täytteet
3
(à 125 g)
palloa mozzarella di bufala -juustoa
100
g
parmesaanijuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
LIsäksi
vehnäjauhoja leipomiseen
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää kylmä vesi vähitellen esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista, älä vaivaa. Taikinan kuuluu olla melko löysää. Peitä kulho keittiöliinalla ja jätä se huoneenlämpöön 12–24 tunniksi. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi.
  2. Kaada tomaattimurska pieneen kattilaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kattilaan öljyn, balsamietikan, sokerin, suolan ja mustapippurin kanssa. Keitä 10 minuuttia hiljaa poreillen. Anna kastikkeen jäähtyä.
  3. Valuta mozzarellapallot hyvin ja leikkaa ne viipaleiksi. Raasta parmesaani.
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen, jätä tyhjä uunipelti kuumenevaan uuniin. Ota kolmasosa taikinasta jauhotetuin käsin leivinpaperille. Levitä taikina ohueksi pizzapohjaksi (ø 25 cm) käsin taputellen, jauhoja apuna käyttäen.
  5. Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta, mozzarellaviipaleita ja parmesaaniraastetta. Ota uunissa ollut pelti ulos, vedä pizza leivinpapereineen kuumalle pellille ja siirrä pizza uuniin. Paista 10 minuuttia.
  6. Pyöräytä basilikan lehdet oliiviöljyssä ja lisää ne tulikuuman pizzan päälle. Tee loput pizzat samalla tavalla.
  7. Pirskottele valmiiden pizzojen päälle oliiviöljyä.

Kommentit (20)

Jefu25
Seuraa 
Liittynyt12.1.2015

Maailman paras!!!

Vierailija

Miksi kuivahiiva laitetaan kylmään veteen?
Eikö hiiva tulisi herättää 42 asteessa?

Alma

Kuivahiiva laitetaan kylmään veteen, koska kohotusaika on niin pitkä. Silloin ei tarvitse herättelyä, vaan hitaasti hyvä tulee.

Pette

Älyttömän hyviä!

Vierailija

Taikinasta tuli näillä mitoilla ihan kivikovaa! Olisi pitänyt tajuta asia kun ihmettelin koko alussa että miksi neste lisätään jauhoihin eikä päinvastoin.

Hanna_K
Seuraa 
Liittynyt2.2.2018

Tosi hyvä ohje! Teen nykyään pizzapohjan aina tällä reseptillä ja hyvää tulee.

Vierailija

En saanut kyllä taikinaa kohoamaan yhtään sekä tuo täyte määrä on hurja tohon ilmoitettuun pizzojen kokoon (3kpl 25cm) koska tuolla täytemäärällä täytti 4kpl 30cm pizzaa laidasta laitaan ja täytettä jäi yli.

Vierailija

Meillä kyllä onnistunut joka kerta,vaikka pohja onkin kettumainen levitettävä pellille. Täytteitäkin sopivasti kolmelle erittäin epämuodostuneelle pizzalle, ihan superhyvää!

Vierailija

Pystyykö tekemään gluteenittomana?

Vierailija

"maailman paras"  Hieman italialaisittain liioiteltuna.. kyllä löytyy parempiakin ohjeita. on se kumma jos ei viitsi taikinaa käsin koskea. ps. unohtakaa murskat ja käyttäkää purkitettuja kuorittuja kokonaisia tomaatteja. 

Vierailija

Ihan mahdottoman huono ohje. Taikinaa ei pysty ollenkaan käsittelemään ja lähinnä tuntuu että kyseessä on liima. Suosittelen käyttämään Hans Välimäen ohjetta mielummin

Vierailija

Maukas pizza tuli, jauhojen avulla pystyi käsittelemään taikinaa. Ainoa vaan, että aivan liian öljyinen pizza, kun käsketään reseptissä liottamaan basilikatkin öljyssä. Jätän sen kohdan väliin ensi kerralla.

Margariitta

Kyllä, todellakin paras pizza-ohje ikinä. Ei ollenkaan vaikeaa käsitellä taikinaa. Onnistuu gluteenittomana, olen tehnyt, tosin silloin vasta taikinan käsittely onkin vaikeaa, kärsivällisyyttä tarvitaan, mutta lopputulos oli hyvä.

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Tein dennis pitza-jauhoista(tipo 00) pohjan, joka lukee jauhopussin kyljessä ja Alenin muttisoosinohjeella tomattikastikkeen pizzan pohjalle ja päälle mozzarella di bufalaa, sekä tuoreen pizzan päälle rucolaa.. oli niiiin hyvää että teen tätä jatkossa aina kun pizzaa teköö mieli! Kärsivällisyyttä taikinan kohottamiseen! Mulla se oli 5h huoneenlämmössä, ja peiteltynä jääkaapissa 24h ja sen jälkeen vielä 1h huoneenlämmössä kun väsäsin muttisoosia.

Korvalaanen

En ymmärrä noita tomaattikastikkeita, kun ketsupilla saa mehevämmän.  Ja miksi mautonta, kallista Mozzarellaa?  Moni muu sopii paremmin, esim. edullinen Gouda tmv.

Näytä kaikki kommentit (20)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1128 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Parsa-tofu-piirakka maistuu niin kasvis- kuin sekasyöjille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-tofu-piirakka

Ainekset

POHJA
100
g
huoneenlämpöistä maidotonta margariinia
2
dl
hienoa gluteenitonta jauhoseosta
¼
tl
suolaa
2
rkl
kylmää vettä
½
dl
vegaanista juustoraastetta
TÄYTE
1
pkt (noin 350 g)
pehmeää silken tofua
100
g
kaupan valmista hummusta
2
rkl
ravintohiivahiutaleita
1
rkl
perunajauhoja
1
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
500
g
vihreää parsaa
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Tee pohja. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi rasva jauhoihin. Sekoita joukkoon kasvijuustoraaste ja kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja painele ohueksi (26–28 cm:n) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset keskenään ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

  3. Kuori parsat ja napsauta puumainen kanta irti. Ota sivuun 5 parsaa ja puolita ne pituussuunnassa koristeeksi piirakan päälle. Paloittele loput parsat pieniksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  4. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista parsaa ja valkosipulia noin 3 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  5. Sekoita parsa ja valkosipuli täytteen joukkoon ja kaada piirakkapohjan päälle. Nosta koristeparsat päälle ja sudi hieman oliiviöljyä pinnalle.

  6. Paista 35–40 minuuttia, kunnes piirakan täyte on kypsynyt. Anna jäähtyä ja tarjoa huoneenlämpöisenä.

Oton leipomukset on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Manteli-korvapuustit ovat pullaa parhaimmillaan!🙂 Näissä korvapuusteissa on herkullinen ja runsas täyte, jossa maistuu kaneli ja manteli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 h + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-korvapuustit

Ainekset

Pullataikina
5
dl
mantelimaitoa
50
g
hiivaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
kaardemummaa
1
kpl
kananmuna
3/4
tl
suolaa
125
g
sulatettua voita
n. 14
dl
vehnäjauhoja
Täyte:
75
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhetta
2
rkl
kanelia
Pinnalle:
1
kpl
kananmuna voiteluun
1/2
dl
mantelirouhetta

Työvaiheet

Lämmitä mantelimaito kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kaardemumma, kananmuna ja suola.
Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista.
Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhot desi kerrallaan koko ajan vaivaten. Valmis pullataikina on kimmoisaa ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia. Peitä taikina leivinliinalla ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. (n. 45 min.)

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset tahnamaiseksi seokseksi.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo ensin 12 korvapuustia.
Kauli tai taputtele taikinan puolikas n. 0,5 cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi kunnolla jauhotetulla alustalla.
Levitä puolet täytteestä taikinalevyn päälle ja kääri taikina melko napakaksi rullaksi.
Leikkaa taikinasta 12 palaa. (Tee jokatoinen viilto reilusti vinossa oikealle ja jokatoinen viilto reilusti vinossa vasemmalle, jolloin korvapuustit saavat niille tyypillisen muodon.)
Siirrä taikinapalat pellille leivinpaperin päälle kapea puoli ylöspäin. Paina jokaisen korvapuustin keskelle ”kuoppa” sormea apuna käyttäen, jolloin kerrokset tulevat kauniisti esille.
Anna kohota vielä 15 min. ja sillä välin leivo toiset 12 korvapuustia samalla tavalla. Laita uuni lämpeämään 210 asteeseen.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalla mantelirouhetta.
Paista 12-15 minuuttia riippuen uunin tehokkuudesta.
Nauti esimerkiksi kylmän maidon kera😍

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2213 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Leikkaaminen paljastaa voileipäkääretortun kauniit kierteet. Kun katat lisukkeeksi savulohta ja kinkkua, saat nälkäisimmätkin vieraat myhäilemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 palaa
Valmistusaika
40 min + tekeytyminen 8 t
Vaikeustaso
Helppo

Voileipäkääretorttu

Ainekset

16
palaa
täysjyväpaahtoleipää
KOSTUTUS
dl
vettä
¼
dl
sitruunamehua
TÄYTE
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
fetaa
1
dl
arrabiatta-pestoa (esim. Pirkka)
1
kurkku
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
minttua hienonnettuna
mustapippuria myllystä
PÄÄLLE
2
prk (á 200 g)
tuorejuustoa
1
dl
turkkilaista jogurttia
KORISTEEKSI
kurkkua, hunajamelonia, oliiveja, minttua, ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado leivät leivinpaperille suorakaiteen muotoon. Kostuta leivät sitruunamehun ja veden seoksella ja painele leipien reunat tiiviisti kiinni toisiinsa.
  2. Soseuta tuorejuusto ja feta tahnaksi. Levitä tahna leipälevylle. Jos seos on liian paksua, notkista sitä sitruunamehulla. Levitä pesto juuston päälle.
  3. Halkaise kurkku ja koverra siemenet lusikalla. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista raasteesta nestettä pois. Hienonna ruohosipuli ja minttu. Levitä kurkkuraaste ja yrtit levyn päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Kääri leipälevy rullalle kääretortun tapaan ja jätä se saumapuoli alaspäin. Kiedo leivinpaperi ympärille tiukaksi kääreeksi. Nosta käärö vähintään 8 tunniksi viileään vetäytymään.
  5. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti yhteen ja levitä seos voileipäkakun pinnalle. Koristele kakku kurkkunauhoilla, palloraudalla pyöräytetyillä hunajamelonipalloilla, oliiveilla, mintulla ja ruohosipulilla.
Me Naiset on lisännyt 1128 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Jääjugurttikakku on kuin jäätelö ja juustokakku samassa. Täydellinen kesäjälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 4 h

Frozen Yogurt -kakku

Ainekset

POHJA
250
g (17 kpl)
digestivekeksejä
100
g
sulaa voita
1
tl
jauhettua, kuivattua mustikkaa/kaakaojauhetta
TÄYTE
4
dl
maustamatonta kreikkalaista jugurttia
1
prk (250 g)
mascarponejuustoa
2
dl
vispikermaa
4
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
vaniljasokeria
LISÄKSI
marjoja koristeluun

Työvaiheet

  1. Murenna keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sula voi ja marjajauhe. Painele muruseos tiiviisti irtopohjaisen, noin 27x18 senttimetrin kokoisen kakkuvuoan pohjalle.
  2. Sekoita jugurtti ja mascarpone. Vispaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, hunaja ja vaniljasokeri jugurttiseokseen, levitä se pohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen noin 4 tunniksi. Kakku on parhaimmillaan juuri ja juuri jäätyneenä.
  3. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Jos teet kakun pakkaseen jo aiemmin, ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.