
Tässä tulee pizzaresepti, jonka jälkeen et vilkuile enää muita. Vai miltä kuulostaa maistuva pohja, jota ei tarvitse lainkaan vaivata? Ja 10 minuutin tomaattikastike, joka lyö laidalta kaikki aiemmat tomaattikastikkeet?
Pizza margherita
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää kylmä vesi vähitellen esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista, älä vaivaa. Taikinan kuuluu olla melko löysää. Peitä kulho keittiöliinalla ja jätä se huoneenlämpöön 12–24 tunniksi. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi.
- Kaada tomaattimurska pieneen kattilaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kattilaan öljyn, balsamietikan, sokerin, suolan ja mustapippurin kanssa. Keitä 10 minuuttia hiljaa poreillen. Anna kastikkeen jäähtyä.
- Valuta mozzarellapallot hyvin ja leikkaa ne viipaleiksi. Raasta parmesaani.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen, jätä tyhjä uunipelti kuumenevaan uuniin. Ota kolmasosa taikinasta jauhotetuin käsin leivinpaperille. Levitä taikina ohueksi pizzapohjaksi (ø 25 cm) käsin taputellen, jauhoja apuna käyttäen.
- Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta, mozzarellaviipaleita ja parmesaaniraastetta. Ota uunissa ollut pelti ulos, vedä pizza leivinpapereineen kuumalle pellille ja siirrä pizza uuniin. Paista 10 minuuttia.
- Pyöräytä basilikan lehdet oliiviöljyssä ja lisää ne tulikuuman pizzan päälle. Tee loput pizzat samalla tavalla.
- Pirskottele valmiiden pizzojen päälle oliiviöljyä.
Maailman paras!!!
Miksi kuivahiiva laitetaan kylmään veteen?
Eikö hiiva tulisi herättää 42 asteessa?
Kuivahiiva laitetaan kylmään veteen, koska kohotusaika on niin pitkä. Silloin ei tarvitse herättelyä, vaan hitaasti hyvä tulee.
Älyttömän hyviä!
Taikinasta tuli näillä mitoilla ihan kivikovaa! Olisi pitänyt tajuta asia kun ihmettelin koko alussa että miksi neste lisätään jauhoihin eikä päinvastoin.
Tosi hyvä ohje! Teen nykyään pizzapohjan aina tällä reseptillä ja hyvää tulee.
En saanut kyllä taikinaa kohoamaan yhtään sekä tuo täyte määrä on hurja tohon ilmoitettuun pizzojen kokoon (3kpl 25cm) koska tuolla täytemäärällä täytti 4kpl 30cm pizzaa laidasta laitaan ja täytettä jäi yli.
Meillä kyllä onnistunut joka kerta,vaikka pohja onkin kettumainen levitettävä pellille. Täytteitäkin sopivasti kolmelle erittäin epämuodostuneelle pizzalle, ihan superhyvää!
Pystyykö tekemään gluteenittomana?
"maailman paras" Hieman italialaisittain liioiteltuna.. kyllä löytyy parempiakin ohjeita. on se kumma jos ei viitsi taikinaa käsin koskea. ps. unohtakaa murskat ja käyttäkää purkitettuja kuorittuja kokonaisia tomaatteja.
Ihan mahdottoman huono ohje. Taikinaa ei pysty ollenkaan käsittelemään ja lähinnä tuntuu että kyseessä on liima. Suosittelen käyttämään Hans Välimäen ohjetta mielummin
Maukas pizza tuli, jauhojen avulla pystyi käsittelemään taikinaa. Ainoa vaan, että aivan liian öljyinen pizza, kun käsketään reseptissä liottamaan basilikatkin öljyssä. Jätän sen kohdan väliin ensi kerralla.
Kyllä, todellakin paras pizza-ohje ikinä. Ei ollenkaan vaikeaa käsitellä taikinaa. Onnistuu gluteenittomana, olen tehnyt, tosin silloin vasta taikinan käsittely onkin vaikeaa, kärsivällisyyttä tarvitaan, mutta lopputulos oli hyvä.
Tein dennis pitza-jauhoista(tipo 00) pohjan, joka lukee jauhopussin kyljessä ja Alenin muttisoosinohjeella tomattikastikkeen pizzan pohjalle ja päälle mozzarella di bufalaa, sekä tuoreen pizzan päälle rucolaa.. oli niiiin hyvää että teen tätä jatkossa aina kun pizzaa teköö mieli! Kärsivällisyyttä taikinan kohottamiseen! Mulla se oli 5h huoneenlämmössä, ja peiteltynä jääkaapissa 24h ja sen jälkeen vielä 1h huoneenlämmössä kun väsäsin muttisoosia.