Soppa365 on lisännyt 293 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
Ohje: Raisa Laine Kuva: Pia Inberg

Upean keltainen sahramirisotto on mainio lisuke kalalle tai broilerille. Maistuu se toki sellaisenaankin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30-40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sahramirisotto

Ainekset

3
salottisipulia
2
rkl
oliiviöljyä
3
dl
risottoriisiä
1/2
g
sahramia (1 pussi)
2
dl
kuivaa valkoviiniä
8
dl
kanalientä
1
dl
raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria
tuoretta lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä matalalla lämmöllä pehmeiksi. Käytä laakeaa korkeareunaista pannua.
  2. Lisää riisi ja sahrami ja kuullota vielä hetki.
  3. Nosta lämpöä ja lisää valkoviini koko ajan sekoittaen. Kun valkoviini on imeytynyt riisiin, lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan hiljalleen sekoitellen, kunnes kaikki liemi on imeytynyt.
  4. Tarkista risoton kypsyys. Riisissä saa olla puruvaraa, mutta risoton rakenteen tulisi olla löysähkö.
  5. Lisää raastettu parmesaani ja mausta ruoka suolalla ja pippurilla. Ripottele pintaan tuoretta lehtipersiljaa.

Vinkki: Löydät lisää maistuvia risottoruokia Sopan risottokokoelmasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3149 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Meri Milash ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Niter Kibbeh on maustevoi, jossa yhdistyvät Lähi-idän ja Intian maut. Helppo pasta maistuu voin ansiosta ylelliseltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
12 min
Vaikeustaso
Helppo

Niter kibbeh -pasta

Ainekset

400
g
linguine-pastaa
3
rosmariinin oksaa
dl
maustevoita
1
dl
pastan keitinvettä
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 1 tl suolaa).

  2. Hienonna rosmariini pieneen kulhoon ja lisää voi.

  3. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä muutama minuutti, ota keitinvettä ja lisää se voin joukkoon. Lisää myös suola.

  4. Valuta pasta ja sekoita voiseos joukkoon niin, että kaikki pastanauhat maustuvat. Tarjoa heti.

Maustettu kirkastettu voi eli niter kibbeh

Ainekset

500
g
suolatonta voita
3
sipulia
9
valkosipulinkynttä
10
cm:n pala
inkivääriä
1
kanelitanko
4
kokonaista mustan kardemumman kotaa
6
kokonaista neilikkaa
¾
rkl
korianterinsiemeniä
½
rkl
kokonaisia mustapippureita
½
rkl
sarviapilaa
¾
tl
juustokuminansiemeniä
½
rkl
oreganoa
¼
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
tl
kurkumaa
1
rosmariinin oksa

Työvaiheet

  1. Paloittele voi reiluiksi kuutioiksi.

  2. Kuori ja leikkaa sipuli kuutioiksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri.

  3. Laita kanelitanko, kardemumma, neilikka, korianteri, mustapippuri, sarviapila ja juustokumina paistinpannulle. Kuumenna matalalla lämmöllä välillä pannua heiluttaen, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Kaada mausteet pataan tai paistokasariin.

  4. Lisää pataan sipulit, inkivääri, voi, oregano, muskottipähkinä, kurkuma sekä rosmariini.

  5. Kuumenna ja anna voin sulaa. Anna seoksen poreilla matalalla lämmöllä 90 minuuttia. Sekoita välillä ja tarkasta, että voi ei kuumene liikaa.

  6. Peitä lasipurkin suuaukko harso- tai juustoliinalla. Siivilöi voisula kauhallinen kerrallaan purkkiin. Tee liinasta nyytti ja purista varovasti, jotta kaikki voi valuu talteen. Voit myös siivilöidä voin tiheäreikäisen siivilän läpi.

  7. Laita kansi päälle, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita voi jääkaappiin. Voit käyttää maustevoita ruoanvalmistuksessa, pastan joukossa tai tarjota sitä sellaisenaan levitteenä. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön ajoissa ennen tarjoamista.

Vinkki Mustaa kardemummaa ja sarviapilaa saa aasialaisista ruokakaupoista ja samojen kauppojen verkkokaupoista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3149 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Kun päässä ei liiku ainuttakaan ruokaideaa, hummuspasta pelastaa. Valmishummuksella höystetty linguine saa ruokaisuutta ja rakennetta pannussa paistetuista kikherneistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hummuspasta

Ainekset

400
g
pastaa, esim. linguine tai fettuccine
1
tlk (380 g)
kypsiä kikherneitä (säilyke)
3
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
1
tl
sumakkia
½
tl
chilijauhetta
¼
tl
suolaa
1
rs (225 g)
hummusta
½
ruukku lehtipersijaa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valmista sillä aikaa lisukkeet.

  2. Valuta kikherneet ja rullaa ne kuiviksi keittiöpyyhkeen välissä. Poista herneistä irronneet kuoret.

  3. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa ja lisää kikherneet. Peitä kannella ja paista keskilämmöllä välillä pannua heilutellen muutama minuutti.

  4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle yhdessä sumakin, chili-jauheen ja suolan kanssa. Peitä kannella ja paista 5 minuuttia.

  5. Kauhaise kattilasta desi pastan keitinvettä ja sekoita se hummuksen kanssa kulhossa. Hienonna lehtipersija ja raasta sitruunasta keltainen kuori.

  6. Valuta pasta, lisää loppu öljy ja hummus hyvin sekoittaen. Kääntele joukkoon paistetut kikherneet. Viimeistele pasta lehtipersiljalla ja sitruunankuorella. Purista halutessasi sitruunasta mehua pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Lihaa haudutetaan uunin lempeässä lämmössä niin kauan, että se on hajoaa haarukkaan. Makunsa italohenkisen pastan kastike saa punaviinistä ja salviasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
3 t 3+ min + marinointi yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtönautapasta ja salvia-valkosipuliöljy

Ainekset

Noin 1,2
kg
naudan etuselkää (tai muuta luutonta pitkään hautuvaa osaa)
tl +½ tl
suolaa
1
tl + ½ tl
rouhittua mustapippuria
1
plo (0,75 l)
punaviiniä
2
rkl
oliiviöljyä tai voita
1
tlk
tomaattimurskaa
LISÄKSI
600
g
pastaa (esimerkiksi penneä tai rigatonia)
SALVIA-VALKOSIPULIÖLJY
4
valkosipulinkynttä
1
ruukullinen salvian lehtiä
2
rkl
oliiviöljyä
PÄÄLLE
Raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha noin 5 cm x 5 cm:n paloiksi. Kierittele 1½ tl suolaa ja 1 tl mustapippuria lihapaloihin ja laita tiiviiseen pussiin. Kaada viini päälle ja marinoi seuraavaan päivään.

  2. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Valuta liha, säästä marinadi. Kuivaa liha ja kuumenna öljy padassa. Ruskista lihapalat kahdessa erässä kauttaaltaan, lisää öljyä välissä tarvittaessa.

  3. Laita kaikki lihat pataan, kaada päälle marinadi ja kiehauta. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausta puolella teelusikallisella suolaa ja pippuria. Laita kansi päälle ja hauduta uunissa noin 2 ½ tuntia, kunnes liha on kunnolla ylikypsää.

  4. Siirrä liha lautaselle ja revi pienemmäksi kahden haarukan avulla. Keitä lientä 20 minuuttia kovalla lämmöllä kokoon, kunnes sitä on jäljellä noin puolet.

  5. Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kääntele lihan joukkoon. Lämmitä vielä pari minuuttia.

  6. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Irrota salvian lehdet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista valkosipulia noin minuutin ajan, kunnes se saa vähän väriä. Lisää salvian lehdet loppuvaiheessa.

  7. Jaa pasta lautasille ja jaa salvia-valkosipuliöljy annosten päälle. Raasta pinnalle parmesaania.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Metsäsienet ovat suomalaista luksusta parhaimmillaan, joten ihana pasta syntyy myös pakastetuista kantarelleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Misovoi-siitakesienipasta

Ainekset

2
pkt (à noin 250 g)
sienitäytteisiä ravioleja
250
g
siitakesieniä (tai osa enokisieniä, osterivinokkaita ja shimeisieniä)
½
dl
öljyä
2
tl
valkoviinietikkaa (tai sherryviinietikkaa)
KASTIKE
rkl
tummaa/punaista misotahnaa
75
g
pehmeää voita
LISÄKSI
6
valkosipulinkynttä
2
dl
kuohukermaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
Kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista sieniä erissä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Lisää etikka ja anna sihahtaa. Siirrä kulhoon.

  2. Sekoita misotahna ja voi keskenään tahnaksi.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja paista niitä noin minuutin ajan jäljellä olevassa öljyssä. Lisää sienet ja misovoi. Lisää myös kerma ja kiehauta sekoitellen. Keitä noin 5 minuutin ajan melko kovalla lämmöllä, kunnes kastike sakenee hieman.

  4. Keitä tällä aikaa raviolit kypsäksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  5. Kääntele pasta kastikkeeseen ja mausta pippurilla. Hienonna pinnalle kevätsipulia.

Kommentit (0)