Upean keltainen sahramirisotto on mainio lisuke kalalle tai broilerille. Maistuu se toki sellaisenaankin.
Sahramirisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä matalalla lämmöllä pehmeiksi. Käytä laakeaa korkeareunaista pannua.
- Lisää riisi ja sahrami ja kuullota vielä hetki.
- Nosta lämpöä ja lisää valkoviini koko ajan sekoittaen. Kun valkoviini on imeytynyt riisiin, lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan hiljalleen sekoitellen, kunnes kaikki liemi on imeytynyt.
- Tarkista risoton kypsyys. Riisissä saa olla puruvaraa, mutta risoton rakenteen tulisi olla löysähkö.
- Lisää raastettu parmesaani ja mausta ruoka suolalla ja pippurilla. Ripottele pintaan tuoretta lehtipersiljaa.
Vinkki: Löydät lisää maistuvia risottoruokia Sopan risottokokoelmasta!