Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 100 keittokirjaan.
Ohje: Raisa Laine Kuva: Pia Inberg

Upean keltainen sahramirisotto on mainio lisuke kalalle tai broilerille. Maistuu se toki sellaisenaankin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30-40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sahramirisotto

Ainekset

3
salottisipulia
2
rkl
oliiviöljyä
3
dl
risottoriisiä
1/2
g
sahramia (1 pussi)
2
dl
kuivaa valkoviiniä
8
dl
kanalientä
1
dl
raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria
tuoretta lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä matalalla lämmöllä pehmeiksi. Käytä laakeaa korkeareunaista pannua.
  2. Lisää riisi ja sahrami ja kuullota vielä hetki.
  3. Nosta lämpöä ja lisää valkoviini koko ajan sekoittaen. Kun valkoviini on imeytynyt riisiin, lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan hiljalleen sekoitellen, kunnes kaikki liemi on imeytynyt.
  4. Tarkista risoton kypsyys. Riisissä saa olla puruvaraa, mutta risoton rakenteen tulisi olla löysähkö.
  5. Lisää raastettu parmesaani ja mausta ruoka suolalla ja pippurilla. Ripottele pintaan tuoretta lehtipersiljaa.

Vinkki: Löydät lisää maistuvia risottoruokia Sopan risottokokoelmasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sitruunapastaan tarvitaan spagetin lisäksi vain sitruunaa, voita ja parmesaania. Kun paahtaa voin pähkinäiseksi ja käyttää sitruunan kuorineen, makua riittää joka haarukalliseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-voipasta

Ainekset

1
(luomu)sitruuna
100
g
voita
1
dl
parmesaanijuustoa raasteena
½
tl
mustapippuria rouhittuna
(suolaa)
Lisäksi
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Pese ja leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Poista mahdolliset siemenet. Sulata puolet voista laakeassa kattilassa. Lisää sitruunaviipaleet ja kypsennä niitä keskilämmöllä 5–7 minuuttia tai kunnes voi on ruskistunut.

  3. Nosta sitruunaviipaleet kattilasta leikkuulaudalle, jätä voi kattilaan. Säästä neljä sitruunaviipaletta viimeistelyyn, leikkaa loput pieniksi kuutioiksi.

  4. Kun pasta on napakan kypsää, ota 3 dl pastan keitinvedestä talteen. Valuta pasta.

  5. Vatkaa 2 dl keitinvettä ruskistuneen voin joukkoon. Lisää loppu voi nokareina koko ajan sekoittaen. Kaada valutettu pasta kattilaan ja anna pastan imeä kastiketta itseensä pari minuuttia pastaa käännellen. Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää keitinvettä. Sekoita parmesaaniraaste, sitruunakuutiot ja pippuri pastan joukkoon. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

  6. Jaa pasta lautasille ja koristele annokset sitruunaviipaleilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Valkoinen parsa kestää tuhditkin mausteet. Mausta siis sitruunainen parsapasta rohkeasti chilillä ja valkosipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-fetaspagetti

Ainekset

400
g
valkoista parsaa
2
valkosipulinkynttä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
sormisuolaa
2
rkl + ½ dl
oliiviöljyä
400
g
spagettia
1
sitruuna
15
g
isoa basilikanlehteä
150
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhdo parsat, katkaise puumaiset tyvet ja kuori varret. Leikkaan parsat kolmeen osaan ja laita kul­hoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kulhoon. Lisää chilihiutaleet, suo­la ja 2 rkl öljyä. Kääntele niin, että mausteet levittyvät parsoille. Levitä parsat leivinpape­rille pellille ja kypsennä uunissa noin 10 mi­nuuttia. Kypsennä sillä aikaa pasta.
  2. Kuumenna pastan keitinvesi ja mausta se suolalla (2 tl suolaa/1 l vettä). Pese ja raas­ta sitruunan kuori ja lisää se keitinveteen. Purista 2 rkl sitruunan mehua pieneen kul­hoon, jätä odottamaan. Keitä pasta kypsäk­si pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä, kaada takaisin kattilaan ja lisää sitruunamehu ja ½ dl oliiviöljyä joukkoon.
  3. Ota parsat uunista ja kääntele basilikan­lehdet kuumien parsojen joukkoon. Lusikoi seos kattilaan pastan joukkoon. Viimeistele ruoka murennetulla fetalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 124 keittokirjaan.
OHJE Anna Karhu-Cormier ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Lasagnen tapaan kerrosteltu kukkakaali-parsakaalivuoka on kaikkien juhlien ja sielukkaiden hetkien herkkuruoka, joka vie kielen mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 t + kastikkeen maustuminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-parsakaalivuoka

Ainekset

Kasvisjauhiskastike
2
ruukkua korianteria
4
valkosipulinkynttä
2
isoa sipulia
2
lehtisellerin vartta
1
pieni vihreä paprika
1
pieni porkkana
4
rkl
oliiviöljyä
500
g
kasvisjauhista
2
tomaattia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
rkl
berbere-mausteseosta
2
tl
jauhettua kardemummaa
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
kanelia
1
tl
fenkolinsiememeniä
¼
tl
mustapippuria
2
kasvisliemikuutiota
2
kevätsipulia
Juustokastike
1
prk (250 g)
mascarponea
2
dl
kuohukermaa
3
luomukananmunaa
1
ps (150 g)
emmental-juustoraastetta
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
tl
hunajaa
Lisäksi
1
(400 g)
parsakaali
1
(500 g)
kukkakaali
2
rkl
oliiviöljyä
1
ps (125 g)
mozzarellaa
100
g
parmesaanijuustoa
2
ps (à 150 g)
emmental-juustoraastetta
1
ruukku basilikaa
1
ruukku korianteria
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kasviskastike kypsennystä edeltävänä päivänä. Soseuta yksi ruukku korianteria valkosipulin kanssa sileäksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi lehtiselleri ja paprika. Raasta porkkana.

  2. Laita porkkanaraaste, puolet korianteritahnasta ja öljy pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna, lisää kasvisjauhis ja paista sekoittaen.

  3. Lisää sipulit, lehtiselleri ja paprika. Kypsennä matalalla lämmöllä välillä sekoittaen, noin 10 minuuttia.

  4. Kuutioi tomaatit ja laita ne kattilaan tomaattipyreen kanssa, kypsennä noin 10 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, mausteet, liemikuutiot ja loppu korianteritahna.

  5. Peitä kannella ja anna hautua 30 minuuttia. Hienonna toinen ruukku korianteria ja kevätsipuli ja lisää ne kastikkeeseen. Hauduta vielä 10 minuuttia. Siirrä kastike viileään yön ajaksi.

  6. Seuraavana päivänä sekoita juustokastikkeen aineet kulhossa.

  7. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa kaalit isoiksi paloiksi, hienonna myös varret. Levitä kaalit isoon uunivuokaan, pirskottele 2 rkl öljyä päälle.

  8. Viipaloi mozzarella ja raasta parmesaani. Kasaa vuokaan vuorotellen kasviskastiketta, juustokastiketta ja juustoraasteita. Revi kerrosten väleihin basilikaa ja korianteria. Tee ylin kerros mozzarellaviipaleista, lopuista yrteistä ja juustoraasteista. Rouhi mustapippuria pinnalle.

  9. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Koristele halutessasi yrteillä ja chilillä.

Kommentit (2)

Vierailija

Jonkinlainen kevytversio tästä reseptistä olisi kyllä paikallaan! Tarvitaan suorastaan hengästyttävä määrä aineosia, ja erilaisten juustojen ja kananmunien määrä takaa sen, että ruoka on varsinainen kalori- tai ainakin kolesterolipommi, niin houkuttelevalta kuin ruoka nimensä perusteella kuulostikin. - Ei mene kokeiluun!

Ritta

Jatkoon menee. Hieno makujen ja mausteiden kirjo. Käytin pakaste kukka- ja parsakaalia. Ensi kerealla kiehautan ne ensin, nyt jäi vähän liian al dente. Käytin pork pullet lihaa, sopi hyvin makuihin.

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä lasagnen nopeassa arkiversiossa ricottajuusto ja mozzarella korvaavat juustokastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkaralasagne

Ainekset

1
pkt (250–300 g)
tuoremakkaroita (chorizoa tai muuta mausteista makkaraa)
1
rkl
öljyä
1
prk (500 g)
basilikalla maustettua tomaattipastakastiketta
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
rouhaisu mustapippuria myllystä
1
(125 g)
buffalomozzarellapallo
1
prk (250 g)
ricottajuustoa
5
lasagnelevyä
Vuoan voiteluun
öljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa tuoremakkarat parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ruskista makkaraviipaleet öljytilkassa paistokasarissa.
  2. Lisää kasariin pastakastike, sokeri, suola ja mustapippuri. Tarkista maku, lisää tarvittaessa esimerkiksi suolaa, sillä valmiiden pastakastikkeiden suolaisuudessa on eroja.
  3. Revi mozzarella hieman pienemmiksi paloiksi. Sekoita mozzarella ja ricottajuusto yhteen haarukalla kulhossa.
  4. Voitele uunivuoka (koko 20 cm x 25 cm). Kaada tuoremakkarakastike vuokaan, nostele joukkoon juustotahnaa.
  5. Paloittele lasagnelevyt. Laita palat vuokaan kastikkeen sekaan niin, että ne ovat mahdollisimman vähän päällekkäin. Valuta päälle vielä öljyä. Kypsennä lasagnea 225-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.
     

Kommentit (1)

Miika

Turha laittaa uuniin. Tekee kasarissa, eli kattila lasagne🙂