
Simppeleihin sämpyköihin voi upottaa pitkälti mitä tahansa kuivakaapista. Kaikki vain sekaisin, ensin uunia ja sitten ääntä kohti.
Äärimmäisen yksinkertaiset sämpykät toimivat aamu-, väli- ja iltapalana, parhaimmillaan lämpiminä. Kaikki aineet ja määrät ovat suuntaa-antavia, sekaan voi lisäksi heittää vaikkapa kurpitsan- tai pellavansiemeniä, pähkinärouhetta ja mausteita maun mukaan. Jos et ole valkosipulin ystävä, niin jätä se pois.
Simppelit valkosipulisämpykät
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Purista valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki ainekset kulhossa, lisää mantelijauhetta ja juustoraastetta, jos massa tuntuu liian löysältä. Mausta esim. timjamilla, mustapippurilla ja paprikajauheella, lisää halutessasi ripaus suolaa.
- Annostele taikina lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle pieniksi keoksi, tasoittele lusikalla.
- Paista keskitasolla kunnes sämpykät ovat kullanruskeita, noin 20 min.
Nauti lämpimänä voin kera, samettisen kasvissosekeiton tai höyrävän teen kanssa!