
Maailman paras kala -ja äyriäiskeitto -bouillabaisse- on niin makurikas elämys, että sitä kannattaa tarjota juhlavieraille! Alunperin tämä keitto on ranskasta ja kalastajien "päivän kalansaalis" - tyylinen keitto. Suomalaiselle tämä on luksusruokaa, vaikkakin raaka-aineiden kustannukset eivät päätä huimaa, paitsi sahrami.
Bouillabaisse Tintti -twistillä
Ainekset
Työvaiheet
- Laita vesi ja kalaliemi suureen kattilaan ja kiehauta. Pilko kalat, ja juurekset paloiksi.
- kuulota voissa sipulit ja vihannekset pannulla ja siirrä kattilaan.
- Lisää sahrami, mausteet, sriracha, fondi ja tomaattipyree.
- kieahuta n. 10 min. ja lisää valkoviini,
- Lisää paloitellut kalat, ravut ja puhtaaksi harjattut tuoreet sinisimpukat ja anna kiehahtaa 5 minuuttia.
- tarjoile rapeakuorisen maalaisleivän ja valkosipulimajoneesin kanssa. Valmista 2 minuutin majoneesi Soppa365 keittokirjastani, mutta laita vain vähän hunajaa ja 3 puristettua valkosipulinkynttä ohjeeseen, lisää myös sielälehtistä persiljaa resptiin.