Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Terveelliset välipalapatukat onnistuvat myös kotikeittiössä. Nämä kaurapatukat sisältävät reilusti energiaa ja antavat voimaa niin päivän askareisiin kuin myös treeniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Fiksu välipala: kaurapatukat

Ainekset

4
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kookoshiutaleita
1
dl
rusinoita
1
dl
auringonkukansiemeniä
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
hasselpähkinärouhetta
1/2
dl
rypsiöljyä
1/2
dl
vettä
1
dl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa yhteen. Mittaa öljy, vesi ja hunaja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada hunajaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.
  2. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka leivinpaperilla. Painele taikina tiiviiksi levyksi paperin päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  3. Jäähdytä levyä 20–30 minuuttia ennen kuin leikkaat sen patukoiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Uusi tapa nauttia avokado! Makua chilistä ja valkosipulista, runsaasti pehmeää rasvaa avokadosta, kikherneistä ja rypsiöljystä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Uuni-avokadot

Ainekset

4
avokadoa
SALSA
dl
kikherneitä (säilyke)
1
tomaatti
1
rkl
hienonnutta punasipulia
½
punainen chilipalko
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
VINEGRETTI
½
ruukku lehtipersiljaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Poista tomaatista kanta ja siemenet. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli, chili ja valkosipuli. Sekoita kaikki salsan aineet pienessä kulhossa.
  2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi salsaa kiven jättämään koloon. Kypsennä täytettyjä avokadonpuolikkaita 225 asteessa noin 10 minuuttia. Ole tarkkana kypsennysajan kanssa. Liian pitkä uunissa olo saa hedelmän maistumaan helposti kitkerältä.
  3. Hienonna lehtipersilja pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon muut vinegretin aineet. Lusikoi vinegrettiä kuumille avokadoille
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Puhtia polulle! Pähkinä-karpalokeksit ovat kuin itse tehtyjä energiapatukoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 16 kpl
Valmistusaika
20 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-karpalokeksit

Ainekset

2
dl
pähkinäsekoitusta
1
dl
kuivattuja aprikooseja
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
vaaleaa siirappia
¾
dl
kookosöljyä
dl
pikakaurahiutaleita (gluteeniton)
½±
tl
kardemummaa
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Mittaa pähkinät ja aprikoosit monitoimikoneeseen. Hienonna ne rouheeksi. Lisää joukkoon karpalot ja pyöräytä seosta leikkuuterällä muutama kierros.
  3. Lisää siirappi ja kookosöljy reilun kokoiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes öljy sulaa.
  4. Sekoita joukkoon pähkinä-hedelmärouhe, kaurahiutaleet ja kardemumma.
  5. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun, noin 20 x 30 sentin vuokaan. Painele pinta tasaiseksi.
  6. Paista 15 minuuttia. Jäähdytä levy. Sulata suklaa ja pursota se levyn päälle. Leikkaa tai murra levy annospaloiksi.

Vinkki! Suklaan sulattaminen onnistuu näppärästi näin: Paloittele suklaa vahvaan pakastepussiin. Lämmitä vettä kattilassa ja nosta pussi veteen. Varo, ettei vettä pääse suklaaseen. Kun suklaa sulaa, leikkaa pieni reikä pussin kulmaan ja valuta suklaa nauhana keksilevyn päälle.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ennen jumppaa toimii hiilihydraattipitoinen smoothie, josta saa helposti energiaa. Se toimii myös iltapalana, sillä hiilarit unettavat juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Energinen hedelmäsmoothie

Ainekset

2
vihreää omenaa
200
g
pakastemangoa
6
dl
baby-pinaattia
3
dl
ananasmehua
1
limetin mehu
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja poista omenoista siemenkota. Leikkaa omenat lohkoiksi. Laita kaikki smoothien aineet blenderiin tai tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.