Kuvat
Tuomas Kolehmainen, Reetta Pasanen, Panu Pälviä

Juustokakut ovat täysin syystä monen valinta juhlatarjoiluksi. Ne voi lähes kaikissa tapauksissa valmistaa vähintään edellisenä päivänä ja niiden makumaailma on loputtoman monipuolinen.

Uunissa paistuneet

- Crème brûlée -kinuskijuustokakku on sokerihiiren unelma. Makea, tuhti ja täyteläinen kinuskjuustokakku paistetaan uunissa kypsäksi. Päälle tehdään ennen tarjoilua créme brûléesta tuttu rapea sokeripinta.

- Baskimaan juustokakku (kuvassa) on niille, jotka eivät välitä rapeasta pohjasta, tai oikestaan pohjasta ensinkään. Kakku on siis täyttä tavaraa, sileän täyteläistä massaa. Pinta saa todella tummua paistettaessa!

- New Yorkin juustokakku on paistettujen juustokakkujen esikuva ja ehdoton klassikko. Kuten kaikissa paistetuissa juustokakuissa, lempeä uunin lämpö ja pitkä paistoaika takaavat tasaisen ja halkeamattoman lopputuloksen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raikkaan hapokkaat

- Limoncello-juustokakku saa nimensä mukaisesti makunsa italialaisesta sitruunalikööristä. Makeus tulee tässä kakussa täytteeseen laitettavasta tomusokerista. Upean kesäinen kakku aikuisten juhliin!

- Appelsiini-piimäjuustokakku yhdistelee ihanasti hapanta piimää ja makeaa appelsiinia kolmessa muodossa. Kiilteen kaunis väri varmistuu elintarvikevärillä ja koristelussa voi käyttää luovuutta karamellisoitujen appelsiinin viipaleiden asettelussa.

- Passionhedelmä-jogurttijuustokakku (kuvassa) saa raikkautensa sitruunankuorella maustetusta turkkilaisesta jogurtista. Kakku koristellaan upeilla passionhedelmillä, jotka ovat kypsiä silloin kun niiden kuori on kunnolla ryppyinen.

Kaikille sopivat (VE)

- Suklaajuustokakusta (kuvassa) voivat nauttia myös maidotonta ruokavaliota noudattavat! Tämä upean täyteläinen ja häivähdyksen kahvin makua omaava suklaamoussekakku häviää varmasti viimeistä lusikallista myöten.

- Vegaaninen juustokakku on näyttävä ilmestys, kun sen pinnan koristelee mosaiikkityyliin erilaisista trooppisista hedelmistä. Pohja paistetaan uunissa ja päälle lusikoidaan pilvelnpehemä täyte.

Näistä riittää monelle

- Kolmen kerroksen suklaajuustokakku hurmaa herkuttelijat! Valkosuklaa- maitosuklaa- ja tummasuklaakerros sulavat suussa vastustamattomasti. Tämä kakku on niin tuhti ja täyttävä, että sitä riittää pienikin pala per vieras, joten selviät ehkä vain yhden kakun leipomisella.

- XL mangojuustokakku (kuvassa) on varma valinta juhlatarjoiluksi. Klassikkotäyte kohtaa tässä kakussa pellillä paistettavan pehmeähkön suklaapohjan. Leikkaa kakku valmiiksi annospaloiksi ja koristele palat syötävillä kukilla.

- Mansikka-kookos-juustokakku on yllättävä ja raikas yhdistelmä, joka toimii etenkin keskikesän juhlissa. Kookos maistuu niin pohjassa kuin täytteessäkin ja tuoreista mansikoista saa kakkuun kauniin pinnan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla