Food & Fun -festivaalin perustaja on islantilainen keittiömestari Siggi Hall (kesk.). Kuva: Sari Soininen.
Food & Fun -festivaalin perustaja on islantilainen keittiömestari Siggi Hall (kesk.). Kuva: Sari Soininen.

Food & Fun -festivaaliravintoloiden vieraaksi saapuu tänä vuonna 12 kansainvälistä keittiömestaria ja seitsemän baarimestaria.

Syys- ja lokakuun vaihteessa Turussa järjestettävän Food & Fun -festivaalin vierailevat keittiömestarit on julkistettu. Jokainen tapahtumaan osallistuvista turkulaisravintoloista saa festivaalin ajaksi vieraakseen kansainvälisen keittiömestarin, joka suunnittelee ja toteuttaa kyseiseen ravintolaan erityisen festivaalimenun.

Ravintola Smörin vieraaksi saapuu norjalainen Tony Martin. Pohjoismaista osaamista saa osakseen myös ravintola Kaskis, jonka vieraileva keittiömestari Fredrik Johansson tulee Ruotsista.

Ravintolalaiva Cindyn vieras on virolainen Ranno Paukson, ravintola Torressa taitojaan esittelee floridalainen Douglas Rodriguez. Sergio'sin keittiömestarivieras Riccardo Benvenuti tulee Italiasta, ravintola Soinnun Steinar Bjarki Magnússon puolestaan Islannista. Ravintola Pinellan vieras taas on tanskalainen Thomas Lorenzen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Food & Fun kertoi jo alkukesästä viiden muun festivaaliravintolan vierailevat keittiömestarit. He ovat islantilaiset Jóhannes Jóhannesson (Tintå), Eyþór Mar Halldórsson (Karu Izakaya) ja Kári Þorsteinsson (E. Ekblom). Hus Lindemanin vieraileva keittiömestari on Moskovassa pitkän uran luonut Erwin Peters. Ludun vieraaksi tulee viime vuoden tapaan Hamilton Johnson Yhdysvaltain Washington D.C:stä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tänä vuonna Turun Food & Fun -tapahtumaan osallistuu myös cocktailbaareja, jotka saavat niin ikään kansainvälisiä baarimestarivieraita. Grill it! Marina Lounge Barin vieras Asgeir Mar Björnsson tulee Islannista, BAR4:n Roberto Valle on taustaltaan espanjalainen. Islantilainen Gunsteinn Helgi esittelee taitojaan The Cow -baarissa, ja Börs Bar & Caféssa drinkkejä sekoittelee virolainen Agu Koit.

Loput baarimestarivieraat Food & Fun lupaa paljastaa myöhemmin syksyllä.

Viime vuonna ensi kertaa Suomessa järjestettyä Food & Fun -ravintolafestivaalia vietetään Turussa 30.9.–4.10. Tapahtumaan osallistuu tänä vuonna 12 ravintolaa ja seitsemän drinkkibaaria. Festivaalivieraat voivat nauttia ravintoloissa 48 euron hintaisen festivaalimenun, jonka on suunnitellut kunkin ravintolan vieraileva keittiömestari. Cocktailbaareissa puolestaan on tarjoilla vierailevien baarimestarien suunnittelemia festaridrinkkejä 9,5 euron hintaan.

Keittiö- ja baarimestarivieraat myös kilpailevat keskenään festivaalin ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla