Food & Fun -festivaalin perustaja on islantilainen keittiömestari Siggi Hall (kesk.). Kuva: Sari Soininen.
Food & Fun -festivaalin perustaja on islantilainen keittiömestari Siggi Hall (kesk.). Kuva: Sari Soininen.

Food & Fun -festivaaliravintoloiden vieraaksi saapuu tänä vuonna 12 kansainvälistä keittiömestaria ja seitsemän baarimestaria.

Syys- ja lokakuun vaihteessa Turussa järjestettävän Food & Fun -festivaalin vierailevat keittiömestarit on julkistettu. Jokainen tapahtumaan osallistuvista turkulaisravintoloista saa festivaalin ajaksi vieraakseen kansainvälisen keittiömestarin, joka suunnittelee ja toteuttaa kyseiseen ravintolaan erityisen festivaalimenun.

Ravintola Smörin vieraaksi saapuu norjalainen Tony Martin. Pohjoismaista osaamista saa osakseen myös ravintola Kaskis, jonka vieraileva keittiömestari Fredrik Johansson tulee Ruotsista.

Ravintolalaiva Cindyn vieras on virolainen Ranno Paukson, ravintola Torressa taitojaan esittelee floridalainen Douglas Rodriguez. Sergio'sin keittiömestarivieras Riccardo Benvenuti tulee Italiasta, ravintola Soinnun Steinar Bjarki Magnússon puolestaan Islannista. Ravintola Pinellan vieras taas on tanskalainen Thomas Lorenzen.

Food & Fun kertoi jo alkukesästä viiden muun festivaaliravintolan vierailevat keittiömestarit. He ovat islantilaiset Jóhannes Jóhannesson (Tintå), Eyþór Mar Halldórsson (Karu Izakaya) ja Kári Þorsteinsson (E. Ekblom). Hus Lindemanin vieraileva keittiömestari on Moskovassa pitkän uran luonut Erwin Peters. Ludun vieraaksi tulee viime vuoden tapaan Hamilton Johnson Yhdysvaltain Washington D.C:stä.

Tänä vuonna Turun Food & Fun -tapahtumaan osallistuu myös cocktailbaareja, jotka saavat niin ikään kansainvälisiä baarimestarivieraita. Grill it! Marina Lounge Barin vieras Asgeir Mar Björnsson tulee Islannista, BAR4:n Roberto Valle on taustaltaan espanjalainen. Islantilainen Gunsteinn Helgi esittelee taitojaan The Cow -baarissa, ja Börs Bar & Caféssa drinkkejä sekoittelee virolainen Agu Koit.

Loput baarimestarivieraat Food & Fun lupaa paljastaa myöhemmin syksyllä.

Viime vuonna ensi kertaa Suomessa järjestettyä Food & Fun -ravintolafestivaalia vietetään Turussa 30.9.–4.10. Tapahtumaan osallistuu tänä vuonna 12 ravintolaa ja seitsemän drinkkibaaria. Festivaalivieraat voivat nauttia ravintoloissa 48 euron hintaisen festivaalimenun, jonka on suunnitellut kunkin ravintolan vieraileva keittiömestari. Cocktailbaareissa puolestaan on tarjoilla vierailevien baarimestarien suunnittelemia festaridrinkkejä 9,5 euron hintaan.

Keittiö- ja baarimestarivieraat myös kilpailevat keskenään festivaalin ajan.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.