WTD-blogin Natalia Salmelan ohjeilla valmistat omassa grillissä kulmakunnan parhaan grillifetan, lohitacot ja vegeburgerit.

Tämän kesän parhaissa katuruokahenkisissä grillibileissä herkutellaan kalalla, kasviksilla ja juustolla. White Trash Disease -bloggaaja Natalia Salmela suunnitteli grillijuhliin kolme street food -annosta, joissa ainesten maustaminen ja marinointi onnistuu vaivattomasti Kikkomanin monikäyttöisillä soijakastikkeilla.

Somehitiksi nousseesta uunifetapastasta saa herkullisen kesäversion, kun vaihtaa pastan tilalle soijakastikkeella maustetut vihannekset.
Lohitacoissa kannattaa kesällä lohen tilalla kokeilla myös kotimaisia sesonkikaloja, kuten ahventa, siikaa ja haukea. Kikkoman Ponzu -kastike sopii hyvin yhteen myös vaalean kalan kanssa.

Burgerin vegeversiossa pihvin tilalla kannattaa kokeilla varhaiskaalista leikattua kiekkoa. Kesävihannekset maustuvat nopeasti herkullisiksi Kikkoman Teriyaki BBQ -kastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

VEGEBURGERI JA YRTTIMAJONEESI

1/4 kesäkurpitsa
1/4 kerä varhaiskaalia
1/2 nippua (250 g) vihreää parsaa
Kikkoman Teriyaki hunajalla maustettua BBQ -kastiketta
ripaus suolaa

MAJONEESI
1/4 nippu tuoretta minttua
1/4 nippu tuoretta lehtipersiljaa
2 dl maustamatonta majoneesia
1 tl sitruunamehua

LISÄKSI
4 burgerisämpylää
4 siivua cheddaria

1. Tee ensin majoneesi. Hienonna yrtit, lisää ne majoneesin sekaan ja mausta sitruunamehulla. Sekoita. Anna maustua huoneenlämmössä.

2. Tee täytteet. Leikkaa kesäkurpitsa ja varhaiskaali kiekoiksi. Poista parsoista kova kanta. Sivele kasvisten pintaan Kikkoman Teriyaki BBQ -kastiketta ja grillaa vihanneksia noin 4 minuuttia per puoli.

3. Paahda halkaistuja sämpylöitä grillissä hetki. Kokoa burgerit: voitele sämpylät majoneesilla, lisää alimmaksi kaalikiekko, päälle kesäkurpitsaa, parsaa ja juustoa. Tarjoa heti.


KALATACOT GRILLISTÄ

400 g nahatonta, ruodotonta lohifileetä
2 rkl Kikkoman Ponzu -sitrussoijakastiketta
ripaus suolaa
COLESLAW
1/4 kerä punakaalia
1 iso porkkana
1/2 limemehu
1 rkl öljyä
ripaus hienoa merisuolaa
LISÄKSI
8 pientä maissitortillaa
tuoretta korianteria
limelohkoja

1. Mausta lohifilee suolalla molemmin puolin.  Laita kala laakeaan vuokaan tai suljettavaan muovipussiin. Lisää Kikkoman Ponzu -kastike niin että se levittyy fileen molemmin puolin. Anna maustua noin 30 minuuttia huoneenlämmössä.

2. Hienonna kaali ja porkkana ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon. Mausta limemehulla, öljyllä ja suolalla. Sekoita ja anna maustua hetki viileässä.

3. Taputtele lohifilee kuivaksi. Grillaa kalaa kypsäksi fileen paksuudesta riippuen noin 5 minuuttia per puoli halsterissa tai foliossa.

4. Leikkaa kala viipaleiksi. Tarjoa pehmeiden tortillojen, limelohkojen ja tuoreen korianterin kanssa.

GRILLIFETA JA SOIJAMARINOIDUT KASVIKSET

400 g varhaisperunoita
80 g herkkusieniä
100 g kirsikkatomaatteja
100 g kukkakaalia
2 kpl (400 g) fetajuustoa
MARINADI
4 rkl Kikkoman-soijakastiketta
1/4 nippu tuoretta minttua
1/4 nippu tuoretta timjamia
1 rkl hunajaa
4 rkl öljyä

1. Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne napakoiksi.

2. Halkaise herkkusienet ja tomaatit. Leikkaa kukkakaali reiluiksi paloiksi.

3. Tee marinadi. Mittaa soijakastike kulhoon. Hienonna yrtit ja sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen. Lisää kasvikset kulhoon, sekoita ja anna maustua noin 30 minuuttia.

4. Tee kaksi folionyyttiä. Lisää molempiin puolet kasviksista ja yksi fetajuusto. Sulje nyytit ja grillaa noin 15 minuuttia, kunnes fetajuusto on pehmentynyt.

Kikkoman-kastikkeet tekevät ruoasta maukkaampaa

Kikkoman-kastikkeet sopivat monenlaisiin ruokiin, ei ainoastaan aasialaisiin. Luonnollisesti valmistettu soijakastike on yleismauste, jolla voidaan maustaa muun muassa kalaa, lihaa, salaatteja ja kasviksia. Pieni loraus Kikkoman-soijakastiketta tekee yksinkertaisestakin ruoasta herkullista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla