Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 485 keittokirjaan.
OHJE Teemu Laurell KUVA Anna Huovinen

Leipä kuin kinuski! Tämä päältä musta ja sisältä makea mallasleipä on helsinkiläisen Shelter-ravintolan rakastetuin herkku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 leipää
Valmistusaika
1 t 20 min + turvotus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Shelterin mallasleipä

Ainekset

2
dl
kaljamaltaita
1 1/2
dl
kuumaa vettä
1 1/2
dl
tummaa siirappia
3
dl
vettä
8
dl
vehnäjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
2-3
tl
suolaa
Voi-siirappi
1
dl
tummaa siirappia
100
g
voita

Työvaiheet

  1. Kaada mallasrouhe (yleiskoneen) kulhoon. Kiehauta vesi, sekoita se mallasrouheen joukkoon ja anna seoksen turvota huoneenlämmössä 2 tuntia.
  2. Lisää turvonneen mallasrouheen joukkoon siirappi, kädenlämpöä hieman lämpimämpi vesi (42 astetta), vehnäjauhot ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa koneella 10 minuuttia tai käsin 15–20 minuuttia, kunnes taikina kiiltää. Lisää suola ja vaivaa koneella vielä pari minuuttia tai käsin 5 minuuttia.
  3. Voitele kaksi leipävuokaa (noin 30 cm). Jaa taikina vuokiin ja anna leipien kohota huoneenlämmössä noin 1 tunti tai kunnes taikina on kohonnut lähes kaksinkertaiseksi.
  4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmista voi-siirappi. Keitä voita ja siirappia kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Anna seoksen jäähtyä.
  5. Paista leipiä uunissa 30–40 minuuttia. Ota leivät uunista ja kumoa ne uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele leipiin kauttaaltaan reilusti voi-siirappia ja paista vielä 5 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Kommentit (28)

Vierailija

Kohta 2 MIKÄ Vesi (määrä ?)

Samuli

Otaksun että tuo mainittu 3dl.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Kyllä, nimenomaan ainesosaluettelossa mainittu vesimäärä :)

Pola

Juuri otin uunista valmiin leivän. Näyttää herkulliselta. Millä tasolla olisi parasta paistaa? Itse paistoin n. keskitasolla ja pinta meni hieman kovaksi.

Mamuli
Seuraa 
Liittynyt29.5.2017

Mamuli
Otin juuri uunista, mutta ei tullut noin tummaa. Muuten kyllä ihanan makuista, 😋

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, en ole aivan varma millä tasolla Shelterissä paistetaan. Keskimäärin leivät kuitenkin paistetaan lähes aina uunin alimmalla tasolla  :)

Vierailija

kuulostaapas herkulliselta! Onko kenelläkään kokemusta/tietoa säilyvyydestä?

Vierailija

Hyvää tuli, mutta ihmettelen ohjeessa olevien vuokien kokoa ja vielä kaksi. Mahtui pienempäänkin yhteen vuokaan, vaikka kohosikin kaksinkertaiseksi.

Hemefa
Seuraa 
Liittynyt8.1.2017

Eikös tämä leipä ole alunperin juurella leivottu?

Vierailija

Leipä kuin kinuski - indeed! Mieletön maku!

BebeleCook
Seuraa 
Liittynyt19.7.2017

Luulen, että ei mennyt ihan putkeen, kun tuo voi-siirappi oli lähes kuin toffeeta ja muodosti leivän päälle kuin kakkukuorrutuksen konsanaan 😂 eli siis, joku meni pieleen. Harmi kun ei voi kuvaa tähän liittää..

Nam!

Superhyvää, helppo tehdä! Paistoin alimmalla tasolla. Liotin maltaat desiä isommassa vesimäärässä ja vastaavasti lisäsin desin vähemmän vettä taikinan-teko vaiheessa. Jää ehdottomasti suosikkiresepteihin!

Käyttäjä690
Seuraa 
Liittynyt30.3.2017

Mulla meni kans viimeksi toi voi-siirappi, en tiedä mikä siinä meni pieleen. Jos on vinkkejä onnistuneeseen voi-siirappiin, niin otan mielelläni vastaan?

TRL

Olen tehnyt jo parina jouluna. Älyttömän hyvää. Ja tosi helppo resepti. Ja sitä kinuskia vois syödä vaikka lusikalla. 😋😋😋

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiva kuulla, että tästä on tullut vakileipä!

Voi-siirappiseoksen paksuudesta: Olisikohan se kiehunut liian kovalla lämmöllä? Sillä tavoin ainakin kinuskista tulee helposti sitkeää.

Näytä kaikki kommentit (28)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Torta mantovana on kuivakakun ja tortun sitruunainen rakkauslapsi. Pyöräytä litteän tortun kaveriksi jäätelöpalloja ja kaada lasiin jälkiruokaviiniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
20 min + kypsentäminen ja jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Torta mantovana

Ainekset

175
g
voita
3
rkl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna (noin 2 sitruunaa)
3
tl
vaniljasokeria tai 1 tl vaniljatahnaa
4
keltuaista
1
kananmuna
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
dl
mantelilastuja
VUOKAAN
voita
VIIMEISTELYYN
tomusokeria
TARJOILUUN
pähkinä- tai vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24–26 cm). Voitele reunat.

  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Pese sitruunat ja raasta tarvittava määrä sitruunankuorta hienoksi raasteeksi. Mausta voisula vaniljasokerilla tai -tahnalla sekä sitruunakuorella.

  4. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää kananmuna. Vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää sokeri vähitellen, edelleen vatkaten.

  5. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi vuorotellen voisulan kanssa.

  6. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle mantelilastuja. Kypsennä 180-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–35 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.

  7. Irrota kakku vuoasta vadille ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa jäätelön kanssa.

Vinkki Käytä taikinasta yli jääneet valkuaiset esimerkiksi marenkeihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tilkka mantelilikööriä antaa suklaapalloille hienostuneen maun. Liköörin voi korvata muutamalla tipalla manteliaromia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
25 min + jähmettyminen 7 t
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-suklaapallot

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
dl
kuohukermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
mantelilikööriä (esim. amaretto)
dl
sileää maapähkinätahnaa
n. 3
dl
suolattomia, kuorittuja pistaaseja

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Lämmitä kerma ja liuota pikakahvijauhe joukkoon. Kaada lämmin kerma suklaan joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää vaahterasiirappi, likööri ja maapähkinätahna. Anna suklaaseoksen jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.

  2. Ota 16 kokonaista pistaasia talteen ja rouhi loput veitsellä. Pyörittele suklaaseos palloiksi ja työnnä jokaisen pallon sisään yksi pistaasipähkinä. Kuorruta pallot pistaasirouheella. Anna kovettua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.

Vinkki Suklaapallot muuntuvat helposti vegaanisiksi, kun korvaat kerman kookoskermalla ja käytät suklaana vegaanista suklaata.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaksi keksiä suukottaa toisiaan keksien väliin sujahtavan maitosuklaa-ganachen avulla. Tästä juontuu nimi baci di dama, naisen suudelma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12 kpl
Valmistusaika
45 min + kypsennys 12 min
Vaikeustaso
Helppo

Baci di dama -keksit

Ainekset

100
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
sokeria
1
kananmuna
dl
hasselpähkinäjauhetta
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
¼
tl
hienoa merisuolaa
MAITOSUKLAAGANACHE
150
g
maitosuklaata
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamuna samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinan joukkoon.

  2. Ota taikinasta noin kahden teelusikallisen kokoisia paloja ja pyöritä ne jauhotetuin sormin palloiksi. Nosta pallot leivinpaperin päälle pellille. Jätä niiden ympärille tilaa, sillä pikkuleivät leviävät hieman paistuessaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 11–12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen täyttämistä.

  3. Raasta suklaasta kolmannes ja paloittele loput. Kuumenna kerma kiehuvaksi pienessä kattilassa, nosta kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Kaada kerma-suklaaseos kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

  4. Vatkaa suklaa-kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee noin 5–10 minuuttia vatkaimen tehosta riippuen. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu suklaa.

  5. Jaa ganache puolille kekseistä. Täytettä saa olla noin ½–1 cm:n kerros. Paina toinen keksi kevyesti täytettä vasten.

Vinkki Keksit voi leipoa vaikka päivää kahta aiemmin, mutta ne kannattaa täyttää vasta noin tuntia ennen tarjoamista. Täytetyt, yli jääneet keksit kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Tuuli Kanerva KUVA Panu Pälviä

Muutaman aineksen tiramisupallot ovat hauska ja yllättävä tapa tarjoilla klassinen jälkiruoka. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5–6
Valmistusaika
15 min + tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiramisumunat

Ainekset

150
g
savoiardikeksejä
1
rs (250 g)
mascarponea
½
dl
vahvaa kahvia
2
rkl
marsalaviiniä
1
rkl
tomusokeria
n. 1
dl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Murskaa savoiardikeksit monitoimikoneessa leikkuuterällä karkeaksi jauheeksi.

  2. Notkista mascarponejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon kahvi, marsala ja tomusokeri.

  3. Lisää keksijauhe mascarponeseokseen. Sekoita tasaiseksi. Laita taikinakulho pakastimeen 30 minuutiksi.

  4. Muotoile taikinasta 5–6 kananmunan muotoista palloa.

  5. Laita kaakaojauhe isohkoon kulhoon. Pyörittele tiramisumunat kauttaaltaan kaakaojauheessa ja nosta varovasti tarjoilulautaselle.

Vinkki Tiramisumunat säilyvät jääkaapissa noin kolme päivää. Ota ne huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua.

Kommentit (0)