Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 252 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nämä omenasta makua saavat lettuset ovat muutakin kuin höttöhiilareita. Näiden voimin nousee niin jalka kuin rauta!

Pannarit ja letut maistuvat lähes kaikille, etenkin, kun ne tekee tämän ohjeen mukaan. Myös se tyyppi, joka on aloittanut alkuvuoden ilman herkkuja, voi hyvillä mielin syödä näitä.

Näissä pannareissa ei ole lainkaan valkoista sokeria, vaan makeus saadaan taikinaan omenasoseesta. Rakennetta ja kuituja pannaritaikinaan tuovat kaurahiutaleet ja proteiinia saadaan kananmunasta ja kotijuustosta. Mikäli kotijuustoa ei ole saatavilla, myös paneer-juusto, pehmeähkö tofu tai raejuusto sopivat mukaan.

Pannareiden päälle sopivat tuoreet hedelmät tai pakastemarjat sekä hunaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Protskupannarit

Ainekset

3
dl
kaurahiutaleita
2
kananmunaa
100
g
kotijuustoa
1
dl
omenasosetta
1
tl
leivinjauhetta
1½–2
dl
kauramaitoa
PAISTAMISEEN
öljyä
PÄÄLLE
hedelmiä, kreikkalaista jogurttia ja juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi taikinaksi, lisää kauramaitoa erissä niin, että saat sopivan paksuista taikinaa.

  2. Paista öljyssä lettupannun koloissa molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoa hedelmien ja kreikkalaisen jogurtin sekä juoksevan hunajan kanssa.

Kommentit (8)

Vierailija

Minkälaista on kotijuusto? Sopisiko tähän mozzarella kun ainakaan kaupoissa ei ole kotijuustoa näillä maailman kolkilla. Vai onko kotijuusto kotona tehtyä juustoa?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Heippa! Kotijuusto on lohkeava, tuorejuustotyyppinen juusto. Se kannattaa tässä reseptissä korvata vaikka raejuustolla tai ricottalla.

Pannari

Jos pannari paistetaan lettupannussa, eikö kyse ole letuista? Englannin kielen vaikutus sotkee otsikossa.

Vierailija

Selvästi vähän isompia lettuja.

Plätty

Kauramaito pilasi maun totaalisesi. On kuin vettynyttä leipää läträisi. Myös kaikki nuo eksoottiset hedelmät tulevat paitsi kalliimmaksi kuin wanha kunnon mansikkahillo + kermavaahto, mutta pilaavat maun.

Lätyt on lättyjä

Kyllähä oikeat lätyt on tehty jahoista ja lehemän maidosta. Heittää kourallisen pähkinöitä suuhun paiston yhteydessä niin saa protskut.
Lättyihin protskuja ei piä yrittääkkään sekottaa :)

Vierailija

Ei ole olemassa kauramaitoa se on kaurajuomaa, ei maidon kanssa mitään tekemistä.

Mitä järkeä

Jos ny t vaan laittais sitä sokeria vähän ( korvaa hunajan lettujen päällä) ja sitten sitä omenahilloa lettujen päälle. Kummaa vekslausta. Ei ne ole sen enempää terveellisiä riippuen siitä mihin kohtaa tai jmissä järjestyksessä ne suuhun ja siis lettuihin laitetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Laita basmatiriisi kiehumaan samalla, kun kokkaat kastikkeen. Koko ruoka on vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mifukastike

Ainekset

1
rs (250 g)
Mifu-suikaleita, paprika-chili
1
rs (200 g)
Tuorekset Thai-kasviksia
2
rkl
öljyä
1
rs (250 ml)
kookoskermaa
2
dl
vettä
2
rkl
sweet chili -kastiketta tai 2 tl harissatahnaa
½
tl
suolaa
1
dl
maapähkinöitä
(thaibasilikaa)

Työvaiheet

  1. Paista Mifua ja kasviksia öljyssä 3 minuuttia.
  2. Lisää joukkoon kookoskerma, vesi, chilikastike ja suola. Hauduta 10 minuuttia.
  3. Ripottele pinnalle pähkinöitä ja halutessasi thaibasilikaa.
  4. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.