Valmista perunat pastan tapaan: keitä kypsiksi ja sekoita yksinkertaiseen kastikkeeseen. Tämä helppo arkiruoka yhdistää peston, ranskankerman, savukalan ja perunat samaan kulhoon.
Älyttömän helppo savukala-perunaruoka maistuu sekä kylmänä että lämpimänä ja valmistuu siinä ajassa kun perunat kypsyvät.
Tätä ruokaa voisi kutsua kalaisaksi perunasalaatiksi tai ihan vain savukala-perunapöperöksi. Keitetyt perunat sekoitetaan nimittäin pestosta ja ranskankermasta tehtyyn kastikkeeseen ja mukaan lisätään savukalan paloja sekä hieman lehtikaalia.
Savukala voi olla ohjeen mukaisesti lohta, mutta kauppojen tarjouksia kannattaa hyödyntää ja kokeilla esimerkiksi savusiikaa, savumuikkuja tai -silakoita lohen tilalla. Lisää vihreää salaattiin saa erimerkiksi pitkillä vihreillä pavuilla ja ruohosipulilla.
Savukala-pestoperunat
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese ja puolita perunat. Keitä ne kypsiksi, noin 15 minuuttia.
-
Ota kalasta haarukalla paloja kulhoon. Revi lehtikaali suupaloiksi lehtiruotien ympäriltä. Sekoita lehtikaalin palat, pesto ja ranskankerma lohen joukkoon. Mausta pippurilla.
-
Kaada perunoista vesi pois ja nosta kattila hetkeksi hellalle, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu. Kumoa perunat kulhoon ja sekoita hyvin.
Tällä ohjeella tuli liian suolaista, peston määrän voisi hyvin puolittaa. Riippuu toki kalan ja peston suolaisuudesta.
Lehtikaali täytyy kypsentää. Se ei vaan käy, että sitä laitetaan kuin salaatti.
Lehtikaali täytyy kyllä kypsentää (niin kuin Saskia sanoi). Pestoa ei tosiaankaan kuin max 100 g. Ranskankermaa 200-250 g..
Mikä ihme se on, ettei nämä Sopan ohjeet oikein kenellekään sellaisenaan maistu. Milloin on jotain liikaa (harvemmin) ja milloin taas ei maistu miltään ?? Olisi mukavaa kun ohjeet olisivat toimivia. Sopassa harvoin ovat 😩