
Made sopii mainiosti myös pannulle! Voissa paistetut mateenpyrstöt maistuvat herkullisilta yksinkertaisen fenkoli-sitruunasalaatin kanssa.
Idea paistetuista mateenpyrstöistä on lainattu ravintola Nollasta, jossa pyrstöt tarjottiin mesiangervokastikkeen kanssa.
Paistetut mateenpyrstöt ja fenkoli-sitruunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin salaatti. Leikkaa fenkolin sormimaiset tupsut pois. Halkaise fenkoli ja höylää siitä ohuita viipaleita vihannesleikkurilla tai leikkaa viipaleiksi terävällä veitsellä. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi kuorineen. Ohuen viipaleen kuori pehmenee syötäväksi öljyn kanssa. Lado fenkolit ja sitruunat kerroksittain lautaselle. Valuta väliin öljyä ja mausta suolalla.
- Mausta mateenpyrstöt suolalla. Kuumenna voi pannussa keskilämmöllä. Paista pyrstöjä voissa 2–3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa pyrstöt fenkoli-sitruunasalaatin kanssa.
Vinkki! Jos fenkolinlehdet ovat hyväkuntoisia, käytä ne ruuan koristeluun.
Taitaa made olla nahkiaisten ohella eniten mielipiteitä jakavia. Kuka pitää, kuka ei. Tarpeeksi kun pistää sitruunaa, niin mudan maku vähenee huomattavasti, muttei häivy kokonaan.
@ Vierailija
Et oo vissiin sitten eläessäs maistanu muuta kun järvimadetta? Ei voi verrata huippuhyvään merimateeseen. Ei tietoakaan mistään mudan mausta.
Ensimmäinen kirjoittaja taitaa nyt sotkea mateen lahnaan.