
Nyt on vihreyttä koko lautasen edestä. Pehmeät salaatinlehdet, rouskuvat kasvikset ja kermainen avokado muodostavat herkullisen kombon. Kastiketta saa annoksessa olla reilusti.
Sosiaalisen median kautta hitiksi nousseessa Green Goddess -salaatissa vihreät kasvikset pääsevät parrasvaloihin. Herkullisen salaatin salaisuutena on vihreä salaatinkastike, jossa maistuu muun muassa tuore korianteri, valkosipuli, ruohosipuli sekä sitruunanmehu. Pussillinen babypinaattia antaa kastikkeelle intensiivisen vihreän sävyn.
Salaatin valmistus aloitetaan repimällä salaatinlehdet vadille, jonka jälkeen suikaloidaan valkokaali. Sitten viipaloidaan avokadot, suikaloidaan fenkoli ja perataan herneet paloista. Mikäli käytät pakastettuja herneitä, sulata ne ensin. Lopuksi kasvikset lisätään salaatinlehtien kanssa kulhoon, jonka jälkeen salaatinkastiketta annostellaan reilusti salaatin päälle.
Green goddess -salaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Revi salaatinlehdet vadille. Suikaloi kaali. Sulata herneet tarvittaessa tai perkaa ne paloista. Viipaloi avokadot ja purista päälle sitruunamehua. Suikaloi fenkoli. Laita kasvikset salaatin päälle.
-
Saksi korianteri monitoimikoneen kulhoon. Nypi rakuunasta lehdet ja hienonna ruohosipuli. Paloittele valkosipulinkynsi ja purista sitruunamehu. Soseuta kastikkeen ainekset majoneesia lukuun ottamatta monitoimikoneessa. Lisää majoneesi sekoittaen.
-
Annostele kastiketta reilusti salaatin päälle ja pöyhi omalla lautasella kunnolla sekaisin.
Ne on niin kivan halpoja noi avokadot ja kun ostat 3 niiden kasvattamiseen menee 1000l vettä maailman kuivimmilla alueilla
Jos luonnon ja ilmaston suojelemista pitää vähänkin tärkeänä, ei todellakaan osta avokadoja. Länsimaiset ylellisyyksiin tottuneet herkuttelijat haluavat niitä enemmän ja enemmän ja sitä myöten maata raivataan, metsää kaatuu ja kallisarvoista vettä syydetään näitten ylellisyystuotteitten kasvattamiseen. E-vitamiinia saa muualtakin kuin näistä. Liian paljon myös Sopan kaltaiset sivustot hehkuttavat näitä "herkkuja".
Mistä löytää ranskalaisen rakuunan? Mikä ihme se on? Suomessakin lopetettu rakuunarykmentti luurankotakkeineen jo ammoin. Eli voisi vähän selittää mitä nuo valovuoden mittaisten raaka-ainelistojen hämärät termit tarkoittavat.
Yrtit eivät ole sesonkia juuri nyt vaan aika hintavia. Yleensä ohjeissa ei koskaan kerrota mitä tehdä tähteille, joita varmasti jää kun aineslista on pitkä. Yhdessä kohtaa puhutaan vadista. Sitten kulhosta. Miksi kaksi astiaa salaatille? Joskus tuntuu, että reseptejä laativat iloiset hyvän ruoan ystävät, jotka rakastavat välineitä ja eksoottisia aineksia.
Just miten nää mielensäpahoittajat tännekin eksyy. Näyttää hyvältä, ehdottomasti kokeiluun.
Hyvää varmaankin on!aika hintava kylläkin!
Mitäs järkeä ostaa mautyonta pinaattia salaayinkastikkeeseen tuomaan väriä kun melkein yhtä mauton avokado tekisi sen.
Millä korvata korianterin että saa makua?
"Mistä löytää ranskalaisen rakuunan? Mikä ihme se on?"
Sen löytää sieltä yrttihyllystä mistä muutkin tuoreyrtit.
Suomessa myydään kahta eri rakuunalajiketta:
(venäläinen) rakuuna, joka näyttää rakuunalta mutta ei maistu eikä tuoksu miltään
ja sitten
ranskalainen rakuuna, jossa on ihan oikea rakuunan maku ja tuoksu
Kannattaa varmistaa että pakkauksessa lukee nimenomaan ranskalainen rakuuna!