Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 348 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pyörittele omenaviipaleet sitruunassa ja upota taikinaan. Lopputuloksena on pehmeän kostea omenakakku, joka vie kielen.

Anna omenakakun jäähtyä ennen tarjoamista, jolloin sen maku ja rakenne ovat parhaimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Firenzeläinen omenakakku

Ainekset

125
g
voita
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
3
kananmunaa (M-koko)
dl
sokeria
dl
täysmaitoa
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
4-5
keskikokoista omenaa
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
3
rkl
pinjansiemeniä paahdettuna
(tomusokeria)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 24 cm). Voitele vuoan reunat.
  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito, voi ja sitruunankuoriraaste. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
  4. Kuori ja viipaloi sillä aikaa omenat. Sekoita sitruunamehu omenoihin.
  5. Levitä omenaviipaleet esipaistetulle pohjalle. Jatka kypsentämistä noin 35 minuuttia. Kakku jää rakenteeltaan kosteaksi.
  6. Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Ripottele siemenet kakun päälle.
  7. Tarjoa kakku jäähtyneenä. Siivilöi halutessasi tomusokeria pinnalle.

Kommentit (13)

Lenautanbär

Vau mikä ohje. Pakko leipoa ensi tilassa!

Jossu

Todella outo resepti! Pieni jauhomäärä ja melko reilu voimäärä teki pohjasta täysin likilaskuisen. Sitruuna taas sai happamien omenoiden kanssa silmät ihan viiruksi hapokkuuden kanssa. Onneksi lisäsin itse sokeria jo paistovaiheessa
omenoiden päälle joten sai jotenkin syötyä. En tee uudelleen!

Sannuli79
Seuraa 
Liittynyt18.7.2017

Minäkin tein tätä ja taikina oli kyllä tosi löysää. Kakkua piti pitää uunissa toisella erää reilu tunti että siitä sai edes melkein kypsän, mutta vuokaa vasten olevat reunat menivät tosi ruskeiksi ja sitkeiksi ja omenoistakin tuli aika tummia vaikka laitoin leivinpaperin päälle reilun puolen tunnin paistamisen jälkeen. Minusta leivinjauheen määrä vaikutti reilulta vehnäjauhojen määrään nähden ja arvelin vielä kokeilla samaa reseptiä lähiaikoina kaksinkertaistamalla vehnäjauhojen määrän, ellei reseptiä tekijän toimesta päivitetä nesteiden tai jauhojen määrän osalta järkevämpään suuntaan. Maku oli kyllä reunoja lukuunottamatta hyvä, mutta ulkonäkö vähän epäilyttävä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, tällaiset huomiot ovat meille kullanarvoisia! Leivoimme kakun ohjeen mukaan täällä toimituksessa ja tarkensimme reseptiä hieman. Esipaistoaikaa pidensimme viidellä minuutilla, jotta omenaviipaleet pysyvät taikinan pinnalla paremmin. Paistotaso saa olla koko kypsennyksen ajan uunin alin ritilätaso, jotta omenat eivät tummu liikaa ja sisus ehtii kypsyä loppuun.

Lopputulos on pannarimaisen kostea mutta sokerikakkumaisen kuohkea. Parhaimmillaan kakku on jäähtyneenä. Leikkasimme ensimmäiset palat kun kakku oli vielä kuumaa, mutta maku ja rakenne paranivat, kun kakku sai odotella pöydällä tunnin.

Toivottavasti innostut kokeilemaan vielä uudelleen!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Reseptin laatija oli myös testannut kakun uudelleen. Leivinjauheen määrä on nyt muutettu yhteen teelusikalliseen, joka riittää mainiosti kakkuun. Pahoittelut ja kiitokset kommenttien lähettäjille!

Maale

Laittaisin pohjataikinaan kaurahiutaleita, sopii maultaan erinomaisesti omenan kanssa ja tekee pohjasta täyteläisemmän.

Pirjoterhi

Tein muuten ohjeen mukaan mutta esipaistoin 15 minuuttia ja toisessa vaiheessa pidin 10 minuuttia kauemmin uunissa. Tuli oikein hyvä kakku. Omenat upposivat kivasti löysän taikinan sisään. Hyvää sekä lämpimänä että kylmänä.

Rifka

Oli kivan erilainen omenakakku. Onnistui hyvin ja maistui erinomaiselta vaniljakastikkeen kanssa. Teen varmasti uudelleen!

RiSu

Ohjeen mukaan tein, mutta tuli kyllä niin "kostea" että!   Aivan tinakaisen, paksun pannarin  oloinen. Pitääkö sen siis ollakin tuollainen?  Hyvän makuinen kyllä, mutta jää  toiste tekemättä.

Joskus muulloinkin olen ihmetellyt näitä n.s. leipureita.   

Kun munavaahtoon lisätään suuria määriä maitoa/kermaa ja vielä sulatettua voita desi-kaupalla, niin tulos EI voi olla kuohkea - sorry vaan!

Harmittaa kun  eds kokeilin, ja hyvät aineet menee ihan kuin hukkaan.

Rifka kehuu, mutta Ritva kyllä moittii.

Elukka

Omituinen ohje. Lopputulos on tiivis omenoilla päällystetty pannukakku. Ei siis lainkaan kakkumainen, eikä makukaan häikäissyt. Ei jää reseptivihkoon.

Herkkua

Todella hyvä, mehevä, kostea ja maukas tuli (ei yhtään pannukakkumainen tai sitruunasta kirpeä). Sekoitin kaikki ainekset varovasti lastalla käännellen todella kuohkeaan muna- sokerivaahtoon.

Omenat olivat kirpeitä ja lisäsin niihin vähän kanelia ja mantelirouhetta sitruunan lisäksi ja annoin kaiken upota taikinaan. Aika uunissa oli juuri tuo mikä ohjeessa. Vaniljajäätelöä kaveriksi ja ai nam!

Käyttäjä16934
Seuraa 
Liittynyt6.8.2019

Todella hyvä kakku. Tein jo toisen kerran
Aivan ihana se erilainen pohja, ihanan kostea, en voi yhtyä yllä olevien mielipiteeseen. Tein juuri niillä aineilla ja määrillä kun ohjeessa oli. Kiitos ohjeen laatialle 👍 Hmmm. Kyllä se tehdään taas jossain vaiheessa.

Tuulia Casalinga

Ciao! Ihmettelen kritiikkiä: itse tykkään kovasti tehdä tätä omenatorttua tai - piirakkaa, kun on oikein hyvä omena-aika. Tämä ohje on varsin uskollisesti käännetty Torta di mele fiorentina- leivonnaisista, oikeat määrät on kaikkea, mutta sehän poikkeaa kyllä meikäläisten kahvikakuista tai kuivakakuista. Nämä italialaisten leipomukset ovat klassikoita jo mahdollisesti roomalaisajoilta! Se onkin osa viehätystä. Hyvä Soppa365!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

ET-lehti on lisännyt 337 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Munakasmuffinit maistuvat niin kylminä kuin uunituoreinakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakasmuffinit

Ainekset

5
kananmunaa
¾
dl
kermaa
1
dl
juustoraastetta (esimerkiksi emmental)
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria
1
pkt (180 g)
savukinkkua
1
suippopaprika
1
ruukku tuoretta basilikaa
LISÄKSI
8
kpl
Amerikan muffinssivuokia

Työvaiheet

  1. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, juustoraaste, jauho ja mausteet. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Laita kertakäyttöiset isot muffinivuoat muffinipellin koloihin.

  3. Paina kinkkusiivut vuokien sisälle kuin kupiksi. Kuutioi paprika, hienonna basilika ja jaa ne muffinivuokiin. Kaada päälle munaseosta. Paista uunissa 20–25 minuuttia.