Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 290 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pyörittele omenaviipaleet sitruunassa ja upota taikinaan. Lopputuloksena on pehmeän kostea omenakakku, joka vie kielen.

Anna omenakakun jäähtyä ennen tarjoamista, jolloin sen maku ja rakenne ovat parhaimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Firenzeläinen omenakakku

Ainekset

125
g
voita
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
3
kananmunaa (M-koko)
dl
sokeria
dl
täysmaitoa
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
4-5
keskikokoista omenaa
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
3
rkl
pinjansiemeniä paahdettuna
(tomusokeria)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 24 cm). Voitele vuoan reunat.
  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito, voi ja sitruunankuoriraaste. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
  4. Kuori ja viipaloi sillä aikaa omenat. Sekoita sitruunamehu omenoihin.
  5. Levitä omenaviipaleet esipaistetulle pohjalle. Jatka kypsentämistä noin 35 minuuttia. Kakku jää rakenteeltaan kosteaksi.
  6. Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Ripottele siemenet kakun päälle.
  7. Tarjoa kakku jäähtyneenä. Siivilöi halutessasi tomusokeria pinnalle.

Kommentit (12)

Lenautanbär

Vau mikä ohje. Pakko leipoa ensi tilassa!

Jossu

Todella outo resepti! Pieni jauhomäärä ja melko reilu voimäärä teki pohjasta täysin likilaskuisen. Sitruuna taas sai happamien omenoiden kanssa silmät ihan viiruksi hapokkuuden kanssa. Onneksi lisäsin itse sokeria jo paistovaiheessa
omenoiden päälle joten sai jotenkin syötyä. En tee uudelleen!

Sannuli79
Seuraa 
Liittynyt18.7.2017

Minäkin tein tätä ja taikina oli kyllä tosi löysää. Kakkua piti pitää uunissa toisella erää reilu tunti että siitä sai edes melkein kypsän, mutta vuokaa vasten olevat reunat menivät tosi ruskeiksi ja sitkeiksi ja omenoistakin tuli aika tummia vaikka laitoin leivinpaperin päälle reilun puolen tunnin paistamisen jälkeen. Minusta leivinjauheen määrä vaikutti reilulta vehnäjauhojen määrään nähden ja arvelin vielä kokeilla samaa reseptiä lähiaikoina kaksinkertaistamalla vehnäjauhojen määrän, ellei reseptiä tekijän toimesta päivitetä nesteiden tai jauhojen määrän osalta järkevämpään suuntaan. Maku oli kyllä reunoja lukuunottamatta hyvä, mutta ulkonäkö vähän epäilyttävä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, tällaiset huomiot ovat meille kullanarvoisia! Leivoimme kakun ohjeen mukaan täällä toimituksessa ja tarkensimme reseptiä hieman. Esipaistoaikaa pidensimme viidellä minuutilla, jotta omenaviipaleet pysyvät taikinan pinnalla paremmin. Paistotaso saa olla koko kypsennyksen ajan uunin alin ritilätaso, jotta omenat eivät tummu liikaa ja sisus ehtii kypsyä loppuun.

Lopputulos on pannarimaisen kostea mutta sokerikakkumaisen kuohkea. Parhaimmillaan kakku on jäähtyneenä. Leikkasimme ensimmäiset palat kun kakku oli vielä kuumaa, mutta maku ja rakenne paranivat, kun kakku sai odotella pöydällä tunnin.

Toivottavasti innostut kokeilemaan vielä uudelleen!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Reseptin laatija oli myös testannut kakun uudelleen. Leivinjauheen määrä on nyt muutettu yhteen teelusikalliseen, joka riittää mainiosti kakkuun. Pahoittelut ja kiitokset kommenttien lähettäjille!

Maale

Laittaisin pohjataikinaan kaurahiutaleita, sopii maultaan erinomaisesti omenan kanssa ja tekee pohjasta täyteläisemmän.

Pirjoterhi

Tein muuten ohjeen mukaan mutta esipaistoin 15 minuuttia ja toisessa vaiheessa pidin 10 minuuttia kauemmin uunissa. Tuli oikein hyvä kakku. Omenat upposivat kivasti löysän taikinan sisään. Hyvää sekä lämpimänä että kylmänä.

Rifka

Oli kivan erilainen omenakakku. Onnistui hyvin ja maistui erinomaiselta vaniljakastikkeen kanssa. Teen varmasti uudelleen!

RiSu

Ohjeen mukaan tein, mutta tuli kyllä niin "kostea" että!   Aivan tinakaisen, paksun pannarin  oloinen. Pitääkö sen siis ollakin tuollainen?  Hyvän makuinen kyllä, mutta jää  toiste tekemättä.

Joskus muulloinkin olen ihmetellyt näitä n.s. leipureita.   

Kun munavaahtoon lisätään suuria määriä maitoa/kermaa ja vielä sulatettua voita desi-kaupalla, niin tulos EI voi olla kuohkea - sorry vaan!

Harmittaa kun  eds kokeilin, ja hyvät aineet menee ihan kuin hukkaan.

Rifka kehuu, mutta Ritva kyllä moittii.

Elukka

Omituinen ohje. Lopputulos on tiivis omenoilla päällystetty pannukakku. Ei siis lainkaan kakkumainen, eikä makukaan häikäissyt. Ei jää reseptivihkoon.

Herkkua

Todella hyvä, mehevä, kostea ja maukas tuli (ei yhtään pannukakkumainen tai sitruunasta kirpeä). Sekoitin kaikki ainekset varovasti lastalla käännellen todella kuohkeaan muna- sokerivaahtoon.

Omenat olivat kirpeitä ja lisäsin niihin vähän kanelia ja mantelirouhetta sitruunan lisäksi ja annoin kaiken upota taikinaan. Aika uunissa oli juuri tuo mikä ohjeessa. Vaniljajäätelöä kaveriksi ja ai nam!

Käyttäjä16934
Seuraa 
Liittynyt6.8.2019

Todella hyvä kakku. Tein jo toisen kerran
Aivan ihana se erilainen pohja, ihanan kostea, en voi yhtyä yllä olevien mielipiteeseen. Tein juuri niillä aineilla ja määrillä kun ohjeessa oli. Kiitos ohjeen laatialle 👍 Hmmm. Kyllä se tehdään taas jossain vaiheessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kansainväliseksi hitiksi noussut poltettu juustokakku on kotoisin Espanjan San Sebastianista. Poikkeuksellista kakussa on sen mustaksi poltettu pinta ja lähes valuvaksi jätetty sisus, ja se että siinä ei ole lainkaan pohjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h 10 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Baskimaan juustokakku

Ainekset

400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1 ½
dl
sokeria
6
kananmunaa
3
dl
kuohukermaa
½
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljauutetta
½
tl
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø noin 24 cm) leivinpaperilla. Paperiin saa jäädä taitoksia, sillä kakkuun syntyvät rypyt kuuluvat asiaan.

  2. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella sileäksi, pari minuuttia. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

  3. Kaada kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 1 tunti. Pinta saa tummua kunnolla.

  4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia. Irrota kakku vuoasta ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti tai jopa yön yli.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 101 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pokekakku valmistuu mutkattomasti: töki kakkuun reikiä ja täytä ne lemon curdilla. Hunnuta kakku tuorejuustokuorrutuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen pokekakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
VÄLIIN
noin 1
dl
lemon curdia
KUORRUTUS
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
huoneenlämpöistä voita
5 ½
dl
tomusokeria
1
tl
sitruunamehua
(2
tl
raastettua sitruunankuorta)
(elintarvikeväriä)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Paista leivinpaperin päällä 18 cm x 24 cm:n kokoisessa vuoassa noin 50 minuuttia.
  2. Töki reikiä kakkuun esimerkiksi puisella kauhanvarrella. Levitä kakulle lemon curdia ja tasoita pinta siten, että sitruunatahna valuu koloihin.
  3. Tee kuorrutus. Sekoita kuorrutuksen ainesosat notkeaksi massaksi ja värjää haluamallasi elintarvikevärillä. Lisää halutessasi tilkka vettä tai lisää tomusokeria saadaksesi löysemmän tai jämäkämmän koostumuksen – pursotettaessa kuorrutuksen tulee olla melko jämäkkää. Levitä tai pursota kuorrutus kakulle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lauantaiksi kannattaa ostaa croissanteja tavallista enemmän, jotta niitä riittää sunnuntaiaamun herkkuvanukkaaseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vanukas

Ainekset

4
croissantia
200
g
jäisiä marjoja (esim. vadelmia, boysenmarjoja ja mustikkaa)
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
kevytkermaa
2
dl
maitoa
LISÄKSI
voita voiteluun
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla.

  2. Leikkaa croissantit 4–6 osaan. Lado ne, marjat ja sokeri kerroksittain vuokaan. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.

  3. Kypsennä paistosta uunissa noin 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä pehmeän vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)