Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2511 reseptiä.
Linkitetty 309 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pyörittele omenaviipaleet sitruunassa ja upota taikinaan. Lopputuloksena on pehmeän kostea omenakakku, joka vie kielen.

Anna omenakakun jäähtyä ennen tarjoamista, jolloin sen maku ja rakenne ovat parhaimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Firenzeläinen omenakakku

Ainekset

125
g
voita
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
3
kananmunaa (M-koko)
dl
sokeria
dl
täysmaitoa
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
4-5
keskikokoista omenaa
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
3
rkl
pinjansiemeniä paahdettuna
(tomusokeria)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 24 cm). Voitele vuoan reunat.
  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito, voi ja sitruunankuoriraaste. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
  4. Kuori ja viipaloi sillä aikaa omenat. Sekoita sitruunamehu omenoihin.
  5. Levitä omenaviipaleet esipaistetulle pohjalle. Jatka kypsentämistä noin 35 minuuttia. Kakku jää rakenteeltaan kosteaksi.
  6. Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Ripottele siemenet kakun päälle.
  7. Tarjoa kakku jäähtyneenä. Siivilöi halutessasi tomusokeria pinnalle.

Kommentit (12)

Lenautanbär

Vau mikä ohje. Pakko leipoa ensi tilassa!

Jossu

Todella outo resepti! Pieni jauhomäärä ja melko reilu voimäärä teki pohjasta täysin likilaskuisen. Sitruuna taas sai happamien omenoiden kanssa silmät ihan viiruksi hapokkuuden kanssa. Onneksi lisäsin itse sokeria jo paistovaiheessa
omenoiden päälle joten sai jotenkin syötyä. En tee uudelleen!

Sannuli79
Seuraa 
Liittynyt18.7.2017

Minäkin tein tätä ja taikina oli kyllä tosi löysää. Kakkua piti pitää uunissa toisella erää reilu tunti että siitä sai edes melkein kypsän, mutta vuokaa vasten olevat reunat menivät tosi ruskeiksi ja sitkeiksi ja omenoistakin tuli aika tummia vaikka laitoin leivinpaperin päälle reilun puolen tunnin paistamisen jälkeen. Minusta leivinjauheen määrä vaikutti reilulta vehnäjauhojen määrään nähden ja arvelin vielä kokeilla samaa reseptiä lähiaikoina kaksinkertaistamalla vehnäjauhojen määrän, ellei reseptiä tekijän toimesta päivitetä nesteiden tai jauhojen määrän osalta järkevämpään suuntaan. Maku oli kyllä reunoja lukuunottamatta hyvä, mutta ulkonäkö vähän epäilyttävä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, tällaiset huomiot ovat meille kullanarvoisia! Leivoimme kakun ohjeen mukaan täällä toimituksessa ja tarkensimme reseptiä hieman. Esipaistoaikaa pidensimme viidellä minuutilla, jotta omenaviipaleet pysyvät taikinan pinnalla paremmin. Paistotaso saa olla koko kypsennyksen ajan uunin alin ritilätaso, jotta omenat eivät tummu liikaa ja sisus ehtii kypsyä loppuun.

Lopputulos on pannarimaisen kostea mutta sokerikakkumaisen kuohkea. Parhaimmillaan kakku on jäähtyneenä. Leikkasimme ensimmäiset palat kun kakku oli vielä kuumaa, mutta maku ja rakenne paranivat, kun kakku sai odotella pöydällä tunnin.

Toivottavasti innostut kokeilemaan vielä uudelleen!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Reseptin laatija oli myös testannut kakun uudelleen. Leivinjauheen määrä on nyt muutettu yhteen teelusikalliseen, joka riittää mainiosti kakkuun. Pahoittelut ja kiitokset kommenttien lähettäjille!

Maale

Laittaisin pohjataikinaan kaurahiutaleita, sopii maultaan erinomaisesti omenan kanssa ja tekee pohjasta täyteläisemmän.

Pirjoterhi

Tein muuten ohjeen mukaan mutta esipaistoin 15 minuuttia ja toisessa vaiheessa pidin 10 minuuttia kauemmin uunissa. Tuli oikein hyvä kakku. Omenat upposivat kivasti löysän taikinan sisään. Hyvää sekä lämpimänä että kylmänä.

Rifka

Oli kivan erilainen omenakakku. Onnistui hyvin ja maistui erinomaiselta vaniljakastikkeen kanssa. Teen varmasti uudelleen!

RiSu

Ohjeen mukaan tein, mutta tuli kyllä niin "kostea" että!   Aivan tinakaisen, paksun pannarin  oloinen. Pitääkö sen siis ollakin tuollainen?  Hyvän makuinen kyllä, mutta jää  toiste tekemättä.

Joskus muulloinkin olen ihmetellyt näitä n.s. leipureita.   

Kun munavaahtoon lisätään suuria määriä maitoa/kermaa ja vielä sulatettua voita desi-kaupalla, niin tulos EI voi olla kuohkea - sorry vaan!

Harmittaa kun  eds kokeilin, ja hyvät aineet menee ihan kuin hukkaan.

Rifka kehuu, mutta Ritva kyllä moittii.

Elukka

Omituinen ohje. Lopputulos on tiivis omenoilla päällystetty pannukakku. Ei siis lainkaan kakkumainen, eikä makukaan häikäissyt. Ei jää reseptivihkoon.

Herkkua

Todella hyvä, mehevä, kostea ja maukas tuli (ei yhtään pannukakkumainen tai sitruunasta kirpeä). Sekoitin kaikki ainekset varovasti lastalla käännellen todella kuohkeaan muna- sokerivaahtoon.

Omenat olivat kirpeitä ja lisäsin niihin vähän kanelia ja mantelirouhetta sitruunan lisäksi ja annoin kaiken upota taikinaan. Aika uunissa oli juuri tuo mikä ohjeessa. Vaniljajäätelöä kaveriksi ja ai nam!

Käyttäjä16934
Seuraa 
Liittynyt6.8.2019

Todella hyvä kakku. Tein jo toisen kerran
Aivan ihana se erilainen pohja, ihanan kostea, en voi yhtyä yllä olevien mielipiteeseen. Tein juuri niillä aineilla ja määrillä kun ohjeessa oli. Kiitos ohjeen laatialle 👍 Hmmm. Kyllä se tehdään taas jossain vaiheessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1290 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pakastesimpukoista saa aikaiseksi mainion padan, jonka voi tarjoilla sellaisenaan rapeakuorisen leivän kanssa. Liemessä maistuva miso tuo makuun ihanaa umamisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Misosimpukat

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400
g
perunoita
1
rkl
voita
½
pkt (noin 85 g)
pekonikuutioita
1
rkl
tuoretta timjamia
2
dl
valkoviiniä
5
dl
kanalientä
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
misotahnaa
1
pkt (noin 450 g)
sinisimpukoita (pakaste)
Päälle
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, kuori ja kuutioi perunat. Sulata voi padan pohjalla. Paista pekonia, kunnes se saa väriä. Lisää sipuli, valkosipuli, perunat ja timjamin lehdet ja paista sekoitellen noin 5 minuuttia.

  2. Lisää viini, anna sihahtaa ja keitä hieman kasaan. Lisää kanaliemi, kerma ja misotahna ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Nosta lämpöä ja lisää simpukat pakkauksen ohjeen mukaan vielä (3–5 minuutiksi), kunnes ne aukeavat. Heitä aukeamattomat pois.

  3. Hienonna pinnalle persiljaa ja tarjoa heti esimerkiksi parmesaanileipien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2511 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealainen chilitah­na ja loraus konjak­kia antavat potkua lempeän makuiseen katkarapukeittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + keittäminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Huijarin hummerikeitto ja raputahna

Ainekset

600
g
kokonaisia katkarapuja
1
pieni sipuli
1
porkkana
½
palsternakka
2
rkl
voita
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
konjakkia
8
dl
vettä
3
rkl
hummerifondia
1
laakerinlehti
1
timjaminoksa
½
ruukku tilliä
1
tl
gochujang-chilitahnaa
2
dl
kuohukermaa
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
kuivaa kuohuviiniä
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Raputahna
1
dl
kuohukermaa
puolet kuorituista katkaravunpyrstöistä
½
ruukku
tilliä
1
tl
gochujang-chilitahnaa
1
rkl
limetin mehua
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori katkaravut ja säästä kuoret. Lai­ta pyrstöt jääkaappiin odottamaan keiton valmistumista.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli, porkkana ja pals­ternakka. Paista kasviksia voissa kattilas­sa muutama minuutti. Lisää kattilaan noin puolet katkarapujen kuorista ja tomaatti­pyree. Jatka paistamista 2 minuuttia. Lisää konjakki, vesi, fondi, laakerinlehti, timjami ja tilli oksina. Anna liemen hautua kannen alla keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Siivi­löi liemi ja kaada se takaisin kattilaan.
  3. Valmista raputahna. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Hienonna katkaravun­pyrstöt ja tilli veitsellä. Sekoita kulhossa katkaravut, tilli, chilitahna, limetin mehu ja suola. Kääntele kermavaahto joukkoon.
  4. Vatkaa pienessä kulhossa keittoon tu­leva chilitahna, kerma ja vehnäjauhot ta­saiseksi. Kaada seos liemen joukkoon ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes keitto sakenee. Tähän menee noin 5–7 minuuttia.
  5. Lisää joukkoon kuohuviini ja kuumenna keitto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Jaa loput katkaravunpyrstöt keittokulho­jen pohjalle ja kauho kuuma keitto pyrstö­jen päälle. Lusikoi raputahnaa keittolauta­sille tai tarjoa se erikseen.

 

Viinisuositus:

Täyteläiselle rapukeitolle on monta hyvää juomaparia, kuten kuiva sherry, roseeviini, samppanja tai val­koviini. Kokeile kypsän hedel­mäistä Louis Max Beaucharme Chardonnayta, 16,24 e, tai kukkaista ja mausteista Adobe Gewürztraminer Reservaa, 10,59 e.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1290 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen sipulikastike on klassisen New Yorkin hodarin pääraaka-aine. Soosin voi hyvin tehdä etukäteen, ja se kestää useamman päivän jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit Nykin tapaan

Ainekset

6
nakkia
6
hotdog-sämpylää
dl
hapankaalia
tulista sinappia
Kastike
250
g
kuorittua sipulia
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
¼
tl
kanelia
1
dl
vettä
¾
dl
ketsuppia
2
tl
srirachaa
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota paistinpannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hunaja ja kaneli. Kuullota vielä minuutin ajan. Lisää vesi, ketsuppi, sriracha ja worchesterkastike, suola ja pippuri. Kiehauta ja keitä sen jälkeen keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa. Siirrä jäähtymään.

  2. Höyrytä sämpylät ja nakit kuumiksi esimerkiksi kattilan päälle nostetussa siivilässä. Varo, ettei vesi osu siivilän pohjaan.

  3. Täytä sämpylät nakeilla, sipulikastikkeella, hapankaalilla ja sinapilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2511 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kookoksen ystävä rakastuu appelsiinilla maustettuihin ruotsalaisiin kookoshuippuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan vetäytyminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoshuiput

Ainekset

50
g
voita
1
appelsiini
2
kananmunaa
1
dl
sokeria
n. 5¼
dl (200 g)
kookoshiutaleita
Koristeluun
100
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Pese appelsiini ja raasta puolet oranssista kuores­ta, noin 1 rkl.
  3. Riko munat kulhoon ja sekoita sokeri jouk­koon. Lisää sulatettu voi, kookoshiutaleet ja appelsiininkuoriraaste. Anna taikinan tekey­tyä 20 minuuttia.
  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Muotoi­le kahden kostutetun lusikan avulla kartion muotoisia leivonnaisia leivinpaperin päälle.
  5. Paista kookoshuippuja uunin keskitasol­la 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikros­sa. Kasta kookoshuiput suklaaseen ja anna jähmettyä. Voit tarjoilla kookoshuiput myös ilman suklaakoristelua.

Kommentit (0)