Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 409 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tee keittoa iso satsi, sillä sen maku vain paranee seuraavana ja vielä seuraavanakin päivänä.

Appelsiinin maustama tomaatti-linssikeitto on täydellinen lisäys arkipäivien reseptiketjuun. Sen valmistus vie ainoastaan puolisen tuntia ja kun valmistat suuren määrän keittoa kerralla, sen maku ainoastaan paranee seuraavana päivänä.

Linssikeitto saa mukavaa suutuntumaa, kun appelsiinit lisätään liemeen pieneksi pilkottuna ja joukkoon raastetaan porkkanaa.

Appelsiinin lisäksi linssikeitossa maistuu sitruuna, valkosipuli ja juustokumina. Herkullisen twistin keittoon tuo appelsiini-tahinikastike. Kastike sopii täydellisesti annoksen viimeistelyyn, eikä sen valmistus ole vaikeaa. Tomaatit pilkotaan pieniksi paloiksi, jonka jälkeen ne soseutetaan tasaiseksi appelsiinimehun ja kastikkeen muiden aineksien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiinin maustama tomaatti-linssikeitto

Ainekset

2
dl
punaisia linssejä
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
appelsiini
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
öljyä
1
prk (200 ml)
paseerattua tomaattia
1
tl
juustokuminaa
6-8
dl
vettä
1
tl
suolaa
Lisäksi
2
tomaattia
2
dl
appelsiini-tahinikastiketta (ks. ohje alhaalla)

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit siivilässä juoksevan veden alla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana. Kuori appelsiini ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Purista sitruunan mehu.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista valkosipulia 1 minuutti ja lisää porkkanaraaste. Sekoita linssit ja paseerattu tomaatti joukkoon. Lisää sitruunamehu, appelsiinikuutiot ja juustokumina. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää keittoon 6 dl vettä. Keitä 10–15 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää pari desilitraa vettä tarvittaessa. Mausta lopuksi suolalla.
  3. Valmista appelsiinikastike.
  4. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja nosta ne keittoannosten päälle. Lorauta annoksiin reilusti appelsiini-tahinikastiketta ja koristele mintulla.

Appelsiini-tahinikastike

Ainekset

1
tomaatti
1
appelsiinin mehu
3
rkl
tahinia
1/2
ruukkua
minttua
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. Purista appelsiinin mehu.
  2. Yhdistä tomaattikuutiot, appelsiinimehu, tahini, minttu ja suola tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.

Kommentit (5)

Vierailija

Olipa hyvänmakuista ja helpotekoista keittoa. Laitoin mukaan kasvisliemikuution.

Vierailija

Kylläpä ehdit nopeasti hankkia tarvittavat ainekset ja keittää sopan... Nämä salamaakin nopeammat pikakehut ovat alkaneet vaikuttaa vähän siltä kuin reseptin tekijöillä olisi kiire kehua itseään...?

Nille

Tämä resepti on julkaistu 20.3.2017. Mikähän vuonna 2023 annetussa kehussa on salamaakin nopeampaa? Aineksetkin on sellaiset, että ne saattaa löytyä jo valmiiksi kotoa. Näin ainakin itsellä, ja resepti menee pian kokeiluun.

Vierailija

IS Ruokalassa resepti julkaistiin 28.3.2023 klo 11.15

Jos kehut tulee heti samana päivänä klo 12.06 eli vajaan tunnin kuluttua, niin kommentissa on jotain pahasti sylttytehtaalle viittaavaa.

Aika hyvä muisti saa olla jos kommentoi jotain josku vuonna 2017 kokkaamaansa ruokaa.

Vierailija

Tänne voi kuitenkin päätyä muutakin kautta kuin Iltasanomista, esim ihan keittoreseptejä googletellessa. Toki ajoitus on melko erikoinen sattuma. Mutta ihmiset nyt puhelee nettiin mitä sattuu muutenkin. 

Meillä ei ole appelsiinia, (eikä tuoretta minttua) mutta muuten taitais löytyä aineet, ei siis olis mahdotonta tehdä tämänsuuntaista. Laittaisin kyllä suhteessa paaljon enemmän tomaattia.

Taidan kuitenkin pitäytyä tomaatti-vuohenjuustokeitossa huomenna :) Vuohenjuustoa kun on. Appelsiini ja linssit, tämä yhdistelmä laitetaan kuitenkin korvan taakse.  Ehkä joku päivä teen jotain joka on saanut inspiraationsa tästä keitosta noilta osin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.