Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 409 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tee keittoa iso satsi, sillä sen maku vain paranee seuraavana ja vielä seuraavanakin päivänä.

Appelsiinin maustama tomaatti-linssikeitto on täydellinen lisäys arkipäivien reseptiketjuun. Sen valmistus vie ainoastaan puolisen tuntia ja kun valmistat suuren määrän keittoa kerralla, sen maku ainoastaan paranee seuraavana päivänä.

Linssikeitto saa mukavaa suutuntumaa, kun appelsiinit lisätään liemeen pieneksi pilkottuna ja joukkoon raastetaan porkkanaa.

Appelsiinin lisäksi linssikeitossa maistuu sitruuna, valkosipuli ja juustokumina. Herkullisen twistin keittoon tuo appelsiini-tahinikastike. Kastike sopii täydellisesti annoksen viimeistelyyn, eikä sen valmistus ole vaikeaa. Tomaatit pilkotaan pieniksi paloiksi, jonka jälkeen ne soseutetaan tasaiseksi appelsiinimehun ja kastikkeen muiden aineksien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiinin maustama tomaatti-linssikeitto

Ainekset

2
dl
punaisia linssejä
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
appelsiini
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
öljyä
1
prk (200 ml)
paseerattua tomaattia
1
tl
juustokuminaa
6-8
dl
vettä
1
tl
suolaa
Lisäksi
2
tomaattia
2
dl
appelsiini-tahinikastiketta (ks. ohje alhaalla)

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit siivilässä juoksevan veden alla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana. Kuori appelsiini ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Purista sitruunan mehu.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista valkosipulia 1 minuutti ja lisää porkkanaraaste. Sekoita linssit ja paseerattu tomaatti joukkoon. Lisää sitruunamehu, appelsiinikuutiot ja juustokumina. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää keittoon 6 dl vettä. Keitä 10–15 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää pari desilitraa vettä tarvittaessa. Mausta lopuksi suolalla.
  3. Valmista appelsiinikastike.
  4. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja nosta ne keittoannosten päälle. Lorauta annoksiin reilusti appelsiini-tahinikastiketta ja koristele mintulla.

Appelsiini-tahinikastike

Ainekset

1
tomaatti
1
appelsiinin mehu
3
rkl
tahinia
1/2
ruukkua
minttua
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. Purista appelsiinin mehu.
  2. Yhdistä tomaattikuutiot, appelsiinimehu, tahini, minttu ja suola tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.

Kommentit (5)

Vierailija

Olipa hyvänmakuista ja helpotekoista keittoa. Laitoin mukaan kasvisliemikuution.

Vierailija

Kylläpä ehdit nopeasti hankkia tarvittavat ainekset ja keittää sopan... Nämä salamaakin nopeammat pikakehut ovat alkaneet vaikuttaa vähän siltä kuin reseptin tekijöillä olisi kiire kehua itseään...?

Nille

Tämä resepti on julkaistu 20.3.2017. Mikähän vuonna 2023 annetussa kehussa on salamaakin nopeampaa? Aineksetkin on sellaiset, että ne saattaa löytyä jo valmiiksi kotoa. Näin ainakin itsellä, ja resepti menee pian kokeiluun.

Vierailija

IS Ruokalassa resepti julkaistiin 28.3.2023 klo 11.15

Jos kehut tulee heti samana päivänä klo 12.06 eli vajaan tunnin kuluttua, niin kommentissa on jotain pahasti sylttytehtaalle viittaavaa.

Aika hyvä muisti saa olla jos kommentoi jotain josku vuonna 2017 kokkaamaansa ruokaa.

Vierailija

Tänne voi kuitenkin päätyä muutakin kautta kuin Iltasanomista, esim ihan keittoreseptejä googletellessa. Toki ajoitus on melko erikoinen sattuma. Mutta ihmiset nyt puhelee nettiin mitä sattuu muutenkin. 

Meillä ei ole appelsiinia, (eikä tuoretta minttua) mutta muuten taitais löytyä aineet, ei siis olis mahdotonta tehdä tämänsuuntaista. Laittaisin kyllä suhteessa paaljon enemmän tomaattia.

Taidan kuitenkin pitäytyä tomaatti-vuohenjuustokeitossa huomenna :) Vuohenjuustoa kun on. Appelsiini ja linssit, tämä yhdistelmä laitetaan kuitenkin korvan taakse.  Ehkä joku päivä teen jotain joka on saanut inspiraationsa tästä keitosta noilta osin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.