Me Naiset on lisännyt 758 reseptiä.
Linkitetty 199 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Ananasmehu tekee kanasta supermureaa.

Vinkki! Kookosriisi on loistava lisuke huli huli -kanalle. Se syntyy simppelisti: korvaa osa riisin keitinvedestä kookosmaidolla. Jos haluat, ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Huli huli -kana

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
dl
ananasmehua
1/2
dl
soijakastiketta
100
g
tomaattipyrettä
600
g
broilerin paistileikettä
2
kevätsipulin vartta

Työvaiheet

  1. Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Mittaa pieneen kattilaan ananasmehu, soija ja tomaattipyree. Sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää inkivääri sekä valkosipuli. Anna porista viisi minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Nostele broilerin palat uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Kypsennä 20 minuuttia.
  3. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja ota vuoka ulos uunista. Hiero kastiketta broilerin pintaan vuoan pohjalta pullasudin avulla ja paista vielä viisi minuuttia. Hienonna kevätsipulin varret ja nostele ne kanan päälle ennen tarjoilua.

Kommentit (2)

Kcrimso
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Todella maukasta! Varmasti teen toistekin :)

Vierailija

Paras kanaruoka jota olen syönyt! Yleensä onnistun aina valmistamaan kuivahkoa kanaa, tästä tuli ihanan mehukasta ja todella hyvän makuista. Lisukkeeksi tein kookosriisiä ja vihreitä papuja.

Eija V. on lisännyt 63 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Kana-currykeitto

Ainekset

1
l
vettä
1
kanaliemikuutio
1 - 2
rkl
mietoa keltaista currytahnaa
1
tl
kurkumaa
200
g
porkkanaa
150
g
sipulia
1 - 2
valkosipulinkynttä
400
g
broilerin rintafileetä
(1/4
tl
suolaa)
200
g
vihreitä papuja
100
g
riisinuudeleita
1
prk
Valio ruokakerma & rahkaa

Työvaiheet

Mittaa vesi, liemikuutio, currytahna ja kurkuma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipulit ja murskaa valkosipuli. Lisää ainekset kattilaan.
Leikkaa broilerin rintafileet pieniksi paloiksi. (Mausta suolalla.) Lisää ne ja puolitetut pavut kattilaan.
Anna kiehua hiljalleen n. 5 min. Lisää nuudelit murennettuna.
Lisää lopuksi ruokakerma. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hiukan suolaa.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Arla keittiö

Helpot broilerivartaat ovat kepeää kevätruokaa. Hunnuta rapsakat kepakot herkullisella inkivääri-lime -kastikkeella.

Annoksia
4
Valmistusaika
60 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivartaat inkivääri & limekastikkeella

Ainekset

Marinadi
1
dl
oliiviöljyä
4
valkosipulin kynttä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
pkt
(n. 500 g) maustamatonta broilerin fileetä
1
bataatti (n. 300 g)
1
punainen paprika
1
oranssi paprika
2
sipulia
Kastike
Kanalientä (2,5 dl vettä + ½ kanaliemikuutio)
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
ruukku korianteria
kuullottamiseen Arla Lempi Kirkastettu voi, laktoositon
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
1
prk
(á 2 dl) Arla Lempi Ruokakerma inkivääri & lime, laktoositon

Työvaiheet

Tee marinadi broilerille. Sekoita öljy, murskatut valkosipulin kynnet, suola ja mustapippuri. Leikkaa broilerin fileet neljään osaan ja nosta ne marinadiin. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.

Laita puiset varrastikut likoamaan veteen, etteivät ne mustu uunissa. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese ja leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa neljään osaan.

Kuori bataatti ja leikkaa se noin kahden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet. Pujota kasviksia ja broilerin paloja vuorotellen neljään varrastikkuun. Nosta vartaat uuniin tai grilliin 35-40 minuutiksi, kunnes broileri on kypsää. 

Tee kastike. Valmista kanaliemi keittämällä vesi ja liemikuutio. Kuori ja leikkaa sipuli paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen kyljellä, kuori ja pilko pieneksi.  Hienonna korianteria 0,5 desilitran verran. Sulata voi paksupohjaisen kattilan pohjalla ja kuullota sipuleita, kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää joukkoon valkosipuli, korianteri, suola ja pippuri. Kuullota vielä hetki ja kaada joukkoon kanaliemi. Anna kiehahtaa ja sekoita joukkoon makukerma. Anna kastikkeen keittyä kasaan hiljaisella lämmöllä ilman kantta noin viisi minuuttia. Tarjoa kypsät kanavartaan kastikkeen kera.

Kommentit (2)

Allergiaa potevan äiti

Meidän perheessä on pähkinäallergiaa sairastava. Hän ei voi syödä myöskään manteleita. Näin on useimmilla allergiaa potevilla. Siksi harkintaa niiden käytöstä ruuan valmistuksessa.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

No mutta, tässä ohjeessahan ei olekaan mantelia tai pähkinää :) Tsemppiä allergian kanssa pärjäämiseen!
Yst.

Venla / Soppa365

Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Yksi jippo tekee tästä kanapastasta paremman kuin muut: sekoita parmesaania jo kastikkeeseen äläkä vain annoksen päälle.

Annoksia
4-5 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen kanapasta

Ainekset

500
g
broilerin paistileikkeitä
1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
500
g
paseerattua tomaattia
1/2
ruukkua
basilikaa
1-2
dl
mascarponejuustoa tai kermaa
2
dl
raastettua parmesaania
Lisäksi
400
g
rigatoni- tai pennepastaa
1/2
ruukkua
basilikaa
parmesaania

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli. Paloittele broilerinleikkeet muutamaan palaan, poista mahdolliset luut.

  2. Laita pastavesi kiehumaan.

  3. Kuumenna öljy isossa kasarissa. Lisää broileri ja sipuli. Paista muutama minuutti, kunnes broilerin pinta on ruskistunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Lisää paseerattu tomaatti. Anna kastikkeen hautua pastan keittämisen ajan.

  5. Hienonna basilika varsineen kastikkeeseen. Lisää mascarponea tai kermaa maun mukaan sekä parmesaani.

  6. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Kääntele kastike joukkoon ja anna pastan hautua kannen alla pari minuuttia. Koristele annokset basilikalla ja parmesaanilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1393 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Broilerinmaksaa löytyy kaupasta parhaiten pakasteena. Tuoretta maksaa kannattaa kysyä kauppahalleista ja isojen ruokakauppojen lihatiskeiltä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broilerinmaksa-kerkkäpasta

Ainekset

300
g
broilerinmaksaa
1
rs (200 g)
herkkusieniä
1
salottisipuli
2
dl + 2 rkl
kuusenkerkkiä
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2 + 2
rkl
voita
2
dl
valkoviiniä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
laakerinlehti
3
dl
kermaa
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
400
g
pastaa (esim. tagliatelle)
3
l
vettä
1
rkl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät pakastettuja broilerinmaksoja, sulata ne yön yli jääkaapissa.
  2. Huuhtele (sulaneet) maksat ja kuivaa ne talouspaperilla. Viipaloi maksat ja herkkusienet. Kuori ja kuutioi sipuli. Huuhtele kerkät. Valuta kerkät siivilässä tai painele ne kuivaksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
  3. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyörittele maksapalat jauhossa.
  4. Kuumenna 2 rkl voita korkeareunaisessa pannussa. Paista herkkusieniä ja sipulia 5 minuuttia ja siirrä ne sitten toiseen astiaan. Lisää 2 rkl voita pannuun ja paista maksat kauttaaltaan kullanruskeiksi, 5 minuuttia. Laita maksat sienten ja sipulien kanssa samaan astiaan odottamaan.
  5. Sekoita valkoviini, tomaattipyree ja laakerinlehti pannussa ja anna kiehahtaa. Keitä lientä kasaan 3–5 minuuttia. Lisää 2 dl kerkkiä, paistetut sienet, sipulit ja broilerinmaksat sekä kerma. Keitä 5 minuuttia. Mausta suolalla.
  6. Keitä pasta suolavedessä isossa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike kypsän pastan joukkoon. Lisää koristeeksi 2 rkl tuoreita kerkkiä.

Kommentit (0)