Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Jenkkiläinen grillikassikko oluttölkkikana kypsyy kahdesta suunnasta: grillin lämpö paahtaa ulkopuolelta ja kanan sisällä tölkissä kiehuva olut hyörykypsentää linnun sisältä. Lopputuloksena on mielettömän mehukas grillibroileri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Oluttölkkikana

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
4
rkl
bbq-kastiketta
2
rkl
öljyä
1
tl
chiliä
2
tl
suolaa
1
kokonainen broileri (maustamaton)
1
tlk
(0,33 l) olutta

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli kuumaksi ja polta kunnollinen, pitkää grillausta kestävä hiillos. Jos grillaat kaasugrillillä, lämmitä vaan toinen puoli ja laita kanat grillin vastakkaiseen reunaan kypsymään. Tölkkikana kypsennetään epäsuoralla lämmöllä. Hiiligrillissä siirrä briketit tai hiillos toiseen reunaan tai reunoille ja kana grillin keskelle.
  2. Kuori ja raasta valkosipuli. Yhdistä maustekastikkeen ainekset.
  3. Sido kanan siivet ja koivet narulla tiiviisti. Avaa tölkki ja kaada (tai juo) oluesta puolet pois. Laita tölkki pystyssä broilerin sisään. Sivele broilerin pintaan reilusti kastiketta.
  4. Laita broileri tölkkeineen pystyyn kuumuutta kestävälle (esim. kertakäyttöiselle) vuoalle ja nosta kuumaan grilliin. Grillaa epäsuoralla lämmöllä kannen alla noin tunti tai kunnes broileri on kypsä. Sivele välillä pintaan lisää maustekastiketta ja vuokaan kertynyttä nestettä. Käännä broileria pari kertaa varovasti lämmön suuntaan.
  5. Anna kypsän broilerin vetäytyä 10–15 minuuttia grillauksen jälkeen. Poista hiiltynyt nahka ja riivi liha paloiksi.

Kommentit (10)

Vierailija

Tämän sapuskan alkuperäinen ja oikea nimi on käsittääkseni rekkamiehen broileri,  syytä nimeen en tiedä ja tölkissä ei ole olutta vaan siideriä.   Kaikki mausteet ja bbq-kastikkeet ja vuoat ja valelut  ovat jo ylimenevää hienostelua.  Alkuperäisesti puolillaan oleva tölkki työnnetään linnun sisään, paistellaan nuotiolla tai hiilillä ja syödään sormin suolan avulla.

Vierailija

Ja sitten ihmetellään jos muistetaan mistähän sitä alumiinia on kehoon tullut.

toinen vierailija

Nimiehdotus: kännikana

Alli

Weberillä on oma teline ja alusta tähän ruokaan. Ei tarvitse syödä tölkin kemikaaleja. Kiva ruoka ja onnistuu aina.

VP402

Upaa. Tuo alumiinin höyrystäminen.Tehostaa alkoholin rinnalla muistamattomuuden autuasta olotilaa

Vierailija

Laita sisälle dynyä pötkö, saat räjähtävän kana, ei tuu alumiinia kroppaan, terveellistä.

Vierailija

Alumiini alkaa höyrystymään siin 2500 celsius asteen jälkeen että pitää melkoinen grilli olla saadakseen alumiinin höyrystämään..

Kanaa grillaava

Eikös oluttölkki -grillaus ollut jo viime kesänä todettu toksiseksi ja muutenkin terveydelle haitalliseksi. Älkää hyvät ihmiset myrkyttäkö itseänne tällä typerällä tavalla.

Vierailija

Tölkistä terveellistä ja aina maistuvaa painoväriä kanaan....

Vierailija

Voihan sen tölkin vuorata vaikka alumiinifoliolla jos painovärit ja tölkin alumiini ahdistaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Kesäburgeri toimii hyvin avomallisena! Sekä rapeapintainen vegepihvi että burgerin lisukkeet pyöräytetään avomaankurkusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurkkuburgeri

Ainekset

4–5
avomaankurkkua (5 dl raastetta)
¾
tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
noin ½
dl
öljyä paistamiseen
KURKKUMAJONEESI
1
avomaankurkku
dl
majoneesia
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
HÖLSKYVIIPALEET
1
avomaankurkku
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
TARJOILUUN
2
hampurilaissämpylää

Työvaiheet

  1. Raasta kurkut karkeaksi raasteeksi. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita suola joukkoon. Valuta noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurkkumajoneesi. Raasta kurkku hienoksi ja puristele irtoava neste pois. Sekoita raaste majoneesin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Valmista hölskykurkut. Pese kurkku ja höylää se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravistele rasiaa noin minuutti.
  4. Hienonna kesäsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa korppujauhot, muna ja sipulit. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois siivilää vasten ja sekoita raaste pihvitaikinaan. Lisää lehtipersilja. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 4 noin sämpylän halkaisijan kokoista pihviä.
  5. Kuumenna kunnon loraus öljyä pinnoitetulla pannulla. Siirrä kurkkupihvit varovasti pannulle ja paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne joko uunissa tai grillissä. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän pohjalle. Nosta päälle kurkkuja ja pihvi.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kokonaisena grillatulle siialle antavat makua sipuli, sitruuna ja yrtit. Myös makeantulinen chilikastike saa syvyyttä grillistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Halsterisiika & chilikastike

Ainekset

4
(yht. 1 kg)
pikkusiikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
sitruunaa
4
kesäsipulia
1
punainen chili
1
ruukku korianteria
1
rkl
rypsiöljyä
Chilikastike
3
punaista chiliä
1
grillattu sitruuna
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
sokeria
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suomusta ja puhdista kalat. Pyyhi kuiviksi talouspaperilla. Ripottele kalan sisälle ja pinnalle suolaa ja pippuria.
  2. Leikkaa sitruuna ohuiksi siivuiksi. Pilko sipuli pitkittäin ohuiksi paloiksi. Hienonna chili. Laita kalan sisään korianteria, sitruunasiivuja, sipulia ja chilit. Sivele kalojen pinnalle kevyesti öljyä ja aseta kalat halsterin väliin.
  3. Kuumenna grilli kuumaksi. Laita ensin kastikkeeseen tulevat chilit kokonaisena grilliin, kunnes pinta tummuu lähes mustaksi. Ota chilit kulhoon ja peitä kelmulla.
  4. Puolita sitruunat ja grillaa leikkauspintoja noin 5 minuuttia. Purista pehmenneistä sitruunoista lämmin mehu sauvasekoittimen kulhoon. Ota chilit kulhosta leikkuulaudalle, poista hiiltyneet kuoret ja siemenet. Laita chilit mehun joukkoon, lisää öljy, sokeri ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.
  5. Grillaa kaloja halsterissa suoraan hiilloksella tai kaasugrillin keskilämmöllä 6–8 minuuttia per puoli. Selkäevän irrotessa kala on kypsä. Käännä halsteria vain kerran grillauksen aikana. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki! Kypsän kalan sisälämpötila on 48 astetta. Voit koristella annoksen alkukesällä ruohosipulin kukkasilla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Upean appelsiininen yrttimarinadi maustaa niin kesäkurpitsat, munakoisot, herkkusienet kuin paprikatkin. Voit käyttää marinadia joko ennen tai jälkeen grillauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren yrttimarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna basilikanlehdet. Hienonna timjami varsineen. Purista appelsiinista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.


Vinkki Käytä kasvisten ja kasvisvartaiden marinointiin. Marinadi riittää noin 800–1000 g:lle munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä, tomaattia ja/tai sipulia.