Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 160 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Jos luulit, ettet ikinä onnistuisi macaron-leivoksissa, tartu tähän ohjeeseen! Takuuvarma resepti on viimeisen päälle testattu. Tarvitset tarkan keittiövaa'an ja hieman malttia. Maku palkitsee vaivannäön moninkertaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Vaikea

Takuuvarmat macarons-leivokset

Ainekset

90
g
valkuaista (3 kpl)
1/4
tl
suolaa
30
g
sokeria (2 kukkuraista rkl)
110
g
mantelijauhetta (2 1/2 dl)
200
g
tomusokeria
1/4
tl
elintarvikevärijauhetta
Sitruunatäyte / 20 kpl
1
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
1/2
dl
vaniljatuorejuustoa
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
Suklaa-ganache / 20 kpl
80
g
tummaa suklaata
1/2
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita
Vadelmakreemi / 20 kpl
125
g
vadelmia
5
rkl
huoneenlämpöistä, suolatonta voita
2
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Lisää suola. Vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää.
  2. Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria tehosekoittimessa. Siivilöi seos muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon. Lisää elintarvikevärijauhe ripotellen. Sekoita tasaiseksi varovasti nuolijalla nostellen.
  3. Lusikoi taikina pursotuspussiin. Pursota noin 2 cm leveitä nokareita leivinpaperille pellille. Tasoita pinta hieman kostutetulla sormenpäällä kevyesti.
  4. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia, kunnes niiden pinta hieman kuivuu ja nahkeutuu. Kuumenna uuni 130–150 asteeseen.
  5. Paista pohjia uunin alaosassa 14–16 minuuttia. Anna jäähtyä, ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.
  6. Valmista joku haluamistasi täytteistä.
  7. Levitä noin 1 tl täytettä pohjan päälle ja laita varovasti toinen kuori päälle kanneksi.

Vinkki! Lisää suklaamacaroneihin väriaineen sijaan 10 g makeuttamatonta kaakaojauhetta mantelijauheeseen sekoitettuna.


Sitruunatäyte

  1. Sekoita lemon curd -sitruunatahna ja vaniljatuorejuusto kulhossa.
  2. Lisää hienoksi raastettu sitruunankuori.
  3. Lusikoi seos pursotuspussiin ja anna seistä 15 minuuttia jääkaapissa ennen pursotusta leivosten väliin.


Suklaa-ganache

  1. Rouhi suklaa.
  2. Kiehauta kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa sulaa.
  3. Kuutioi voi pieniksi ja lisää suklaaseokseen. Laita täyte jääkaappiin 30 minuutiksi.
  4. Vatkaa suklaaseos kuohkeaksi ja laita pursotuspussiin.


Vadelmakreemi

  1. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kiehauta marjat ja anna jäähtyä. Soseuta marjat ja paseeraa ne siivilän läpi.
  2. Vispaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  3. Lisää tomusokeri ja jatka vispaamista, kunnes saat vaalean vaahdon.
  4. Lisää vadelmasose ja vispaa kovalla teholla tasaiseksi. Anna kreemin jähmettyä hetki pursotuspussissa jääkaapissa.

Kommentit (15)

Vierailija

Minä sain tästä taikinasta n. 45 kpl (90 puolikasta). Paistoaika on vaikea arvioida, sillä kun oli ollut 150 asteessa 14 min, niin macaronsit näytti hyviltä. Jäähdytyksen jälkeen totesin, että ne oli kuitenkin jääneet raaoiksi, eivätkä irronneet nätisti.

Vierailija

Oi voi, se kuka tällä ohjeella luulee saavansa hyviä leivoksia aikaan.... muuten ihan ok, mutta ohin virhe on ohjeen " kääntele mantelijauhot ja tomusokerit varovasti marengin joukkoon". Taikinaa kuuluu "litistää" että ilmaa häviää tarpeeksi. Taikinan tulee olla laavamaisen valuvaa, ei lillinkiä eikä jäykkää. Kunnolla reunoja vasten hangaten sekoitusvaiheessa, rttä ylimääräinen ilma pakenee. Jos tätä ei tee, macaronsin halkeaa ja/tai jäävät ontoksi. Plus suosittelisin googlaamaan ohjeen, jossa on käytetty sveitsiläistä marenkia. Takuuvarmasti onnistui. P.s. Pursotuksen jölkeen hakkaa peltiä kolmesti kovaa pöytään --> isot ilmakuplat hajoaa :)

Vierailija

Ihan surkea ei edes toimi!!!!! 😡😡👎👎🖕🖕

Vierailija

Jotenkin tottunut luottamaan siiihen, että nämä soppa365:n sivuilla julkaistut reseptit ei ainakaan ihan kelvottomia ole. No, enpä luota enää. Täysin susi tämä resepti. Onneksi en lannistunut (vaikka vähällä oli), vaan kokeilin toistakin reseptiä ja johan alkoi macaronit onnistumaan. Vai että takuuvarmat....

Ekaa kertaa kokeilemassa

Onnistui hyvin tällä reseptillä! Olivat parhaita oikeastaan vasta seuraavana päivänä täyttämisestä.

Vierailija

Kannattaa mitata aineet vaa’an avulla. Onnistui.

Vierailija

Mulla jostakin syystä uunissa macaronssit pääsi leviämään. Itse sain tällä ohjeella taikinasta aika jäykkää ja paksua, joten syy mahtoi olla siinä.

Vierailija

Hyvin onnistuivat. Kiitos ohjeesta.

Elkää kokeilko

Tuli macaroons keksejä 👎🏻 Elkää kokeilko !!!!👎🏻👎🏻🤦🏼‍♀️

Vierailija

Onnistui hyvin tällä reseptillä !

Vierailija

Elämäni ensimmäiset macarons-leivokset, ja heti onnistui. Siitä huolimatta onnistui, että vahingossa vatkasin ensimmäisen erän tomusokeria+mantelijauhetta sähkövatkaimella ja kävin taikinan teon välissä hakemassa päiväunilta heräävän lapsen sisälle. Kaveri suositteli tätä reseptiä, ja hyvin toimi! Aluksi taikina oli paksua, mutta notkistui sopivasti pursotettaessa. Teen toistekin tällä reseptillä!

Vierailija

Loistoresepti! Tuli täydellisiä! 👍

Vierailija

Ohje oli turhan yksinkertaistettu ja moni tärkeä kohta jäi uupumaan. Sitruunatäyte on ihan susi ja valuu pitkin pöytää.

Vierailija

Hyvä perusresepti. Kuitenkin kääntelyn voi tehdä vähän ronskimminkin - massan rakenne pitäisi pyöritellä lastalla niin löysäksi, ettei huippuja enää näy 1 min jälkeen pursottamisesta. Niiden kuuluisi siis laskeutua itsestään ja vettä niiden laskemiseen ei kannata käyttää. Se voi ”sulattaa” koko massan.

Aino Juntunen

Tein muutama vuosi sitten näitä eka kertaa, silloin onnistuin. Tällä kertaa taikina levisi niin laakeasti että sopivaa muotoa tai kokoa en onnistunut saamaan. Levisivät kuin lättytaikina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.