Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 106 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Jos luulit, ettet ikinä onnistuisi macaron-leivoksissa, tartu tähän ohjeeseen! Takuuvarma resepti on viimeisen päälle testattu. Tarvitset tarkan keittiövaa'an ja hieman malttia. Maku palkitsee vaivannäön moninkertaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Vaikea

Takuuvarmat macarons-leivokset

Ainekset

90
g
valkuaista (3 kpl)
1/4
tl
suolaa
30
g
sokeria (2 kukkuraista rkl)
110
g
mantelijauhetta (2 1/2 dl)
200
g
tomusokeria
1/4
tl
elintarvikevärijauhetta
Sitruunatäyte / 20 kpl
1
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
1/2
dl
vaniljatuorejuustoa
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
Suklaa-ganache / 20 kpl
80
g
tummaa suklaata
1/2
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita
Vadelmakreemi / 20 kpl
125
g
vadelmia
5
rkl
huoneenlämpöistä, suolatonta voita
2
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Lisää suola. Vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää.
  2. Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria tehosekoittimessa. Siivilöi seos muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon. Lisää elintarvikevärijauhe ripotellen. Sekoita tasaiseksi varovasti nuolijalla nostellen.
  3. Lusikoi taikina pursotuspussiin. Pursota noin 2 cm leveitä nokareita leivinpaperille pellille. Tasoita pinta hieman kostutetulla sormenpäällä kevyesti.
  4. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia, kunnes niiden pinta hieman kuivuu ja nahkeutuu. Kuumenna uuni 130–150 asteeseen.
  5. Paista pohjia uunin alaosassa 14–16 minuuttia. Anna jäähtyä, ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.
  6. Valmista joku haluamistasi täytteistä.
  7. Levitä noin 1 tl täytettä pohjan päälle ja laita varovasti toinen kuori päälle kanneksi.

Vinkki! Lisää suklaamacaroneihin väriaineen sijaan 10 g makeuttamatonta kaakaojauhetta mantelijauheeseen sekoitettuna.


Sitruunatäyte

  1. Sekoita lemon curd -sitruunatahna ja vaniljatuorejuusto kulhossa.
  2. Lisää hienoksi raastettu sitruunankuori.
  3. Lusikoi seos pursotuspussiin ja anna seistä 15 minuuttia jääkaapissa ennen pursotusta leivosten väliin.


Suklaa-ganache

  1. Rouhi suklaa.
  2. Kiehauta kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa sulaa.
  3. Kuutioi voi pieniksi ja lisää suklaaseokseen. Laita täyte jääkaappiin 30 minuutiksi.
  4. Vatkaa suklaaseos kuohkeaksi ja laita pursotuspussiin.


Vadelmakreemi

  1. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kiehauta marjat ja anna jäähtyä. Soseuta marjat ja paseeraa ne siivilän läpi.
  2. Vispaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  3. Lisää tomusokeri ja jatka vispaamista, kunnes saat vaalean vaahdon.
  4. Lisää vadelmasose ja vispaa kovalla teholla tasaiseksi. Anna kreemin jähmettyä hetki pursotuspussissa jääkaapissa.

Kommentit (12)

Vierailija

Minä sain tästä taikinasta n. 45 kpl (90 puolikasta). Paistoaika on vaikea arvioida, sillä kun oli ollut 150 asteessa 14 min, niin macaronsit näytti hyviltä. Jäähdytyksen jälkeen totesin, että ne oli kuitenkin jääneet raaoiksi, eivätkä irronneet nätisti.

Vierailija

Oi voi, se kuka tällä ohjeella luulee saavansa hyviä leivoksia aikaan.... muuten ihan ok, mutta ohin virhe on ohjeen " kääntele mantelijauhot ja tomusokerit varovasti marengin joukkoon". Taikinaa kuuluu "litistää" että ilmaa häviää tarpeeksi. Taikinan tulee olla laavamaisen valuvaa, ei lillinkiä eikä jäykkää. Kunnolla reunoja vasten hangaten sekoitusvaiheessa, rttä ylimääräinen ilma pakenee. Jos tätä ei tee, macaronsin halkeaa ja/tai jäävät ontoksi. Plus suosittelisin googlaamaan ohjeen, jossa on käytetty sveitsiläistä marenkia. Takuuvarmasti onnistui. P.s. Pursotuksen jölkeen hakkaa peltiä kolmesti kovaa pöytään --> isot ilmakuplat hajoaa :)

Vierailija

Ihan surkea ei edes toimi!!!!! 😡😡👎👎🖕🖕

Vierailija

Jotenkin tottunut luottamaan siiihen, että nämä soppa365:n sivuilla julkaistut reseptit ei ainakaan ihan kelvottomia ole. No, enpä luota enää. Täysin susi tämä resepti. Onneksi en lannistunut (vaikka vähällä oli), vaan kokeilin toistakin reseptiä ja johan alkoi macaronit onnistumaan. Vai että takuuvarmat....

Ekaa kertaa kokeilemassa

Onnistui hyvin tällä reseptillä! Olivat parhaita oikeastaan vasta seuraavana päivänä täyttämisestä.

Vierailija

Kannattaa mitata aineet vaa’an avulla. Onnistui.

Vierailija

Mulla jostakin syystä uunissa macaronssit pääsi leviämään. Itse sain tällä ohjeella taikinasta aika jäykkää ja paksua, joten syy mahtoi olla siinä.

Vierailija

Hyvin onnistuivat. Kiitos ohjeesta.

Elkää kokeilko

Tuli macaroons keksejä 👎🏻 Elkää kokeilko !!!!👎🏻👎🏻🤦🏼‍♀️

Vierailija

Onnistui hyvin tällä reseptillä !

Vierailija

Elämäni ensimmäiset macarons-leivokset, ja heti onnistui. Siitä huolimatta onnistui, että vahingossa vatkasin ensimmäisen erän tomusokeria+mantelijauhetta sähkövatkaimella ja kävin taikinan teon välissä hakemassa päiväunilta heräävän lapsen sisälle. Kaveri suositteli tätä reseptiä, ja hyvin toimi! Aluksi taikina oli paksua, mutta notkistui sopivasti pursotettaessa. Teen toistekin tällä reseptillä!

Vierailija

Loistoresepti! Tuli täydellisiä! 👍

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cruffinit valmistuvat kätevästi valmiista croissant-taikinasta. Leivonnaisten sisälle sujautetaan suklaalevitettä ja kun kierteet on otettu uunista, herkut kruunataan pehmeällä kahvivaahdolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nutella-cruffinit

Ainekset

2
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
Voiteluun
1
kananmuna
Kahvivaahto
2
dl
vispikermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
tomusokeria
Päälle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Avaa taikinatölkit pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele valmiit kolmiot Nutellalla ja kääri croissanteiksi. Voitele kananmunalla ja kieritä voideltuihin pieniin muffinivuokiin. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Murskaa pikakahvijauhetta morttelissa hienommaksi, jos se on kovin karkeaa. Sekoita loppuvaiheessa kerman joukkoon ja lisää myös tomusokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
  4. Lusikoi kahvivaahtoa cruffinien päälle ja ripottele halutessasi hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.

Vinkki! Valmis croissant-taikina on vegaaninen. Jos haluat herkusta kokonaan vegaanisen, käytä maitojauheetonta suklaa-pähkinälevitettä ja tee vaahto kasvivispistä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mämminrakastajan pulla! Tämän mahtavan pääsiäispullan voi leipoa päivää ennen tarjoamista, sillä mämmitäyte pitää sen mehevänä pitkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
30 min + kohotus ja kypsennys 1 t 45 min

Mämmipulla

Ainekset

dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
½
rkl
kardemummaa
1
tl
pomeranssinkuorta
½
tl
suolaa
1
kananmuna
7-8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita
Lisäksi
1
dl
aprikoosihilloa
300
g
mämmiä
1
kananmuna
2
rkl
raesokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri, mausteet, suola ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä voi. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
  2. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
  3. Kumoa taikina leivinpöydälle ja kauli se 35 cm x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä hillo ja mämmi levylle.
  4. Kääri levy pituussuunnassa rullaksi. Laikkaa rulla terävällä veitsellä pitkittäin kahteen osaan. Kiedo taikinarullat toistensa ympärille. Käännä päät pitkon alle.
  5. Voitele leipävuoka (vetoisuus 1½ l) ja nosta kierrepitko vuokaan. Kohota pitkoa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  6. Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Juha Salminen

Mämmi vai rahka? Miksi valita, kun voi saada molemmat. Tässä ihanassa pääsiäisjälkkärissä on sattumina pistaaseja ja laku-suklaapalloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mämmirahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
250
g
maitorahkaa
1
dl
laku-suklaapalloja
¾
dl
pistaaseja kuorittuna
1
rkl
(luomu)appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
½
rasiaa (350 g)
mämmiä
1
dl
tummaa siirappia

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  2. Rouhi laku-suklaapallot ja pistaasit. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää rouheet ja kuoriraaste kerma-rahkaan.
  3. Sekoita kerma-rahka, mämmi ja siirappi kevyesti yhteen niin, että rahkasta tulee kauniin raidallinen.

Kommentit (0)

Tämä kakku hurmaa upeiden makujen täydellisellä liitolla. Kakussa on rapea kaurakeksipohja, mämmin ja suklaan makuinen kerros, raikas mangokerros ja valkosuklaavalumat. Tämä kakku sopii vallan mainiosti vaikkapa pääsiäisen herkutteluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h + hyytyminen 5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mämmi-mangomoussekakku

Ainekset

Pohja
200
g
kaurakeksejä
80
g
voita
Suklaa-mämmimousse
150
g
tummaa suklaata
5
kpl
liivatelehtiä
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300
g
mämmiä (luomu)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Mangomuosse
7
kpl
liivatelehteä
3
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4
prk
mangopilttiä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu
120
g
valkosuklaata
0,5
dl
kuohukermaa
pensasmustikoita
tyrnejä
kullan värisiä sokerihelmiä
minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa kaurakeksit.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Pingota korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 21 cm) pohjalle leivinpaperi.
Voitele vuon reunat esim. rypsiöljyllä ja asettele reunoille reunakalvo tai leivinpaperia.
Painele keksipohja vuoan pohjalle.
Siirrä odottamaan jääkaappiin.

Suklaa-mämmimousse:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Laita liivatelehdet turpoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä mämmi ja sulatettu suklaa.
Lisää mämmi-suklaaseokseen tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna tilkka vettä (2 rkl) höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan veteen.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitelellen mämmiseoksen joukkoon.
Yhdistä suklaa-mämmiseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse kaurakeksipohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Mangomousse:
Aloita tämän valmistaminen sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on hyytynyt n. 75 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita mangopiltit, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamahu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mangoseoksen joukkoon.
Yhditä mangoseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse hyydytetyn kerroksen päälle. Tasoita pinta.
Nosta hyytymään jääkaappiin vielä kolmeksi tunniksi.

Koristelu:
Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää joukkoon kerma ja sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä lusikalla sekoitellen.
Jätä jäähtymään kymmeniseksi minuutiksi.

Irrota kakusta vuoan reunat ja siirrä varovasti tarjoiluastialle.
Nostele teelusikalla kakun päälle valkosuklaata siten, että se lähtee valumaan reunoille.
Valkosuklaavalumia voi tehdä haluamansa verran.
Koristele kakku vielä marjoilla, sokerihelmillä ja yrteillä.

Nauti ja ihastu mangon, mämmin ja suklaan makujen sinfoniaan!

Kommentit (0)