Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Jos luulit, ettet ikinä onnistuisi macaron-leivoksissa, tartu tähän ohjeeseen! Takuuvarma resepti on viimeisen päälle testattu. Tarvitset tarkan keittiövaa'an ja hieman malttia. Maku palkitsee vaivannäön moninkertaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Vaikea

Takuuvarmat macarons-leivokset

Ainekset

90
g
valkuaista (3 kpl)
1/4
tl
suolaa
30
g
sokeria (2 kukkuraista rkl)
110
g
mantelijauhetta (2 1/2 dl)
200
g
tomusokeria
1/4
tl
elintarvikevärijauhetta
Sitruunatäyte / 20 kpl
1
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
1/2
dl
vaniljatuorejuustoa
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
Suklaa-ganache / 20 kpl
80
g
tummaa suklaata
1/2
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita
Vadelmakreemi / 20 kpl
125
g
vadelmia
5
rkl
huoneenlämpöistä, suolatonta voita
2
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Lisää suola. Vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää.
  2. Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria tehosekoittimessa. Siivilöi seos muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon. Lisää elintarvikevärijauhe ripotellen. Sekoita tasaiseksi varovasti nuolijalla nostellen.
  3. Lusikoi taikina pursotuspussiin. Pursota noin 2 cm leveitä nokareita leivinpaperille pellille. Tasoita pinta hieman kostutetulla sormenpäällä kevyesti.
  4. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia, kunnes niiden pinta hieman kuivuu ja nahkeutuu. Kuumenna uuni 130–150 asteeseen.
  5. Paista pohjia uunin alaosassa 14–16 minuuttia. Anna jäähtyä, ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.
  6. Valmista joku haluamistasi täytteistä.
  7. Levitä noin 1 tl täytettä pohjan päälle ja laita varovasti toinen kuori päälle kanneksi.

Vinkki! Lisää suklaamacaroneihin väriaineen sijaan 10 g makeuttamatonta kaakaojauhetta mantelijauheeseen sekoitettuna.


Sitruunatäyte

  1. Sekoita lemon curd -sitruunatahna ja vaniljatuorejuusto kulhossa.
  2. Lisää hienoksi raastettu sitruunankuori.
  3. Lusikoi seos pursotuspussiin ja anna seistä 15 minuuttia jääkaapissa ennen pursotusta leivosten väliin.


Suklaa-ganache

  1. Rouhi suklaa.
  2. Kiehauta kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa sulaa.
  3. Kuutioi voi pieniksi ja lisää suklaaseokseen. Laita täyte jääkaappiin 30 minuutiksi.
  4. Vatkaa suklaaseos kuohkeaksi ja laita pursotuspussiin.


Vadelmakreemi

  1. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kiehauta marjat ja anna jäähtyä. Soseuta marjat ja paseeraa ne siivilän läpi.
  2. Vispaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  3. Lisää tomusokeri ja jatka vispaamista, kunnes saat vaalean vaahdon.
  4. Lisää vadelmasose ja vispaa kovalla teholla tasaiseksi. Anna kreemin jähmettyä hetki pursotuspussissa jääkaapissa.

Kommentit (13)

Vierailija

Minä sain tästä taikinasta n. 45 kpl (90 puolikasta). Paistoaika on vaikea arvioida, sillä kun oli ollut 150 asteessa 14 min, niin macaronsit näytti hyviltä. Jäähdytyksen jälkeen totesin, että ne oli kuitenkin jääneet raaoiksi, eivätkä irronneet nätisti.

Vierailija

Oi voi, se kuka tällä ohjeella luulee saavansa hyviä leivoksia aikaan.... muuten ihan ok, mutta ohin virhe on ohjeen " kääntele mantelijauhot ja tomusokerit varovasti marengin joukkoon". Taikinaa kuuluu "litistää" että ilmaa häviää tarpeeksi. Taikinan tulee olla laavamaisen valuvaa, ei lillinkiä eikä jäykkää. Kunnolla reunoja vasten hangaten sekoitusvaiheessa, rttä ylimääräinen ilma pakenee. Jos tätä ei tee, macaronsin halkeaa ja/tai jäävät ontoksi. Plus suosittelisin googlaamaan ohjeen, jossa on käytetty sveitsiläistä marenkia. Takuuvarmasti onnistui. P.s. Pursotuksen jölkeen hakkaa peltiä kolmesti kovaa pöytään --> isot ilmakuplat hajoaa :)

Vierailija

Ihan surkea ei edes toimi!!!!! 😡😡👎👎🖕🖕

Vierailija

Jotenkin tottunut luottamaan siiihen, että nämä soppa365:n sivuilla julkaistut reseptit ei ainakaan ihan kelvottomia ole. No, enpä luota enää. Täysin susi tämä resepti. Onneksi en lannistunut (vaikka vähällä oli), vaan kokeilin toistakin reseptiä ja johan alkoi macaronit onnistumaan. Vai että takuuvarmat....

Ekaa kertaa kokeilemassa

Onnistui hyvin tällä reseptillä! Olivat parhaita oikeastaan vasta seuraavana päivänä täyttämisestä.

Vierailija

Kannattaa mitata aineet vaa’an avulla. Onnistui.

Vierailija

Mulla jostakin syystä uunissa macaronssit pääsi leviämään. Itse sain tällä ohjeella taikinasta aika jäykkää ja paksua, joten syy mahtoi olla siinä.

Vierailija

Hyvin onnistuivat. Kiitos ohjeesta.

Elkää kokeilko

Tuli macaroons keksejä 👎🏻 Elkää kokeilko !!!!👎🏻👎🏻🤦🏼‍♀️

Vierailija

Onnistui hyvin tällä reseptillä !

Vierailija

Elämäni ensimmäiset macarons-leivokset, ja heti onnistui. Siitä huolimatta onnistui, että vahingossa vatkasin ensimmäisen erän tomusokeria+mantelijauhetta sähkövatkaimella ja kävin taikinan teon välissä hakemassa päiväunilta heräävän lapsen sisälle. Kaveri suositteli tätä reseptiä, ja hyvin toimi! Aluksi taikina oli paksua, mutta notkistui sopivasti pursotettaessa. Teen toistekin tällä reseptillä!

Vierailija

Loistoresepti! Tuli täydellisiä! 👍

Vierailija

Ohje oli turhan yksinkertaistettu ja moni tärkeä kohta jäi uupumaan. Sitruunatäyte on ihan susi ja valuu pitkin pöytää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Oikaise taikinassa ja panosta täytteeseen. Näin syntyy syyssesongin huikeimman makuinen riistapiiras.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t + sulatus 1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-peurapiirakka

Ainekset

1
iso lehtitaikina (600 g)
100
g
lehtikaalia
400
g
peuran jauhelihaa
1
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
dl
kermaa
1
kananmuna
2
dl
voimakasta juustoraastetta
1
ruukku
lehtipersiljaa
3
omenaa
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
Hölskytyssipulit
2
punasipulia
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
dl
öljyä
2
tl
hunajaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota lehtitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin 1½ tuntia ennen käyttöä.

  2. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja suikaloi lehdet. Paista jauhelihaa voissa noin 5 minuuttia. Lisää lehtikaali ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

  3. Sekoita kulhossa ranskankerma, kerma, muna ja juustoraaste. Hienonna persilja ja sekoita siitä puolet kermaseokseen. Säästä loppu persilja koristeeksi. Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi omenat.

  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli taikinalevy puolta ohuemmaksi leivinpaperin päällä ja siirrä uunipellille. Levitä kaali-jauhelihaseos levylle niin, että reunoista jää 2 cm ilman täytettä. Nipistä taikinalevyn kulmat kiinni ja nosta reunat pystyyn. Lusikoi kermaseos piirakalle ja lado omenat rennosti päälle. Voitele reunat munalla. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

  5. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi tiiviskantiseen rasiaan. Lisää etikka, öljy, hunaja ja suola. Sulje rasia ja hölskyttele noin minuutti. Levitä sipulia lämpimän piirakan pinnalle juuri ennen tarjoilua. Ripottele persilja päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Yltäkylläisen omenasyksyn muhkeaan piirakkaan uppoaa yhdeksän omenaa ja koko purkki sosetta. Lisäksi piirakka on naurettavan helppo valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9–12
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Toffee-omenapiirakka

Ainekset

9
(n. 700 g)
kotimaista omenaa
25
toffeemakeista (esim. Alku-toffee)
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
jauhettua inkivääriä
tl
ruokasoodaa
1
tl
kanelia
dl
ruokosokeria
¾
dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
dl
rypsiöljyä
1
prk (360 g, 3 dl)
sokeroimatonta omenasosetta
Vuoan voiteluun
öljyä tai voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 30 cm x 20 cm).

  2. Leikkaa omenoista hatut koristelua varten. Leikkaa loput omenat 1–2 cm:n kuutioiksi. Omenoita ei tarvitse kuoria. Paloittele toffeet muutamaan palaan.

  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Riko munat toiseen kulhoon. Vatkaa öljy ja omenasose puuhaarukalla tai kierrevatkaimella munien joukkoon.

  4. Yhdistä munaseos kuiviin aineisiin. Lisää omenakuutiot ja 2/3 toffeepaloista. Sekoita, mutta älä vatkaa.

  5. Kaada taikina vuokaan. Asettele omenahatut päälle ja painele loput toffeet taikinan pintaan.

  6. Paista uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Tarjoa piirakka ranskankerman tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Pimenevän vuodenajan vähäeleisin cocktail tulee tässä. Kahden aineksen vermuttitonic maistuu raikkaan mausteiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Vermuttitonic

Ainekset

½
dl
punaista vermuttia
dl
(1 pieni pullo) tonic-vettä
LISÄKSI
jäitä
appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta

Työvaiheet

  1. Täytä viini- tai grogilasi jäillä.

  2. Kaada vermutti ja tonic lasiin. Sekoita hellästi esimerkiksi ruokalusikalla.

  3. Lisää appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta. Appelsiini tuo juomaan raikkautta ja korostaa vermutin mausteisuutta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Leivo kypsät ja mehevät banaanit kakuksi! Vaivaton banaanikakku saa potkua inkivääristä ja mehevyyttä jugurttikuorrutteesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16 palaa
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-inkiväärikakku

Ainekset

100
g
voita
2
dl
fariinisokeria
2
munaa
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
1
tl
soodaa
2
kypsää banaania
dl
turkkilaista jugurttia
¾
dl
kandeerattua inkivääriä tai 3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1–2
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
tomusokeria
(sokeroituja inkivääripaloja)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin kaneli, kardemumma ja sooda. Sekoita jauhot vaahtoon.
  4. Soseuta banaanit haarukalla. Lisää banaanit, jugurtti ja suurin osa kandeeratuista inkivääreistä taikinaan. Jos raastat tuoretta inkivääriä, lisää koko määrä taikinaan. Sekoita taikina ja levitä se vuokaan.
  5. Paista kakkua noin 30 minuuttia, kunnes se on mehevän kypsä.
  6. Kuorruta jäähtynyt kakku. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jugurtti ja sokeri. Levitä kakulle. Koristele halutessasi inkivääripaloilla.

Kommentit (0)