Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 92 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Michelin-kokki Jouni Toivanen valmistaa muurinpohjaletut perinteitä kunnioittaen. Tarkemmin sanoen yläsavolaisia perinteitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 lettua
Valmistusaika
20 min + taikinan turpoaminen1 t
Vaikeustaso
Helppo

Huippukokin muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täys- tai raakamaitoa
2 1/2
dl
ohrajauhoja
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1/2
tl
suolaa
Paistamiseen ja pinnalle
n. 100
g
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita ohra- ja vehnäjauhot kylmään maitoon. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
  2. Kuumenna muurinpohjapannu tasaisen lämpöiseksi, ei liian kuumaksi.
  3. Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää taikinaan. Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
  4. Laita 1 tl voita pannuun ja levitä se esimerkiksi koivuvispilällä tai pitkävartisella silikonisudilla. Valuta kauhallinen taikinaa pannuun letun reunoista alkaen (Ø 25–30 cm). Täytä halutessasi reiät vetämällä vielä hyytymätöntä lettutaikinaa lastalla kevyesti reikien päälle. Pienet reiät eivät haittaa. Kun letun reuna on kunnolla ruskistunut, irrota reunat lastan avulla pannusta. Anna letun paistua vielä hetki ennen kääntämistä. Käännä lettu ja paista myös toinen puoli rapeaksi.
  5. Kääri lettu rullalle ja sipaise hieman voita pinnalle. Nauti lettu kylmän mansikkamehun tai maidon kera.

Vinkki Jos kuumennat pannun puilla, hyvä vinkki on käyttää pieniä leppähalkoja, jotka lämmittävät pannun hitaasti ja pitävät lämmön tasaisena.

Kommentit (6)

Lettufani

Kuluuko 100g voita paistamiseen vai lisätäänkö sulanut voi taikinaan? Ohjeessa on 100g voita, mutta kuluuko voi siis paistamisessa?

Vierailija

#lätty

Vierailija

Voi on paistamiseen, ei taikinaan

Iippo

Ja sama gluteenittomana, kiitos!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Voi on tosiaan tarkoitettu paistamiseen ja sipaistavaksi valmiiden lettujen pinnalle. Itse taikinaan ei sitä tarvita. Lisäsin reseptiin väliotsikon, jotta sitä on helpompi seurata.

Haba

Millä voisi korvata kananmunan? Kyseleepi allerginen..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

PERUNAJAUHOKAKKU:

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2.5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
0.5 dl konjakkia

VALMISTUSOHJE:
1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää munat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Mummin perunajauhokakku

Valmistusaika 30 - 60 min

200 g voita
2,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl konjakkia

Ohjeet

Mittaa pehmeä voi,sokeri ja perunajauhot kulhoon.
Vaahdota...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Suloinen mustikkatäytekakku päällystetään valkosuklaavaahdolla.

3 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja

kostutus:
Spriteä tai vaniljamaitoa

täyte:
5 dl mustikoita
100 g valkosuklaata
100 g tuorejuustoa
1...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

POHJA:
4 munaa
1.5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 dl omenatäysmehua kostutukseen

TÄYTE:
300 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)

KUORRUTUS:...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)