Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Michelin-kokki Jouni Toivanen valmistaa muurinpohjaletut perinteitä kunnioittaen. Tarkemmin sanoen yläsavolaisia perinteitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 lettua
Valmistusaika
20 min + taikinan turpoaminen1 t
Vaikeustaso
Helppo

Huippukokin muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täys- tai raakamaitoa
2 1/2
dl
ohrajauhoja
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1/2
tl
suolaa
Paistamiseen ja pinnalle
n. 100
g
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita ohra- ja vehnäjauhot kylmään maitoon. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
  2. Kuumenna muurinpohjapannu tasaisen lämpöiseksi, ei liian kuumaksi.
  3. Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää taikinaan. Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
  4. Laita 1 tl voita pannuun ja levitä se esimerkiksi koivuvispilällä tai pitkävartisella silikonisudilla. Valuta kauhallinen taikinaa pannuun letun reunoista alkaen (Ø 25–30 cm). Täytä halutessasi reiät vetämällä vielä hyytymätöntä lettutaikinaa lastalla kevyesti reikien päälle. Pienet reiät eivät haittaa. Kun letun reuna on kunnolla ruskistunut, irrota reunat lastan avulla pannusta. Anna letun paistua vielä hetki ennen kääntämistä. Käännä lettu ja paista myös toinen puoli rapeaksi.
  5. Kääri lettu rullalle ja sipaise hieman voita pinnalle. Nauti lettu kylmän mansikkamehun tai maidon kera.

Vinkki Jos kuumennat pannun puilla, hyvä vinkki on käyttää pieniä leppähalkoja, jotka lämmittävät pannun hitaasti ja pitävät lämmön tasaisena.

Kommentit (6)

Lettufani

Kuluuko 100g voita paistamiseen vai lisätäänkö sulanut voi taikinaan? Ohjeessa on 100g voita, mutta kuluuko voi siis paistamisessa?

Vierailija

#lätty

Vierailija

Voi on paistamiseen, ei taikinaan

Iippo

Ja sama gluteenittomana, kiitos!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Voi on tosiaan tarkoitettu paistamiseen ja sipaistavaksi valmiiden lettujen pinnalle. Itse taikinaan ei sitä tarvita. Lisäsin reseptiin väliotsikon, jotta sitä on helpompi seurata.

Haba

Millä voisi korvata kananmunan? Kyseleepi allerginen..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kansainväliseksi hitiksi noussut poltettu juustokakku on kotoisin Espanjan San Sebastianista. Poikkeuksellista kakussa on sen mustaksi poltettu pinta ja lähes valuvaksi jätetty sisus, ja se että siinä ei ole lainkaan pohjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h 10 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Baskimaan juustokakku

Ainekset

400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1 ½
dl
sokeria
6
kananmunaa
3
dl
kuohukermaa
½
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljauutetta
½
tl
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø noin 24 cm) leivinpaperilla. Paperiin saa jäädä taitoksia, sillä kakkuun syntyvät rypyt kuuluvat asiaan.

  2. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella sileäksi, pari minuuttia. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

  3. Kaada kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 1 tunti. Pinta saa tummua kunnolla.

  4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia. Irrota kakku vuoasta ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti tai jopa yön yli.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 101 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pokekakku valmistuu mutkattomasti: töki kakkuun reikiä ja täytä ne lemon curdilla. Hunnuta kakku tuorejuustokuorrutuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen pokekakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
VÄLIIN
noin 1
dl
lemon curdia
KUORRUTUS
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
huoneenlämpöistä voita
5 ½
dl
tomusokeria
1
tl
sitruunamehua
(2
tl
raastettua sitruunankuorta)
(elintarvikeväriä)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Paista leivinpaperin päällä 18 cm x 24 cm:n kokoisessa vuoassa noin 50 minuuttia.
  2. Töki reikiä kakkuun esimerkiksi puisella kauhanvarrella. Levitä kakulle lemon curdia ja tasoita pinta siten, että sitruunatahna valuu koloihin.
  3. Tee kuorrutus. Sekoita kuorrutuksen ainesosat notkeaksi massaksi ja värjää haluamallasi elintarvikevärillä. Lisää halutessasi tilkka vettä tai lisää tomusokeria saadaksesi löysemmän tai jämäkämmän koostumuksen – pursotettaessa kuorrutuksen tulee olla melko jämäkkää. Levitä tai pursota kuorrutus kakulle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lauantaiksi kannattaa ostaa croissanteja tavallista enemmän, jotta niitä riittää sunnuntaiaamun herkkuvanukkaaseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vanukas

Ainekset

4
croissantia
200
g
jäisiä marjoja (esim. vadelmia, boysenmarjoja ja mustikkaa)
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
kevytkermaa
2
dl
maitoa
LISÄKSI
voita voiteluun
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla.

  2. Leikkaa croissantit 4–6 osaan. Lado ne, marjat ja sokeri kerroksittain vuokaan. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.

  3. Kypsennä paistosta uunissa noin 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä pehmeän vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Amerikkalaisessa juustokakussa juhlii maapähkinävoi. Sitä on täytteessä, kuorrutteessa ja koristeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävoi-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
(gluteenittomia) digestivekeksejä
50
g
voita
1
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
TÄYTE
1
appelsiini
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kevytkermaa
1
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelysjauhoja
3
kananmunaa
KUORRUTUS
2
prk (à 125 g)
ranskankermaa
2
rkl
sokeria
1
rkl
maapähkinävoita
LISÄKSI
1
appelsiini
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se kaakaojauheen ja sokerin kanssa keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle. Painele keksiseos tiiviisti vuokaan ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese appelsiini ja raasta kuoren keltainen osa isoon kulhoon. Purista ½ dl appelsiinimehua ja lisää se kulhoon. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita vispilällä tai sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle ja kypsennä kakkua uunissa 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassa.

  3. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa. Irrota kakku vuoasta ja levitä kuorrutus kakulle.

  4. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa. Viipaloi ja paloittele appelsiini ja koristele kakku viipaleilla. Valuta maapähkinävoita rennosti appelsiiniviipaleille. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kakulle.

Kommentit (0)