
Michelin-kokki Jouni Toivanen valmistaa muurinpohjaletut perinteitä kunnioittaen. Tarkemmin sanoen yläsavolaisia perinteitä.
Huippukokin muurinpohjaletut
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita ohra- ja vehnäjauhot kylmään maitoon. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
- Kuumenna muurinpohjapannu tasaisen lämpöiseksi, ei liian kuumaksi.
- Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää taikinaan. Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
- Laita 1 tl voita pannuun ja levitä se esimerkiksi koivuvispilällä tai pitkävartisella silikonisudilla. Valuta kauhallinen taikinaa pannuun letun reunoista alkaen (Ø 25–30 cm). Täytä halutessasi reiät vetämällä vielä hyytymätöntä lettutaikinaa lastalla kevyesti reikien päälle. Pienet reiät eivät haittaa. Kun letun reuna on kunnolla ruskistunut, irrota reunat lastan avulla pannusta. Anna letun paistua vielä hetki ennen kääntämistä. Käännä lettu ja paista myös toinen puoli rapeaksi.
- Kääri lettu rullalle ja sipaise hieman voita pinnalle. Nauti lettu kylmän mansikkamehun tai maidon kera.
Vinkki Jos kuumennat pannun puilla, hyvä vinkki on käyttää pieniä leppähalkoja, jotka lämmittävät pannun hitaasti ja pitävät lämmön tasaisena.
Kuluuko 100g voita paistamiseen vai lisätäänkö sulanut voi taikinaan? Ohjeessa on 100g voita, mutta kuluuko voi siis paistamisessa?
#lätty
Voi on paistamiseen, ei taikinaan
Ja sama gluteenittomana, kiitos!
Kiitos kommenteista! Voi on tosiaan tarkoitettu paistamiseen ja sipaistavaksi valmiiden lettujen pinnalle. Itse taikinaan ei sitä tarvita. Lisäsin reseptiin väliotsikon, jotta sitä on helpompi seurata.
Millä voisi korvata kananmunan? Kyseleepi allerginen..