
Herkullinen bataatti-mustapapuvuoka sisältää paljon kuitua. Se pitää nälän loitolla pitkään.
Huom! Huuhtele ja valuta säilykepavut aina hyvin, jotta ne eivät maistu purkilta.
Bataatti-mustapapuvuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valmista ensin papuseos. Kaada säilötyt mustapavut siivilään. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta. Laita pavut kulhoon ja mausta öljyllä ja mausteilla. Jätä odottamaan.
- Kuori bataatit ja halkaise ne kahtia pituussuunnassa. Laita leikkauspinta työlautaa vasten ja viipaloi bataatit mahdollisimman ohuiksi siivuiksi terävällä veitsellä.
- Voitele uunivuoka. Asettele bataattiviipaleet vuokaan limittäin.
- Lusikoi papuseos bataattiviipaleille niin, että papuja valuu siivujen väleihin ja päälle. Valuta pinnalle oliiviöljy ja ripottele päälle hiutalesuola.
- Paista uunin alaosassa 20 minuuttia. Lisää juustoraaste ja paista vielä 8–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
Hei. Lisäsin paistokseen vähän nestettä. Tällä kertaa kookoskermaa, joka kyllä maistui aika voimakkaasti. Resepti olisi kaivannut myös lämmintä tulisuutta, vaikkapa chiliä.
Suolan suuri määrä ohjeessa ihmetytti.
Ehdottomasti vaatii jotain nestettä! Lisäsin pari desiä kasvislientä ja tuli ihan hyvää.