Viikonlopun parempi vuokaruoka valmistuu uunissa kuin itsestään. Fenkoli, feta ja mehevät kirsikkatomaatit täydentävät ihanasti maa-artisokan makua.
Maa-artisokka-lohivuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Harjaa maa-artisokat puhtaaksi ja leikkaa ne isoiksi paloiksi. Laita palat kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon, niin ne eivät tummu.
- Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipuli. Pilko fenkoli. Purista sitruunan mehu.
- Siirrä artisokat vedestä uunivuokaan. Lisää sipuli, valkosipuli ja fenkoli. Sekoita sitruunamehu, öljy, oregano, suola ja pippuri joukkoon. Kypsennä uunissa 15–30 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä. Kasvikset saavat olla napakan kypsiä, kun lisäät muut ainekset.
- Poista lohesta nahka ja paloittele kala. Kuutioi feta. Lisää kalat, feta ja tomaatit vuokaan. Kypsennä vielä 10–15 minuuttia.
- Hienonna tilliä ruuan päälle juuri ennen tarjoamista.
Tein tuon reseptin mukaan mutta onneksi huomasin jo etukäteen että ajoitukset ovat aivan pielessä. 15 min ei mitenkään riitä sipulin, fenkolin ja artisokan kypsyttämiseen. Fenkoli ei tullut täysin kypsäksi edes reilun puolen tunnin kypsennyksellä. Lohelle tuo aika kyllä riittää mutta ei tomaateille. Itse lisäsin siihen vielä suht reilusti oliiviöljyä, hiukan raastettua inkivääriä ja vähän hunajaa. Loputulos oli kyllä maukas mutta ei täysin reseptin tekijän ansiosta.
Kiitos kommentistasi! Harmillista, kypsymisaika voi varmaan vaihdella paljonkin riippuen ainesten ja uunin ominaisuuksista. Myös sitruunan happo voi joskus hidastaa kasvisten kypsymistä. Lisään valmistusajan yhteyteen vaihteluvälin, niin muutkin ohjeella kokkaavat huomaavat tarkkailla valmistumista ja varata tarvittaessa enemmän aikaa.