Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2101 reseptiä.
Linkitetty 261 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Suolapedillä paahtuneista uuniperunoista tehty muusi on lohturuokaa parhaimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
1 t + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu perunamuusi

Ainekset

4
isoa Rosamundaa
1
kg
karkeaa merisuolaa
30
g
voita
1
rkl
puristettua sitruunan mehua
3
dl
täysmaitoa
200
g
graavilohta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat. Pistele ne haarukalla, jolloin perunat kypsyvät tasaisesti eivätkä ”räjähdä”. Levitä suola uunipellille ja perunat suolapedin päälle. Kypsennä 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Anna perunoiden jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Sulata sillä välin voi ja purista sitruunan mehu. Mausta voisula sitruunalla. Kuumenna maito omassa kattilassaan.
  3. Purista tai kaavi perunat kuoristaan syvään kulhoon. Lisää ripaus suolaa ja sitruunavoi kuumien perunoiden päälle. Jätä tilkka voita muusin viimeistelyyn. Lisää sen jälkeen maito samalla survoen tai jos haluat kuohkeamman muusin, käytä sähkövatkainta.
  4. Kaada loppu sitruunavoi muusin päälle. Saksi päälle valmista graavilohta.

Kommentit (21)

Yksi kysymys

Tuota tuota. Mikä on tuon suolapedin merkitys, eli mikä on sen vaikutus lopputulokseen?

Väinö-kokki

Vai niin, että 1kg MERISUOLAA? Eipä taida nyt tuota herkkua sydävikainen syödä. 

ei ymmärrä

Mitä tuolle suolalle tehdään lopuksi?

Kokki-Kimuli

Ei tarvitse suolapetiä, testattu on... ;)

pappandrelle (it.)

Samaan tyyliin tehdään Espanjassa uunikala. Reunapellille reilusti merisuolaa, ja kala uuniin n. 200 astetta. Yllätys oli se, ettei kala maistunut yhtään liian suolaiselta. Suosittelen myös suomalaisille. Kala löytyi suolakasan alta.

alphons

muuten  hyvänoloinen resepti, mutta neljästä potusta saa vaivoin yhden annoksen, eikä 4-6 annosta. Vaikka olisi kuinka isoja pottuja. ;)

Vierailija

Mikä on Suolan tarkoitus. haittaako jos ei laita.

Juusokokki

Ei ole tainnu alhpons rosamundia nähdä? Yleensä yksi riittää yhdelle henkilölle uuniperunaksi, joten neljästä tulee hyvinkin lisuke 4-6 hlölle😂.
Eikä tämä kilo suolaa sydänvikaiselle ole ongelma; suolan rooli on olla lämmönsiirtäjänä ja pohjan palamisen estäjänä, ei niinkään suolaajana. Jos reseptiä katsoo, niin sitä suolaahan vielä lisätään muusiin muusausvaiheessa. Mainio inspiroiva ohje, kiitos!

400g merisuolaa?

Mitä kilolle suolaa tehdään uunissa käytön jälkeen?
Voiko sitä käyttää uudestaan? Säilyttää? Heittää roskiin :( ?
Ideoita?
Kilo suolaa ja pois heittäminen tuntuu vaan tuhlaukselta.

muussii

Tätä täytyykin kokeilla! Tämäkin on todella mielipidekysymys, toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä... Kyllä kai tuon suolan nyt voi uudelleen käyttää vaikka ihan samaan tarkoitukseen toistamiseen tai vaikka kuinka monesti? En oo kyllä rosamundaa koskaan ostanukka mutta kerta se ensimmäinenkin, muusia olen tehnyt muun merkkisestä jauhoisesta perunasta ja ihan höyrykeittämällä potut.

turhaa

Älytön resepti. Tällä ei ainakaan tehdä arkimuusia. 1) Tuon suolan voisi kyllä ottaa talteen ja käyttää uudestaan suolapeti-tarkoitukseen, mutta meinaa ylimääräistä vaivaa (ja siivoamista). 2) Vartin sijasta kypsennät perunoita tunnin! 3) Lisäksi syntyy akrylamidia, mitä keitetyissä perunoissa ei ole. En usko, että tällä reseptillä muusi on niin merkittävästi parempi, että on kaiken tuon vaivan arvoinen.

turhaa

Ja vielä: neljä isoakaan perunaa ei todellakaan riitä 4–6 henkilölle — jos tarkoitus ei ole tehdä fine dining -ravintola-annoksien kokoisia maistiaisia.

Muussipoika

Miksi laitetaan maitoa. Keitettäessä jätän vähän vettä kattilaan ja voita reilusti enemmän kuin tuo 30 g - maistuu varmasti paremmalta

Käppä

Tarttee kokeilla. Kuulostaa hyvältä

sepetti

"turhaa

11/14

klo 15:59 | 30.10.2017

Älytön resepti. Tällä ei ainakaan tehdä arkimuusia. 1) Tuon suolan voisi kyllä ottaa talteen ja käyttää uudestaan suolapeti-tarkoitukseen, mutta meinaa ylimääräistä vaivaa (ja siivoamista). 2) Vartin sijasta kypsennät perunoita tunnin! 3) Lisäksi syntyy akrylamidia, mitä keitetyissä perunoissa ei ole. En usko, että tällä reseptillä muusi on niin merkittävästi parempi, että on kaiken tuon vaivan arvoinen."

Jollei tiedä ruokafiilistelystä tai ruuoanlaitosta mitään, niin miksi ottaa kantaa.

Näytä kaikki kommentit (21)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2101 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Parhaat kotitekoiset gnocchit syntyvät huokoisesta taikinasta, johon puristetaan kuumia jauhoisia perunoita ja sekoitetaan parmesaania. Tärkeintä on, ettei taikinaa vaivata yhtään liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistetut perunagnocchit

Ainekset

800
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
1
tl
suolaa
1
dl
parmesaania raastettuna
n. 3
dl
00-vehnäjauhoja
1
kananmuna
Lisäksi
100
g
voita
3–4
rosmariininoksaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
sitruunan kuori

Työvaiheet

  1. Pese perunat, mutta älä kuori niitä. Keitä perunat kuorineen kypsiksi, noin 15–20 minuuttia, tai paahda 200-asteisessa uunissa noin tunti. Raasta sillä aikaa juusto. Kuori perunat kuumina ja purista ne siivilän tai perunapuristimen läpi työtasolle.
  2. Tee perunakeon keskelle kolo. Lisää siihen suola, juustoraaste, 2¼ dl jauhoja ja kananmuna. Sekoita aineet varovasti käsin palloksi, älä vaivaa taikinaa. Lisää tarvittaessa jauhoja mutta vain sen verran, että pehmeä taikina pysyy juuri ja juuri kasassa.
  3. Muotoile taikina pitkäksi limpuksi. Leikkaa se paloiksi ja muotoile paloista jauhotetulla pöydällä sormenpaksuisia tankoja. Leikkaa ne 1 cm:n pätkiksi ja muotoile gnoccheiksi. Pyöräytä niihin halutessasi haarukalla raidat.
  4. Kuumenna kattilallinen vettä ja mausta se suolalla (1 tl suolaa/1 l vettä). Keitä gnoccheja 3 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla leivinpaperille kuivumaan hetkeksi ennen viimeistelyä.
  5. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää voi pannuun. Kun voi vaahtoaa, paista gnocchit, 2–3 erässä pannussa pyöritellen kullanruskeiksi, noin 3–4 minuuttia.
  6. Viimeistele gnocchit revityllä rosmariinilla ja mustapippurilla. Raasta hieman sitruunankuorta päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2101 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Granaattiomena sopii täydellisesti harissalla ja tahinilla maustettuun munakoisopannuun. Tarjoa pannu salaattina tai lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomena-munakoisopannu

Ainekset

1
granaattiomena
1
dl
+ 2 rkl öliiviöljyä
1
rkl
tahinia
1
rkl
hunajaa
½
rkl
harissatahnaa
1
tl
suolaa
1
munakoiso
1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Irrota granaattiomenasta siemenet. Lusikoi puolet siemenistä suljettavaan pussiin ja kauli pussin yli niin, että niistä irtoaa mehu. Siivilöi mehu kulhoon. Lisää 1 dl öljyä, tahini, hunaja, harissa ja suola.
  2. Leikkaa munakoisot suupaloiksi. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa 1 minuutti ja laita sivuun. Lisää pannuun 2 rkl öljyä ja paista munakoisot ruskeiksi ja pehmeiksi, 5–10 minuuttia.
  3. Hienonna persilja. Sekoita munakoisot, persilja ja pähkinät granaattiomenaseokseen. Tarjoa esimerkiksi paahdetun pitaleivän kanssa.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Täytetyt kesäkurpitsat ovat aivan uskomattoman maukkaita! Täytteeseen voi laittaa oikeastaan mitä vaan ja sitä voi muokata sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Halutessaan jauhelihan voi korvata härkiksellä. Kesäkurpitsat ovat niin hyviä, että nämä sopivat vaikkapa viikonlopun...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min.
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt kesäkurpitsat

Ainekset

1 iso tai 2 pienempää
kesäkurpitsaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
250
g
naudan jauhelihaa
1
punasipuli
2
valkosipulin kynttä
1
prk
punaisia säilykelinssejä
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
juustokuminaa
1
prk
creme fraichea
100
g
juustoraastetta
1
nippu
tuoretta basilikaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä tai karhunvatukoita

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.
Huuhtele kesäkurpitsa. Kesäkurpitsa halkaistaan pituussuunnassa.
Pehmeä sisusta koverretaan lusikan avulla pois.
Paloittele kesäkurpitsat haluamasi kokoisiksi paloiksi. (Kahteen tai neljään osaan.)
Pirskottele niiden päälle oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa.
Esipaista uunissa 15 minuuttia.

2. Aloita täytteen valmistus ruskistamalla jauheliha.
Hienonna sipuli, valkosipulin kynnet ja paloittele kesäkurpitsan sisusta arpakuution kokoisiksi paloiksi.
Lisää jauhelihan joukkoon hienonnetut sipulit ja paloiteltu kesäkurpitsa.
Paista pari minuuttia. Lisää seokseen valutetut linssit.
Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja juustokuminalla.
Lisää creme fraiche ja tarkista maku.

3. Täytä esipaistetut kesäkurpitsat jauhelihaseoksella.
Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.

4. Viimeistele kesäkurpitsat basilikalla, granaattiomenan siemenillä ja karhunvatukoilla.
Tarjoile raikkaan vihersalaatin kera.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 86 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Arkisessa nuudeliruoassa yhdistyy rapsakaksi tiristetty ja maustettu paneerjuusto sekä tahmea pähkinäsoosi. Vihanneksilla kruunattu ruoka valmistuu 20 minuutissa!

...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2

Paneer-maapähkinänuudelit

Ainekset

1
pkt (225 g)
Apetina Paneer -juustoa
2
valkosipulin kynttä
4
cm pala
inkivääriä
150
g
sokeriherneitä
1/2
vihreä paprika
1/2
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
dl
maapähkinävoita
2
rkl
osterikastiketta
1/2
dl
vettä
150
g
nuudeleita
kevätsipulia
seesaminsiemeniä
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuutioi paneer-juusto. Hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Suikaloi sokeriherneet pituussuunnassa tikuiksi. Suikaloi paprika ohuesti.
  2. Yhdistä kookosmaito, maapähkinävoi, osterikastike ja vesi isossa lasissa.
  3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Lisää paistinpannulle tilkka rypsiöljyä ja kuumenna pannu. Lisää kuutioidut paneer-juustot pannulle ja ruskista noin 4 minuuttia. Lisää mukaan valkosipuli ja inkivääri. Paista hetki. Kaada maapähkinävoikastike pannulle.
  5. Sekoita maapähkinävoi ja kookosmaito pannulla sileäksi. Kiehauta. Alenna lämpöä ja lisää paprikat sekä puolet sokeriherneistä. Sekoita ja keitä minuutti koko ajan sekoittaen, jotta kastike sakenee. Tarkista maku ja nosta pois liedeltä.
  6. Kun nuudelit ovat kypsyneet, valuta ne ja kääntele mukaan maapähkinäkastikkeeseen. Jaa kahteen kulhoon.
  7. Viimeistele lopuilla sokerihernesuikaleilla, hienonnetulla kevätsipulilla sekä seesaminsiemenillä.