Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2157 reseptiä.
Linkitetty 244 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Soseutettu linssi-tomaattikeitto on oikeaa ruokapöydän väriterapiaa. Simppeli soppa on kevyt, mutta pitää nälän tehokkaasti poissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punainen voimakeitto

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
(suuri) porkkana
2
tl
kurkumajauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
cajun-mausteseosta
2
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1–1,2
l
vettä
dl
kuivattuja punaisia linssejä (GoGreen)
2
dl
kookoskermaa (paksua)
2
rkl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkana. Kuullota niitä öljyssä kattilassa mausteiden kanssa keskilämmöllä muutama minuutti. Älä anna ainesten ruskistua.
  2. Lisää tomaattimurska ja vesi. Kiehauta.
  3. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä vedellä ja lisää kattilaan. Anna keiton kiehua 20 minuuttia. Lisää kookoskerma ja soseuta keitto tehosekoittajassa tai sauvasekoittimella. Ripottele keiton pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kommentit (10)

S

Tässä täytyy olla virhe 12desin veden kohdalla.. Tuli aika vetinen soppa vaikka vähensin vettä puolella, harmittaa.

kök

Varmaan 1,2dl vettä, jos lähtis siitä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Harmillista, jos keitosta on tullut vetinen. Arvelimme tilanteen johtuneen siitä, että kuivatut linssit imaisevat nestettä eri tavoin. Tässä sopassa olivat käytössä GoGreenin kuivatut punaiset linssit, lisään tiedon ohjeeseen. Samoin lisään vaihteluvälin nestemäärän kohdalle. Toivottavasti ensi kerralla lopputulos on parempi! 

Maistui

Reilu litra vettä ja muuten ohjeen mukaan tehtiin ja ei tullut vetistä.
Erityäin hyvä soppa 👍🏼

Vierailija

Oikeesti suolaa 1,5 rkl? Minusta hurjan paljon.

Vierailija

1,5 rkl suolaa oli kyllä paljon, tuli todella suolaista.

Vierailija

Suolan määrä on tosiaan aika jäätävä, menin lankaan ja tein nyt ohjeen mukaan. Suola peittää kaikki muut maut alleen. Aiemmin olen suosiolla vähentänyt määrää. Onko tuo oikeasti rkl eikä tl??

Nina S.

Kiitos hyvistä vinkeistä. Keitosta tuli kauniin värinen, samettisen tuntuinen ja pehmeän makuinen. Käytin suolan sijaan luomureformi kasvisliemikuution, kookoskerman tilalla creame fraichen, 1 tölkin tomaattimurskaa ja vettä lisäilin vähitellen yht.8 dl. Ihana resepti💚

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, suolan määrää voi tosiaan vähentää. Vaihdan ohjeeseen tilalle nyt 2 tl, sitä on kuitenkin helppo lisätä jos joku kaipaa enemmän.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Jatkoa: myös 2 tl voi tuntua paljolta, mutta suhteessa keiton määrään se on todennäköisesti aika sopiva. Ja jos haluaa käyttää kasvisliemikuutioita, suolan määrää voi tosiaan vähentää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Sitruunaiset kasvikset muuttuvat ateriaksi, kun tarjoat niiden kanssa uunimunia. Rapeutta keväinen annos saa paahdetuista pinjansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunat ja pikapaistetut vihreät kasvikset

Ainekset

600
g
vihreitä kasviksia, esimerkiksi parsaa, varsiparsakaalia ja herneenpalkoja
½
dl
ranskankermaa
4
kananmunaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
hiutalesuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
4
rkl
paahdettuja pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä kasvikset napakan kypsiksi. Parsojen ja varsiparsakaalien keittoaika on noin 6 minuuttia ja herneenpalkojen 2 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja nosta kasvikset jääveteen odottamaan.
  2. Lusikoi ranskankerma pieniin kuppeihin. Riko munat ranskankerman päälle. Nosta kupit uunivuokaan. Kaada vuokaan sen verran kiehuvaa vettä, että vesi ylettää kuppien puoliväliin. Laita vuoka 175-asteiseen uuniin. Paista noin 15 minuuttia tai siihen asti, kunnes munat ovat hyytyneet. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
  3. Paista kasvikset nopeasti pannulla öljyssä. Mausta sitruunamehulla, kuoriraasteella, suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle pinjansiemeniä. Tarjoa kasvikset munien kanssa.

Kommentit (0)

Rouheinen ruisvuokaleipä on jotain aivan uskomattoman herkullista; täydellisen rukiista, siemenet tuovat mukavaa purutuntumaa. Tämä leipä on super helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse edes vaivata. Tämän leivän teko onnistuu lapsiltakin, eikä se kaipaa seurakseen kuin sipaisun Oivariinia....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
10 min + kohotus 1 h + paistaminen 5o min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen ruisvuokaleipä

Ainekset

2,5
dl
vettä
30
g
tuorehiivaa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
ruisleseitä
1,5
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
3
rkl
rypsiöljyä
2,5
dl
ruisjauhoja

Työvaiheet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Mittaa joukkoon hiutaleet, siemenet ja leseet.
Sekoita taikinan joukkoon suola, siirappi ja öljy.
Viimeisenä sekoita joukkoon ruisjauhot.

Kaavi taikina voideltuun leipävuokaan.
Tasoita pinta kostutetuin sormin.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota tunnin ajan.
Paista 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Kumoa leipä jäähtymään.
Varoitus! Tämä leipä on niin hyvää, että se "häviää" hetkessä! :)

Kommentit (2)

Vierailija

Vai viedä mummolaan.... Kunpa voisikin. Ehkä sitten ensi pääsiäisenä kun koronaviruksesta on päästy.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Ajattelinkin, että leivän voi tässä tilanteessa viedä vaikkapa postilaatikkoon ja siten piristämään mummolan pääsiäistä.👍🏻

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2157 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Italialaisen cucina poveran eli köyhän keittiön klassikkoannoksia on aglio e olio eli pastaa valkosipulikastikkeessa. Tässä se saa höysteekseen paahdettua kukkakaalia ja rapeaa leipämurua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kukkakaalipasta

Ainekset

1
iso kukkakaali
1
keltasipuli
200
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
1
kuivattu pieni chilipalko (esim. peperoncino)
3
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
350
g
pastaa (esim. penne)
2
viipaletta maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Irrota kukkakaali nupuiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita kukkakaalit, sipuli ja tomaatit uunipellille ja sekoita öljy niihin. Paahda uunissa kerran sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmennyt, mutta siinä on vielä puruvastusta. Halutessasi voit ottaa tomaatit aikaisemmin pois uunista.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä pannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl keitinvettä ja valuta pasta.
  4. Hienonna leipä teholeikkurissa. Paista leipämurua öljyssä pannussa sekoitellen muutama minuutti, kunnes leipä saa väriä ja rapeutuu. Siirrä talouspaperille valumaan.
  5. Yhdistä pasta, paahdetut kasvikset ja sipuliseos. Lisää hieman pastan keitinvettä. Viimeistele leivänmuruilla.

Vinkki! Korvaa leivänmurut parmesaanilla. Jos kaipaat makuun lisää terää, mausta kastike lehtipersiljalla, sitruunamehulla ja kuoriraasteella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 96 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Bataatti ja nopeasti kypsyvä soijarouhe tekevät intialaisesta currysta ruokaisan. Soijarouhe imee maukasta kastiketta hyvin, mutta sitä ei kannata haudutella kastikkeen joukossa kuin viitisen minuuttia. Muuten kastike tukevoituu liikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatticurry

Ainekset

1
pieni bataatti
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
punainen tai vihreä chili
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
öljyä
500
g
paseerattua tomaattia
1
prk (250 g)
kookoskermaa
1
kasvisliemikuutio
2
tl
sokeria
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
dl
soijarouhetta
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, viipaloi. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Paista sipulia ja valkosipulia öljytilkassa paistinpannulla muutama minuutti.
  3. Lisää pannulle bataattikuutiot, paseerattu tomaatti, kookoskerma, chili, inkivääri ja kasvisliemikuutio. Kiehauta.
  4. Mausta sokerilla, garam masalalla ja kurkumalla. Kypsennä keskilämmöllä 10–15 minuuttia bataattikuutioiden koosta riippuen, eli niin kauan, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.
  5. Lisää soijarouhe. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Hienonna päälle korianteria. Tarjoa basmatiriisin tai naanleivän kanssa.

Kommentit (0)