Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 266 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Soseutettu linssi-tomaattikeitto on oikeaa ruokapöydän väriterapiaa. Simppeli soppa on kevyt, mutta pitää nälän tehokkaasti poissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punainen voimakeitto

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
(suuri) porkkana
2
tl
kurkumajauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
cajun-mausteseosta
2
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1–1,2
l
vettä
dl
kuivattuja punaisia linssejä (GoGreen)
2
dl
kookoskermaa (paksua)
2
rkl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkana. Kuullota niitä öljyssä kattilassa mausteiden kanssa keskilämmöllä muutama minuutti. Älä anna ainesten ruskistua.
  2. Lisää tomaattimurska ja vesi. Kiehauta.
  3. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä vedellä ja lisää kattilaan. Anna keiton kiehua 20 minuuttia. Lisää kookoskerma ja soseuta keitto tehosekoittajassa tai sauvasekoittimella. Ripottele keiton pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kommentit (10)

S

Tässä täytyy olla virhe 12desin veden kohdalla.. Tuli aika vetinen soppa vaikka vähensin vettä puolella, harmittaa.

kök

Varmaan 1,2dl vettä, jos lähtis siitä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Harmillista, jos keitosta on tullut vetinen. Arvelimme tilanteen johtuneen siitä, että kuivatut linssit imaisevat nestettä eri tavoin. Tässä sopassa olivat käytössä GoGreenin kuivatut punaiset linssit, lisään tiedon ohjeeseen. Samoin lisään vaihteluvälin nestemäärän kohdalle. Toivottavasti ensi kerralla lopputulos on parempi! 

Maistui

Reilu litra vettä ja muuten ohjeen mukaan tehtiin ja ei tullut vetistä.
Erityäin hyvä soppa 👍🏼

Vierailija

Oikeesti suolaa 1,5 rkl? Minusta hurjan paljon.

Vierailija

1,5 rkl suolaa oli kyllä paljon, tuli todella suolaista.

Vierailija

Suolan määrä on tosiaan aika jäätävä, menin lankaan ja tein nyt ohjeen mukaan. Suola peittää kaikki muut maut alleen. Aiemmin olen suosiolla vähentänyt määrää. Onko tuo oikeasti rkl eikä tl??

Nina S.

Kiitos hyvistä vinkeistä. Keitosta tuli kauniin värinen, samettisen tuntuinen ja pehmeän makuinen. Käytin suolan sijaan luomureformi kasvisliemikuution, kookoskerman tilalla creame fraichen, 1 tölkin tomaattimurskaa ja vettä lisäilin vähitellen yht.8 dl. Ihana resepti💚

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, suolan määrää voi tosiaan vähentää. Vaihdan ohjeeseen tilalle nyt 2 tl, sitä on kuitenkin helppo lisätä jos joku kaipaa enemmän.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Jatkoa: myös 2 tl voi tuntua paljolta, mutta suhteessa keiton määrään se on todennäköisesti aika sopiva. Ja jos haluaa käyttää kasvisliemikuutioita, suolan määrää voi tosiaan vähentää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 175 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Currytahna ja kookosmaito tuovat lohikeittoon thaimaalaista makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen lohisoppa

Ainekset

1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
500
g
kasviksia, esimerkiksi hoikkaa porkkanaa, kesäkurpitsaa ja litteitä herneenpalkoja
2
rkl
rypsiöljyä
rkl
punaista currytahnaa
1
tlk
kookosmaitoa
noin 6
dl
kasvislientä
400
g
ruodotonta, nahatonta lohta
1
dl
purkkimaissia
Tarjoiluun:
limettimehua, korianteria, thaimaalaista kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Paloittele kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. (Sokeriherneet kannattaa lisätä keittoon vasta muutamaksi viimeiseksi minuutiksi).
  2. Lisää currytahna. Jatka paistamista hetki. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Anna porista kannen alla noin 8 minuuttia.
  3. Leikkaa lohet kuutioiksi. Lisää ne maissin kanssa kattilaan. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia tai siihen asti, kunnes lohi on kypsää ja kasvikset napakan kypsiä.
  4. Mausta keitto limettimehulla, korianterilla ja kalakastikkeella. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn basmatiriisin kanssa. Voit myös halutessasi lisätä keittoon lasinuudeleita.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Rapeakuorinen gluteeniton pähkinäpataleipä.
Rapeakuorinen gluteeniton pähkinäpataleipä.
Viiden desin taikinasta leipoutuu reilun kokoinen leipä.
Viiden desin taikinasta leipoutuu reilun kokoinen leipä.

Rouhean rustiikkinen ja pähkinäinen gluteeniton pataleipä on helppo leipoa, sillä taikinaa ei tarvitse vaivata vaan ainekset sekoitetaan keskenään rennolla otteella ja jätetään kohoamaan yön yli huoneenlämpöön💚. Itse leivänkin voi muotoilla taikinakulhossa, joten ylimääräistä tiskiä ja sotkua ei...

Gluteenittomasta leivästä paistuu ihanan rapeakuorinen ja kuohkea sisältä. Pähkinäsattumat antavat pataleipään mukavaa purutuntua ja lisämakua. Voit käyttää leipoessa erilaisia pähkinäsekoituksia tai vain yhtä pähkinälaatua. Kuvan pataleipä sisältää manteleita ja erilaisia pähkinöitä....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
12 h kohotus+ 1 h paisto
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton pähkinäpataleipä

Ainekset

5
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa tai siirappia (tai sokeria)
1,5
rkl
psylliumjauhetta
2
tl
kuivahiivaa
1
dl
pähkinöitä, osittain hienonnettuna
1
dl
gluteenittomia pikakaurahiutaleita
1
dl
gluteenitonta kaurajauhoa
4
dl
gluteenitonta jauhoseosta

Työvaiheet

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen suola ja hunaja ja vispilöi mukaan psylliumjauhe. Anna seoksen turvota 5 -10 minuuttia.

2. Sekoita keskenään omassa astiassaan ¾ dl pähkinöitä sekä kaikki loput ainekset (hiiva myös) ja lisää seos lämpimään veteen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi (älä vaivaa). Lopputuloksen tulisi näyttää jähmeältä kaurapuurolta.

3. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä (huoneenlämmössä) reilusti yön yli, eli noin 12-14 tuntia.

4. Laita seuraavana aamuna uuni lämpiämään 250 C asteeseen. Laita kannellinen pata tai muu uunissa paistamiseen sopiva astia kylmään uuniin kuumenemaan.

5. Ota kuuma pata uunista ja voitele se ruokaöljyllä tai vuoraa leivnpaperilla, ettei paistaessa leipä tartu kiinni pataan. Laita hanasta kylmä vesi juoksemaan hiljalleen ja kastele kädet hyvin. Ota taikina märillä käsillä taikinakulhosta ja muotoile siitä pallomainen leipä (taikinakulhoa apuna käyttäen). Jos taikina uhkaa tarttua käsiin, kastele välillä käsiä vuoron perään ihan reilusti juoksevassa vedessä. Kun olet muotoillut leivän, laita se kuumaan pataan ja ripottele/painele taikinan päälle loput (¼ dl) murskatuista pähkinöistä. Sulje pata kannella tai foliolla.

6. Paista leipää 250 C asteessa hieman uunin keskikohtaa alemmalla tasolla, kansi päällä 55 minuuttia. Ota kansi pois ja paista leipää vielä noin 5 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja kauniin värinen.

Anna leivän jäätyä hyvin ritilän päällä, leikkaa viipaleita tarjolle ja nauti 😍!

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 175 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Karamellisoitua sipulia, pehmeä täyte ja rapea pohja. Helppo ja edullinen sipuligalette paistetaan rennosti pellillä.

Tämän piirakan aineksia voi muunnella sen mukaan, mitä keittiöstä valmistushetkellä löytyy:

  • Sipulitäytteeseen voi yhdistellä erilaisia sipuleita. Mikä tahansa viinietikka sopii täytteeseen.
  • Voit käyttää pohjaan mitä tahansa juustoraastetta. Jos kaapissasi on täysjyvävehnä-
  • ...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoitu sipuligalette

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
juustoraastetta
100
g
voita tai leivontamargariinia
½
dl
vettä
Sipulitäyte
500
g
sipulia
500
g
punasipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
sokeria
2
rkl
viinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Ranskankermatäyte
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1
kananmuna
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista sipulitäyte. Kuori sipulit ja leikkaa ne poikittain noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi myös valkosipulinkynnet.
  2. Levitä pellille leivinpaperi ja sivele se ruokalusikallisella öljyä. Ripottele päälle ruokalusikallinen sokeria tasaiseksi kerrokseksi ja nostele sipulikiekot sen päälle. Sivele sipulit lopulla öljyllä ja ripottele päälle loppu sokeri. Pirskota päälle etikkaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Anna sipuleiden paahtua 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  4. Valmista sillä aikaa pohja. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste kulhossa. Lisää rasva ja nypi muruiksi. Kaada joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 30 sentin kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Nostele levyn reunat ylös.
  6. Sekoita ranskankerma, muna ja mausteet keskenään. Levitä seos taikinan päälle.
  7. Nostele päälle jäähtyneet sipulit lomittain ja päällekkäin.
  8. Alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja paista piirakkaa toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

Vinkki! Pohjan voi valmistaa myös monitoimikoneessa leikkuuterällä murustamalla ensin rasvan ja kuivat aineet, lisäämällä sitten vesitilkan ja pyöräyttämällä tasaiseksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Intialainen tomaattikeitto on herkullisen mausteinen ja sopivasti hapan. Se on myös täydellinen flunssan kaataja. Lisää chiliä makusi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen tomaattikeitto

Ainekset

6
cm pala
inkivääriä
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
4
rkl
tamarinditahnaa
1
ruukku
korianteria
1
vihreä chili
2
tlk (à 400 g)
kokonaisia tomaatteja (säilyke)
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
jauhettua mustapippuria
Mausteseos
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sinapinsiemeniä
1
tl
korianterin siemeniä
½
tl
jauhettua juustokuminaa

Työvaiheet

  1. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Raasta ne suoraan kattilaan. Lisää öljy ja tamarindi. Kuumenna keskilämmöllä noin 5 minuuttia.

  2. Hienonna puolet korianterista, leikkaa chili pituussuunnassa puoliksi.

  3. Laita tomaatit kattilaan ja huuhdo tölkit vedellä. Murskaa tomaatteja hieman kauhalla. Lisää vesi kattilaan yhdessä korianterin, chilin ja kurkuman kanssa.

  4. Mausta keitto ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Keitä kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen.

  5. Laita öljy paistinpannulle ja lisää mausteet. Kun sinapinsiemenet alkavat poksua, kaada kuuma mausteseos keiton pinnalle ja sekoita hyvin. Tarjoile keitto kuumana ja koristele lopulla korianterilla.

Kommentit (0)