
Klassikko uusiksi. Mokkapalat saa uudet vaatteet, kun se päällystetään ihanalla kermatoffeekuorrutteella.
Omar-palat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahdon joukkoon. Sekoita mukaan maito ja sula voi.
- Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
- Tee kuorrute. Kaada kerma ja karkit kattilaan. Keitä ensin miedolla lämmöllä sekoitellen niin, että toffeet sulavat ja seoksesta tulee tasaista. Vähennä lämpöä ja keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita välillä, ettei seos pala pohjaan. Kuorrute on valmista, kun se jähmettyy jääkaapissa nopeasti. Voit testata jähmettymistä lusikallisella.
- Levitä jäähtynyt kuorrute haalean kakkupohjan päälle. Koristele.
Ser goda ut. Dom ska jag göra nån dag
EI tuohon välttämättä edes tarvitse Omar-makeisia, kevyesti paahdettu sokeri, vaalea siirappi ja kerma yhdistetään. Annetaan kiehua kokoon ja huolehditaan siitä, että kermatoffee ei pääse paahtumaan tummemmaksi. Toffee sakeutuu todella nopeasti loppuvaiheessa, joten tässä kohtaa tarkkana. Lopuksi toffee pois liedeltä ja laitetaan kylmälle levylle/alustalle. Nokare voita sekoitetaan joukkoon ja toffee muuttuu kiiltäväksi ja hieman murenevaksi. Sitten kuorrutetaan leivokset, jos toffee jäähtyi liiaksi, niin sen saa taas sopivaksi hieman lämmittämällä ja sekoitamalla samaan aikaan.
Ihan siis kamalata kurraa koko härdelli
Säilyttääköhän tämä ominaisuutensa pakastimessa?
Kermaa on liikaa koska ei omar&kerma seos jähmettynyt ollenkaan vaikka kuinka jäähdytti..
Kuorrute oli täys susi! Ei jähmettynyt ja lopputuloksesta tuli kauhean näköinen :(
Pohja onnistui loistavasti, mutta kuorrutteen ohje täysin viallinen! Oli yli 2h jääkaapissa jäähtymässä, kaikki kuorrute valui pöydälle ja kamalan näköinen lopputulos! Kieltämättä pettymys tää ohje :( hyvän makuista on kyllä, siitä plussa.
Kermaa vähemmän kyllä kuorrute ei jähmettynyt ja meillä tuli kamalan näköinen myös vaikka tehtiin ohjeen mukaan
Liian palio kermaa kuorrutteessa, ei jähmety vaa valluu.. piti suurustaa tomusokerilla
Pohja onnistui täydellisesti, tosin sen ohjeen muistaa jo ulkoa kun tehnyt satoja kertoja mutta kuorrute epäonnistui täydellisesti. Tein ohjeen mukaan mutta ei jähmettynyt vaikka oli kuinka kauan jääkaapissa. Lopputulos aivan kamala.
Kuorrutteen ohje aivan susi. Älkää hyvät ihmiset haaskatko omar-karkkeja tähän ohjeeseen. Lopputulos kamala ja ohje pettymys. Harmi, etten lukenut näitä kommentteja ennen leipomista!
Minulla kuorrute kyllä onnistui täysin! Hyvää oli.
Voiskohan ton kuorrutteen tehä vähän niinku porkkanakakussa mutta sekottaa toffee kastiketta siihen sekaan??? Siis tuorejuusto,voi, tomusokeri ja toffeekastike sitä mitä jäätelön päälle laitetaan?
Keittäkää kuorrutetta niin kauan että paksuuntuu. Kokeilkaa pienellä määrällä pohjan päälle. Mulla meni noin 20min.
Kuten sanottu aiemmissa kommenteissa, kuorrutteen ohje on susi, sitä tulee aivan liikaa ja se oli vielä ylimakeaa. Pohja onnistui ihan hyvin, mutta kaakaojauhon jättäisin itse pois. Koska kuorrutetta oli liikaa ja se oli liian notkeaa,se kasteli koko pohjan lopulta aika lailla kelvottomaksi. Tein seuraavana päivänä uudestaan eri ohjeella (Fazerin) ja onnistui mielestäni todella hyvin ja siihen ei mene kuin 1 pussi Omareita.