Saaristolaisleipä on ehtaa suomalaista rannikkokaupunkien herkkua, jota on paistettu Postresin leipäuuneissa avaamisesta alkaen (25.4.2006) ilman, että sen reseptiä olisi tarvinnut muuttaa tai sen makuun olisi koskaan kyllästytty. Postresin saaristolaisleipään on helppo yhdistää kumppaniksi liha-, kala- tai kasvislisäkkeitä. Taste of Helsingissä 2014 tarjoamme sen monille suomalaisille tutun savulohen kera.
Postresin saaristolaisleipä
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kaikki raaka-aineet hyvin keskenään ja kaada voideltuihin leipävuokiin kohoamaan noin tunniksi. Paista leipä 180 asteessa 30 minuuttia ja 150 asteessa 30 minuuttia. Kumoa leipä heti vuoasta ja anna jäähtyä ennen nautiskelua.
Se on muuten sellainen juttu, että ei tule tällä reseptillä ja noilla aineksilla sitä leipää, mitä ToH 2014:ta tarjoiltiin, tai sitten tässä on jäänyt työvaiheista tai ainesosista jotain perustavanlaatuista uupumaan.
Postresin keittiömestari kertoi myös, että hän voitelee leivät voilla ja siirapilla muutaman kerran paistamisen aikana.
Ohjeesta puuttuu kaljamallas. Huomasin itsekin vasta kun leivät oli uunissa...
Laitamme viestiä Postresiin ja kysymme, mitä reseptistä uupuu. Kiitos kommenteista!
No niin, olitte oikeassa Sari ja Veera, ohjeesta puuttui 2 dl kaljamallasta. Resepti on päivitetty. Kiitos vielä teille tarkkuudesta.