Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 164 keittokirjaan.
OHJE: Krista Kupariharju KUVA: Anna Huovinen

Sikke oppi lihapullien ohjeen ruokakurssilla Campagniassa jo vuonna 1996.

”Trendit eivät paljoa italialaista keittiötä heiluttele, vaan kaikki tekevät ylpeänä lähiruokaa oman maakuntansa antimista. Opin napolilaisten lihapullien ohjeen ruokakurssilla Campagniassa jo vuonna 1996 jaoli hauska huomata, kuinka hyvin rusinat ja pinjansiemenet sopivat lihapulliin. Näitä palleroita tullaan tarjoamaan keväällä avattavassa Sikke's ravintolassa,” Sikke Sumari taustoittaa lihapulla reseptiä. Ravintoloitsija ja keittokirjailija hurahti Italiaan jo 1980-luvulla vieraillessaan siellä miehensä kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Sikke Sumarin lihapullat

Ainekset

2
siivua valkoista leipää
tilkka vettä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
valkosipulinkynsi
120
g
parmesaania
2
munaa
600
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
50
g
rusinoita
50
g
pinjansiemeniä
vehnäjauhoja
Paistamiseen
1
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
voita
Tomaattikastike
1
sipuli
1
porkkana
1
sellerinvarsi
2
rkl
oliiviöljyä
2
tlk
italialaisia kokonaisia tomaatteja
50
g
tomaattipyreetä
n. 1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
tuoretta hienonettua timjamia

Työvaiheet

  1. Leikkaa leivistä kuoret pois ja liota leivät pehmeiksi vesitilkassa.
  2. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta parmesaani. Sekoita jauheliha, kananmunat, leipä, persilja, valkosipuli, parmesaani, suola ja pippuri isossa (kylmässä) astiassa notkeaksi taikinaksi. Lisää rusinat ja pinjansiemenet. Anna taikinan levätä sillä aikaa, kun teet kastikkeen.
  3.  Kuori ja hienonna sipuli ja porkkana. Hienonna sellerin varsi. Kuullota sipulia, porkkanaa ja selleriä oliiviöljyssä noin 5 minuuttia. Lisää tölkkitomaatit ja tomaattipyree. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna lopuksi timjami joukkoon.
  4. Muotoile taikinasta pullia ja puuteroi ne kevyesti vehnäjauhoissa. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla ja paista pullat puolikypsiksi.
  5. Kumoa lihapullat tomaattikastikkeeseen ja hauduta noin 10 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä. Tarjoa esimerkiksi spagetin kanssa.

Kommentit (4)

Ekku

Makunsa kullakin. Olen "Keep It Simple Stupid" eli KISS tekniikan suosija. Kyllä ihan tavalliset suomalaiset lihapullat yksinkertaisilla aineksilla ovat parhaita. Ei mitään ylimääräisiä klumeruuleja. Sitten ulkomailla voi syödä eksoottisempia vaihtoehtoja vaihtelun vuoksi.

tökki

En kyllä usko että rusinat sopii lihapulliin

Vierailija

Näin toteavat ne neljävuotiaana makuaistin lukinneet peruspertit. Kokeilkaa ja hämmästykää. Näitä on tullut tehtyä kun haluaa herkutella paremmilla lihapullilla

Vierailija

Minä myös pidän näistä lihapullista. Vaihtelua peruspulliin, jotka ovat hyviä perunoiden kanssa. Nämä tomaattikastikkeessa haudutetut sopivat pastan seuraan. (

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kokeile hieman erilaista spagetti bolognesea! Aasialaisittain maustettu helppo pasta sopii loistavasti kiireiseenkin aikatauluun.

Nopeuta vielä kokkailua ja korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen spagetti bolognese

Ainekset

400
g
(naudan)jauhelihaa
1 + 1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
300
g
(mini)parsaa
1/2
l
tuoreita herneitä
4
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
5
dl
kanalientä
4
rkl
Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)
LISÄKSI
400
g
spagettia
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.
  2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Ravintola Juran ohjeella tehty kuvepaisti on mitä mehevin. Sen kanssa tarjotaan grillatusta omenasta sekoitettua majoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + lihan vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Juran grillattu kuvepaisti ja omenamajoneesi

Ainekset

600
g
naudan kuvepaistia
suolaa ja mustapippuria
Omenamajoneesi
4
(kotimaista) omenaa
1
sitruuna
1
dl
majoneesia
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota liha noin 2 tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
  2. Tee omenamajoneesi. Pese ja viipaloi omenat ja sitruunat kuorineen noin 1 cm:n viipaleiksi, siemeniä ei tarvitse poistaa. Grillaa viipaleita (hiili)grillissä, kunnes omena on kypsää ja sitruuna on hieman mustunut.
  3. Poista sitruunaviipaleista kuori ja valkoiset osat. Soseuta sitruunat ja omenaviipaleet tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Painele tahna siivilässä kuivemmaksi. Lisää majoneesi, sokeri ja suola omena-sitruunatahnaan.
  4. Kuumenna grilli tai paistinpannu hyvin kuumaksi. Lisää pannulle hieman rypsiöljyä ja paista kuvepaistia noin 2−3 minuuttia per puoli. Mausta liha suolalla ja kääri se folioon. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
  5. Leikkaa liha syiden vastaisesti puolen senttimetrin viipaleiksi. Tarjoa liha omenamajoneesin kanssa.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Anders Adlercreutzin suosikkiannoksiin kuuluu lihapullaspagetti.

Ruoka on paitsi tärkeä osa Andersin arkea, myös teema, joka auttoi häntä löytämään oman roolinsa vaalityössä.


– Kun ryhdyin ehdolle, jännitin eniten luennoimista, sillä se tuntuu vieraalta. Koska kuitenkin rakastan ruokapöytäkeskusteluja, päätin yhdistää nämä järjestämällä Facebook-...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullaspagetti

Ainekset

2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
4
prk
tomaattimurskaa
1
ruukku basilikaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lihapullat
1
kg
naudan jauhelihaa
2
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
kananmuna
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilassa voi-öljyseoksessa noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja tomaattimurska. Irrota basilikasta lehdet ja säästä ne viimeistelyyn. Hienonna basilikan varret ja lisää ne muiden aineiden joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta kannen alla 45 minuuttia.
  2. Sekoita lihapullien aineet keskenään ja pyöritä seos pieniksi pulliksi. Lisää lihapullat kastikkeeseen ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.
  3. Hienonna basilikan lehdet kastikkeeseen. Tarjoa lihapullat esimerkiksi spagetin kanssa.

Kommentit (0)