Me Naiset on lisännyt 949 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ei ole väärin huijata, jos lopputulos on näin ihana. Voi olla, ettet koskaan enää palaa lasagnelevyihin kokeiltuasi korvata ne valkosipulivoita tihkuvilla patonkiviipaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Huijarin lasagne

Ainekset

400
g
jauhelihaa
2
tl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
2
tl
täysjyväsinappia
1
tlk (noin 400 g)
valmista (valkosipulilla tai yrteillä maustettua) tomaattipastakastiketta
Lisäksi
300
g
valkosipulivoipatonkeja (valmiita tai pakasteesta paistettuja)
Kastike
3
dl
ruokakermaa
250
g
pehmeää sulatejuustoa (esimerkiksi Koskenlaskija Ruokaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä. Kuori ja purista valkosipulinkynnet lopussa joukkoon. Mausta suolalla ja sinapilla. Kaada pastakastike joukkoon ja jätä porisemaan matalalle lämmölle.
  3. Kiehauta ruokakerma kattilassa ja sulata juusto joukkoon.
  4. Leikkaa patongit 24 ohueksi viipaleeksi. Levitä voidellun uunivuoan pohjalle kerros patonkiviipaleita. Kaada päälle jauhelihakastiketta ja päällimmäiseksi juustokastiketta. Toista sama vielä kerran.
  5. Kypsennä 30 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Kommentit (2)

rr

No ei tämä kyllä mitään lasagnea ole. Tuostahan tulee samanlaista " puuroa " mitä saa lounaspaikoista kuten esim. RAX. Kyllä lasagnen pitää olla jämäkkää.

Vierailija

"Ruokakermaa"?

Oikeasti?

Miten olisi ihan vaan kermaa? Vaikkeivat enää ehkä olekaan kasviöljy-E-koodi-seoksia - uskomaton järkiintyminen siinä - niin silti. Kerma on kermaa, on kermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Varhaiskaali pitää paahtamisesta. Pilko se broilerin seuraan, kypsennä uunissa ja mausta reilusti sitruunalla, persiljalla ja fenkolin lehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen kaali-broileripaistos

Ainekset

1
pkt (400 g)
maustamatonta broilerin sisäfilettä
1
varhaiskaali
1
fenkoli
2–4
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
pinjansiemeniä
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
sitruunan mehu
1
ruukku
persiljaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja laita ne laakeaan uunivuokaan.
  2. Leikkaa kaali ja fenkoli 2–3 cm leveiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää vihannekset, öljy, siemenet ja mausteet vuokaan broilerin joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Purista sitruunoista mehu pieneen kulhoon. Hienonna persilja ja sekoita se mehuun. Sekoita puolet sitruuna-persiljaseoksesta broilerivuokaan.
  4. Paista vuokaa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kaalit ja fenkolit pehmenneet. Sekoita loppu sitruuna-persiljaseos ruokaan ja tarjoa heti. Koristele ruoka fenkolin vihreillä lehdillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Nyt menee ronskisti överiksi: näihin hodareihin lastataan sekä nakki että jauhelihakastiketta. Viimeistele tulisilla jalapenoilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sloppy joe -jauhelihahodarit

Ainekset

8
hotdog-sämpylää
8
pitkää nakkia
Sloppy joe -kastike
600
g
naudanjauhelihaa (rasvaa 12–16 %)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
2
dl
vettä
1/2
lihaliemikuutio
1
dl
ketsuppia
2
rkl
tomaattipyreetä
1-2
tl
tummaa siirappia
1
tl
vahvaa sinappia
1
rkl
worcesterkastiketta
1
tl
mustapippuria myllystä
(riapus suolaa)
Cheddarkastike
200
g
cheddarjuustoa
1 1/2
dl
täysmaitoa
1
dl
ranskankermaa
1/4
tl
suolaa
1/2
tl
paprikajauhetta
Jalapeno-kurkkusalsa
1
dl
säilöttyjä jalapenoviipaleita
10
pientä cornichon-säilykekurkkua
1
kevätsipuli

Työvaiheet

  1. Aloita sloppy joe -kastikkeesta. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä, isossa korkeareunaisessa pannussa, keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää.
  2. Lisää jauheliha pannuun ja paista kypsäksi, noin 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, ketsuppi, tomaattipyree, siirappi ja sinappi. Sekoita ja hauduta kastiketta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kun kastike on sakeaa, lisää worcester ja pippuri. Sekoita, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
  3. Tee cheddarkastike. Raasta juusto. Vatkaa maito ja ranskankerma keskenään kasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa. Laita kasari liedelle ja säädä lämpö matalaksi. Lisää juustoraaste ja lämmitä hitaasti koko ajan sekoittaen ja lämpöä hitaasti nostaen, kunnes juusto sulaa. Kun kastike alkaa höyrytä, siirrä kasari pois liedeltä. Mausta kastike suolalla ja kaada se pieneen uunivuokaan odottamaan. Säädä uuni täydelle teholle ja kytke grillivastus päälle.
  4. Valuta jalapenot. Viipaloi kurkut ja kevätsipuli. Yhdistä jalapenot, kurkut ja sipulit.
  5. Kostuta sämpylät vedellä ja lämmitä ne mikrossa tai höyrytä kuumiksi siivilässä vesikattilan päällä kannella peitettynä.
  6. Lämmitä nakit höyryttämällä tai paistamalla ne paistinpannussa.
  7. Paahda juustokastiketta uunissa grillivastusten alla 2–3 minuuttia, kunnes pinta kuplii ja ruskistuu. Ripottele paprikajauhetta päälle.
  8. Lusikoi hodareihin sloppy joe -kastiketta ja lisää nakki. Tarjoa hodari jalapeno-kurkkusalsan ja cheddarkastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ravintola Juuren reseptillä valmistuu niin ihana makaronilaatikko, että se jää varmasti vakioreseptien joukkoon. Jauhelihan sijasta laatikkoon ryöpätään korvasieniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 t 40 min
Valmistusaika
4-6
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korvasieni-makaronilaatikko

Ainekset

400
g
(luomu)makaroneja
3
tl
suolaa
Korvasienimuhennos
500
g
korvasieniä ryöpättynä
2
keskikokoista sipulia
4
valkosipulinkynttä
¾
dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
¾
dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
100
g
voita
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Liemi
4
kananmunaa
4
dl
kermaa
1
prk (200 g)
smetanaa
1
tl
maustepippuria
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Harjaa korvasienistä hiekka ja leikkaa jaloista kuivat kannat. Halkaise ja puhdista sienet myös sisältä. Kiehauta kattilassa 3 osaa vettä ja lisää joukkoon 1 osa sieniä. Ryöppää korvasieniä 5 minuuttia. Kaada vesi pois. Huuhtele sienet juoksevalla vedellä. Toista ryöppäys. Muista huolehtia huoneen tuulettamisesta.
  3. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  4. Tee muhennos. Pilko sipuli, valkosipuli ja sienet. Hienonna yrtit. Kuullota sipuleita ja yrttejä voi-öljyseoksessa 5 minuuttia. Lisää sienet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Sekoita liemen aineet kulhossa. Lisää joukkoon makaronit ja sieni-sipuliseos.
  6. Laita leivinpaperi reunalliseen uunipannuun. Kaada makaroniseos pellille. Laatikosta tulee noin 3 cm:n paksuinen.
  7. Kypsennä uunissa 30–40 minuuttia, kunnes laatikko on hyytynyt.
  8. Tarjoa laatikko vinegretillä viimeistellyn vihersalaatin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Tuleeko tuohon kolmen sipulin korvasienipastaan todellakin noin paljon voita siinä sipulien kuullotusvaiheessa, 150g?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kun chori eli makkara ja pan eli leipä kohtaavat, syntyy argentinalainen choripan. Kastikkeen paikkaa pitää hapokkaan puraiseva chimichurri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Argentiinalaiset choripánit

Ainekset

8
chorizo-tuoremakkaraa
8
hotdog-sämpylää
Tomaattinen chimichurri
100
g
luumukirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
persiljaa
1/2
ruukku
korianteria
2
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
1/2
punainen chili
1/2
dl
punaviinietikkaa
1/2
sitruunan mehu
2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
oliiviöljyä
Lehtikaalislaw
200
g
lehtikaalia
1
tl
suolaa
2
tl
oliiviöljyä
1
hapokas omena (esim. Granny Smith)

Työvaiheet

  1. Tee ensin chimichurri. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Hienonna yrtit ja chili. Yhdistä aineet kulhossa. Sekoita joukkoon etikka, sitruunamehu, sokeri ja suola. Anna seoksen mehustua 15 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa lehtikaalislaw. Huuhtele kaalinlehdet ja poista lehtiruodit. Revi lehdet kulhoon. Lisää suola ja öljy ja hiero kaalia ronskilla otteella muutama minuutti, kunnes se pehmenee ja tummuu. Kuori omena ja leikkaa se tikuiksi. Sekoita omenatikut lehtikaaliin.
  3. Lisää oliiviöljy chimichurriin koko ajan sekoittaen. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Säilytä chimichurri jääkaapissa.
  4. Grillaa tai paista makkarat kypsiksi, noin 15 minuuttia välillä kääntäen. 
  5. Kostuta sämpylät vedellä ja lämmitä ne nopeasti grillissä tai mikrossa, tai höyrytä sämpylät kuumiksi siivilässä vesikattilan päällä kannella peitettynä.
  6. Täytä sämpylät makkaroilla ja tarjoa chimichurrin ja lehtikaalislawn kanssa.

Kommentit (0)