Me Naiset on lisännyt 1304 reseptiä.
Linkitetty 161 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ei ole väärin huijata, jos lopputulos on näin ihana. Voi olla, ettet koskaan enää palaa lasagnelevyihin kokeiltuasi korvata ne valkosipulivoita tihkuvilla patonkiviipaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Huijarin lasagne

Ainekset

400
g
jauhelihaa
2
tl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
2
tl
täysjyväsinappia
1
tlk (noin 400 g)
valmista (valkosipulilla tai yrteillä maustettua) tomaattipastakastiketta
Lisäksi
300
g
valkosipulivoipatonkeja (valmiita tai pakasteesta paistettuja)
Kastike
3
dl
ruokakermaa
250
g
pehmeää sulatejuustoa (esimerkiksi Koskenlaskija Ruokaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä. Kuori ja purista valkosipulinkynnet lopussa joukkoon. Mausta suolalla ja sinapilla. Kaada pastakastike joukkoon ja jätä porisemaan matalalle lämmölle.
  3. Kiehauta ruokakerma kattilassa ja sulata juusto joukkoon.
  4. Leikkaa patongit 24 ohueksi viipaleeksi. Levitä voidellun uunivuoan pohjalle kerros patonkiviipaleita. Kaada päälle jauhelihakastiketta ja päällimmäiseksi juustokastiketta. Toista sama vielä kerran.
  5. Kypsennä 30 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Kommentit (3)

rr

No ei tämä kyllä mitään lasagnea ole. Tuostahan tulee samanlaista " puuroa " mitä saa lounaspaikoista kuten esim. RAX. Kyllä lasagnen pitää olla jämäkkää.

Vierailija

"Ruokakermaa"?

Oikeasti?

Miten olisi ihan vaan kermaa? Vaikkeivat enää ehkä olekaan kasviöljy-E-koodi-seoksia - uskomaton järkiintyminen siinä - niin silti. Kerma on kermaa, on kermaa.

Vierailija

Tein tänään ja ei voi muuta todeta kuin, että todella hyvää! Kivaa vaihtelua normilasagnellekin. Suosittelen 😋

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Saammeko esitellä: huijarin kaalilaatikko! Varhaiskaalista valmistuva ruoka syntyy näppärästi paistinpannussa ja sopii kiireiseen arkeen paremmin kuin uunissa hautuva esikuvansa. Tarjoa kaalilaatikon kaverina hölskykurkkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaalilaatikko kasarissa

Ainekset

2
l
varhaiskaalia suikaloituna
1
sipuli
400
g
karitsanjauhelihaa
2
dl
pitkäjyväistä riisiä
2
tl
kuivattua meiramia
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria jauhettuna
2
rkl
siirappia
2
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
dl
kermaa
HÖLSKYTETYT HUNAJAKURKUT
3
avomaankurkkua
2
tl
hunajaa
1
rkl
väkiviinaetikkaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi sipuli.

  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää kaali ja sipuli ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää riisi ja mausteet sekä siirappi, vesi, fondi ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Laske lämpöä, peitä pannu kannella ja anna kaalilaatikon hautua 10–15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.

  3. Pese kurkut ja leikkaa ne kapeiksi lohkoiksi kannelliseen kulhoon. Lisää hunaja, etikka ja suola joukkoon. Sulje kansi ja hölskytä kurkkuja vajaa minuutti, jotta maut tasoittuvat. Tarjoa kurkut kaalilaatikon kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Laatikkoruoka valmistetaan uunissa. Tämä on pataruoka.

Vierailija

Kuinka paljon kaalia tarvitaan kahteen litraan suikaleita?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestä! Varhaiskaalien koko vaihtelee paljon, joten tähän ruokaan tarvitaan 1–2 varhaiskaalia. Jos kaalit ovat pienehköjä, niitä saattaa tarvita kaksi. Jos kaali on iso, yhdelläkin voi pärjätä hyvin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Vuokko Hovatta ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Linssipata on loistava, proteiinipitoinen lounas, joka on helppo tehdä myös vegaanisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikin linssipata

Ainekset

2
tlk (380/230 g)
kypsiä vihreitä linssejä
1
sipuli
1
rs (200 g)
miniluumutomaatteja
3
rkl
oliiviöljyä
½–1
tl
harissatahnaa
1
sitruuna
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
2
avokadoa

Työvaiheet

  1. Valuta linssit siivilässä kulhoon. Älä heitä linssien lientä pois.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa tomaatit puoliksi.

  3. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli, tomaatit ja harissatahna. Kuullota 2–4 minuuttia, lisää sitten linssit sekä 1½ dl linssien lientä.

  4. Anna seoksen hautua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää linssien lientä, jos seos tuntuu kuivalta.

  5. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan keltaista kuorta 2 teelusikallista ja purista mehua 3 ruokalusikallista.

  6. Mausta pata suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sitrusraaste sekä mehu. Tarjoa lisäksi avokadoa. Mausta avokado halutessasi sitruunamehulla ja soijakastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Vastustamattomin kesärisotto syntyy muutamasta raaka-aineesta. Tarjoa alkuruokana, väliruokana tai lisukkeena.

Viinisuositus: Kesäisen raikas risotto pääsee oikeuksiinsa viinin kanssa, jossa on hapokkuutta. Mukavan juhlava valinta on Wolfberger (W) Crémant d’Alsace Organic Brut, 16,49 e. Alsacelainen luomukuohuviini on pirteän mineraalinen, mutta siinä on myös hieman paahteisuutta, mikä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-tillirisotto

Ainekset

n. 9
dl
kasvislientä
2
salottisipulia
2
rkl
öljyä
1
rkl
voita
3
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
40
g
parmesaania
1
tuuhea ruukku tilliä
1–2
sitruunan kuorta (1 rkl)
3
rkl
sitruunanmehua
4
rkl
voita
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin kasvisliemi ja pidä se kuumana.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyn ja voin seoksessa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota muutama minuutti, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä, kunnes neste on haihtunut.

  3. Lisää kasvislientä kattilaan kauhallinen kerrallaan ja sekoittele risottoa. Lisää lientä, kun edellinen erä on imeytynyt riisiin. Risotto kypsyy noin 15–20 minuutissa. Tarkista aika riisipakkauksesta.

  4. Raasta parmesaani ja hienonna tilli. Säästä niitä hieman koristeluun. Pese sitruunat, raasta kuori ja purista 3 rkl mehua.

  5. Sekoita voi, parmesaani, sitruunan mehu ja kuori kypsään risottoon. Lisää tilli ja pippuri. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Viimeistele annokset parmesaanilla ja tillillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Vuohenputki sopii mainiosti munakkaan täytteeksi. Savukinkulla ja villivihreillä täytetty munakas on ihanan rento kesäruoka.

Vuohenputkea pukkaa läpi kesän. Tiivis ja satoisa vuohenputkikasvusto valtaa helposti alaa puutarhoissa, kasvimailla, joutomailla – oikeastaan kaikkialla.

Nuoret varret muistuttavat maultaan varhaisporkkanoita, ja lehdissä on vihannesmainen maku. Kesäkuussa kannattaa maistaa hentoisia...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenputki-savukinkkumunakas

Ainekset

2
dl
vuohenputkea
½–1
ruukkua
ruohosipulia
3
kananmunaa
3
rkl
kermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
4
viipaletta saunapalvikinkkua
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa vuohenputket. Hienonna ruohosipuli.
  2. Riko munat kulhoon, lisää kerma, suola ja pippuri. Sekoita munien rakenne kevy­esti rikki, älä vispaa.
  3. Paista vuohenputkia öljyssä pannussa 1–2 minuuttia, siirrä pois pannusta. Käy­tä kinkkusiivut nopeasti pannussa ja siirrä sivuun odottamaan.
  4. Sulata voi pannussa ja kun voin kiehu­minen loppuu, kaada munaseos pannuun. Sekoita puuhaarukalla, kunnes seos on melkein hyytynyt. Anna sitten munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä sekoittamatta. Liikuta pannua edestakaisin muutaman kerran, ettei munakas tartu pannuun.
  5. Laita kinkut, vuohenputket ja ruohosipu­li munakkaan toiselle laidalle ja käännä toinen reuna päälle.

Vinkki Voit myös sekoittaa vuohenputket hienonnettuina munakasseokseen.

Kommentit (0)