Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 169 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lehtikaalipestolla mehevöitetty gnocchi-vuoka on ruoka, josta tulee takuuvarmasti hyvä mieli. Lisäksi se on erittäin helppo tehdä: uuni tekee melkein kaiken työn puolestasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-gnocchi-vuoka

Ainekset

100
g
lehtikaalia suikaleina
½
dl
+ 1 dl oliiviöljyä
½
ruukkua
basilikaa
1
sitruunan mehu
50
g
parmesaaniraastetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1
ps (500 g)
peruna-gnoccheja
1
tlk (190 g/100 g)
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
Päälle
1
ps (125 g)
mozzarellapalloja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pehmennä lehtikaalisuikaleita ½ desissä öljyä muutama minuutti. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon loppu öljy, basilika, sitruunan mehu ja parmesaaniraaste. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä gnocchit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Valuta aurinkokuivatut tomaattisuikaleet joukkoon. Kääntele lehtikaalipesto sekaan.
  3. Kaada voideltuun uunivuokaan ja nosta mozzarellapallot päälle. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (6)

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Gnocchit on helppo valmistaa itse. Itsetehdyt maistuvat myös paljon paremmilt.

Artturi

Hankin kaikki ainekset ja luin huolellisesti työvaiheiden 1, 2 ja 3 ohjeet ja aloin noudattaa niitä kirjaimellisesti. Laitoin uunin päälle, mutta juutuin jo ensimmäiseen vaiheeseen. Uuni on edelleenkin 200 C -asteessa, mutta en tiedä montako kulhoa minulla pitää yhden uunivuoan lisäksi olla, ja ovatko ne muovisia, emalisia, teräksisiä, savikulhoja vai mitä? Pitääkö lehtikaalisuikaleet pehmetä uunissa, pöydällä, jääkaapissa vai missä? Mitä laitan mihinkin ja mitä kaadan mihinkin, jne. Pakko kääntää virta pois uunista, Lähden ravintolaan.

Toinen Artturi

Artturi käytä hoksottimiasi, ei lehtikaali-gnocchi-vuoan valmistaminen mitään rakettitiedettä ole. Tosin ei noilla lehden ohjeilla mikään raketti ilmaan nousisi, ja muutkin koneet kuin boeingit syöksyisivät takuuvarmasti mereen.

Tässä sinulle ohjeet:

1. Laita uuni päälle, säädin 200 C-asteeseen ja tasalämmölle.

2. Pehmennä lehtikaalisuikaleita ½ desissä öljyä muutama minuutti liedellä teräskasarissa. Kaada suikaleet muovikulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon loppu öljy, basilika, sitruunan mehu ja parmesaaniraaste. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla. Lehtikaalipestosi on nyt valmis.

3. Keitä (samassa kasarissa jossa pehmensit lehtikaalisuikaleet) gnocchit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois kasarista ja lisää aurinkokuivatut tomaattisuikaleet gnocchien joukkoon. Lisää lehtikaalipesto muovikulhosta näiden sekaan.

4. Kaada seos muovikulhosta voideltuun uunivuokaan ja nosta mozzarellapallot päälle. Kypsennä uunissa 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarvittavat työvälineet:

-teräskasari lehtikaalien pehmentämiseen ja gnocchien keittämiseen

-muovikulho ja sauvasekoitin peston valmistamiseen

-uunivuoka

Vaijerix

Tuo todella oli hyvänmielen ruokaa! Mutta ei se valmistus ihan niin helppoa ollut, ainakin aika sotkuista ja tuli monenlaista tiskiä :) Minä tein ilman lehtikaalia, koska en onnistunut sitä K-Supermarketista löytämään. Lisäsin pinnalle tuoreita minitomaatteja. Laitoin lopuksi vielä uunin kiertoilmagrillille, jolloin pinta ruskistui ihanasti. Tosi hyvä ruoka! Vähän jäi vielä evääksikin.

Anneli77

Artturi, I feel you. Kyllä minullakin heräsi joitain tarkentavia kysymyksiä tästä reseptistä....

Juhotuomas

Mikä on hyvää oliiviöljyä? Vai voiko käyttää rypsiöljyä? monessa ruokaohjelmassa aina mainitaan että oliiviöljy ei kestä kuumennusta?? 
Minkä takia näissä ei koskaan mainita oliiviöljyn merkkiä?
Kaupassa on monia kymmeniä eri öljyjä. Mistä tietää mikä on hyvää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 627 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Turkkilainen menemen maistuu maalaisleivän kera, ja pannullisesta riittää monelle. Kananmunat paistuvat ruokaisaksi aamupalaksi paprikan, tomaatin ja sipulin kanssa.

Vinkki! Jos haluat munat kypsemmiksi, laita lopussa kansi pannun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Menemen-pannu

Ainekset

4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
vihreää paprikaa
4
kevätsipulin vartta
2
tomaattia
1
ruukku minttua
3
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
mustapippuria
4
munaa
1
rkl
chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Leikkaa paprikat ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipulin varret ja kuutioi tomaatit. Hienonna minttu.
  2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipuleita ja paprikaa 2–3 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää tomaatit. Paista 3–5 minuutti a niin, että tomaateista irronnut neste osittain haihtuu. Lisää kevätsipulin varret, puolet mintusta ja mausteet .
  3. Tee pannulle kasvisten sekaan nelj ä kuoppaa. Riko niihin kananmunat. Laske lieden lämpö minimiin ja anna munien kypsyä, kunnes valkuaiset hyytyvät. Keltuaiset saavat jäädä valuviksi. Ripottele pinnalle loput mintut ja chilikastiketta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pippurinen juustopasta cacio e pepe on ihana kesäruoka retiiseillä ja herneillä tuunattuna. Vartti vain ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen retiisi-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
punainen chili
40
g
parmesaania raastettuna
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa paahda mustapippureita kuivassa pannussa 1 minuutti. Rouhi paahdetut pippurit huhmaressa.
  3. Viipaloi retiisit ja suikaloi herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta juusto.
  4. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen ja siivilöi pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juusto, öljy ja pippuria makusi mukaan. Lisää ½ dl keitinvettä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi. Lisää retiisit, herneet ja chili. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Misotahnalla marinoitu, grillissä meheväksi paahdettu munakoiso vie jalat alta. Viimeistele herkku pistaaseilla ja rucolanversoilla, muuta ei tarvita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset misomunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1+ 2
rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.
  3. Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.
  5. Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  6. Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Miksi sitruunan raastettu kuori? Alkup. Ohjeessa ei ole. Miksi pitää tehdä yksinkertaisesta aina pikkuisen vaivaalloisempaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onkohan kommenttisi tullut vahingossa väärään reseptiin?

JooJoo

Miten onnistuisi uunissa valmistus?

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee vegevokki lisukkeeksi tai vokkaa kasvisten joukkoon kuutioitua tofua annosta tukevoittamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegevokki

Ainekset

300
g
punakaalia
2
porkkanaa
3
kevätsipulia varsineen
1
punainen chilipalko
1
rkl
öljyä
200
g
soijapapuja (pakaste)
1
rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
1
dl
ananasmehua
1
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
fariinisokeria
1
rkl
soijaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Aloita sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet kulhossa keskenään.
  2. Suikaloi punakaali ja porkkanat. Hienonna kevätsipuli ja chili. Kuumenna öljy vokkipannussa ja paista kasviksia noin 5 minuuttia käännellen. Pidä pannu koko ajan kuumana. Lisää pavut ja seesaminsiemenet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  3. Tarjoa kastike joko kylmänä erikseen tai lisää vokkipannulle kasvisten joukkoon ja kuumenn vielä pikaisesti.

Kommentit (0)