
Lehtikaalipestolla mehevöitetty gnocchi-vuoka on ruoka, josta tulee takuuvarmasti hyvä mieli. Lisäksi se on erittäin helppo tehdä: uuni tekee melkein kaiken työn puolestasi.
Lehtikaali-gnocchi-vuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pehmennä lehtikaalisuikaleita ½ desissä öljyä muutama minuutti. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon loppu öljy, basilika, sitruunan mehu ja parmesaaniraaste. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä gnocchit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Valuta aurinkokuivatut tomaattisuikaleet joukkoon. Kääntele lehtikaalipesto sekaan.
- Kaada voideltuun uunivuokaan ja nosta mozzarellapallot päälle. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Gnocchit on helppo valmistaa itse. Itsetehdyt maistuvat myös paljon paremmilt.
Hankin kaikki ainekset ja luin huolellisesti työvaiheiden 1, 2 ja 3 ohjeet ja aloin noudattaa niitä kirjaimellisesti. Laitoin uunin päälle, mutta juutuin jo ensimmäiseen vaiheeseen. Uuni on edelleenkin 200 C -asteessa, mutta en tiedä montako kulhoa minulla pitää yhden uunivuoan lisäksi olla, ja ovatko ne muovisia, emalisia, teräksisiä, savikulhoja vai mitä? Pitääkö lehtikaalisuikaleet pehmetä uunissa, pöydällä, jääkaapissa vai missä? Mitä laitan mihinkin ja mitä kaadan mihinkin, jne. Pakko kääntää virta pois uunista, Lähden ravintolaan.
Artturi käytä hoksottimiasi, ei lehtikaali-gnocchi-vuoan valmistaminen mitään rakettitiedettä ole. Tosin ei noilla lehden ohjeilla mikään raketti ilmaan nousisi, ja muutkin koneet kuin boeingit syöksyisivät takuuvarmasti mereen.
Tässä sinulle ohjeet:
1. Laita uuni päälle, säädin 200 C-asteeseen ja tasalämmölle.
2. Pehmennä lehtikaalisuikaleita ½ desissä öljyä muutama minuutti liedellä teräskasarissa. Kaada suikaleet muovikulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon loppu öljy, basilika, sitruunan mehu ja parmesaaniraaste. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla. Lehtikaalipestosi on nyt valmis.
3. Keitä (samassa kasarissa jossa pehmensit lehtikaalisuikaleet) gnocchit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois kasarista ja lisää aurinkokuivatut tomaattisuikaleet gnocchien joukkoon. Lisää lehtikaalipesto muovikulhosta näiden sekaan.
4. Kaada seos muovikulhosta voideltuun uunivuokaan ja nosta mozzarellapallot päälle. Kypsennä uunissa 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarvittavat työvälineet:
-teräskasari lehtikaalien pehmentämiseen ja gnocchien keittämiseen
-muovikulho ja sauvasekoitin peston valmistamiseen
-uunivuoka
Tuo todella oli hyvänmielen ruokaa! Mutta ei se valmistus ihan niin helppoa ollut, ainakin aika sotkuista ja tuli monenlaista tiskiä :) Minä tein ilman lehtikaalia, koska en onnistunut sitä K-Supermarketista löytämään. Lisäsin pinnalle tuoreita minitomaatteja. Laitoin lopuksi vielä uunin kiertoilmagrillille, jolloin pinta ruskistui ihanasti. Tosi hyvä ruoka! Vähän jäi vielä evääksikin.
Artturi, I feel you. Kyllä minullakin heräsi joitain tarkentavia kysymyksiä tästä reseptistä....
Mikä on hyvää oliiviöljyä? Vai voiko käyttää rypsiöljyä? monessa ruokaohjelmassa aina mainitaan että oliiviöljy ei kestä kuumennusta??
Minkä takia näissä ei koskaan mainita oliiviöljyn merkkiä?
Kaupassa on monia kymmeniä eri öljyjä. Mistä tietää mikä on hyvää?