Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 181 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lehtikaalipestolla mehevöitetty gnocchi-vuoka on ruoka, josta tulee takuuvarmasti hyvä mieli. Lisäksi se on erittäin helppo tehdä: uuni tekee melkein kaiken työn puolestasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-gnocchi-vuoka

Ainekset

100
g
lehtikaalia suikaleina
½
dl
+ 1 dl oliiviöljyä
½
ruukkua
basilikaa
1
sitruunan mehu
50
g
parmesaaniraastetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1
ps (500 g)
peruna-gnoccheja
1
tlk (190 g/100 g)
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
Päälle
1
ps (125 g)
mozzarellapalloja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pehmennä lehtikaalisuikaleita ½ desissä öljyä muutama minuutti. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon loppu öljy, basilika, sitruunan mehu ja parmesaaniraaste. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä gnocchit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Valuta aurinkokuivatut tomaattisuikaleet joukkoon. Kääntele lehtikaalipesto sekaan.
  3. Kaada voideltuun uunivuokaan ja nosta mozzarellapallot päälle. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (6)

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Gnocchit on helppo valmistaa itse. Itsetehdyt maistuvat myös paljon paremmilt.

Artturi

Hankin kaikki ainekset ja luin huolellisesti työvaiheiden 1, 2 ja 3 ohjeet ja aloin noudattaa niitä kirjaimellisesti. Laitoin uunin päälle, mutta juutuin jo ensimmäiseen vaiheeseen. Uuni on edelleenkin 200 C -asteessa, mutta en tiedä montako kulhoa minulla pitää yhden uunivuoan lisäksi olla, ja ovatko ne muovisia, emalisia, teräksisiä, savikulhoja vai mitä? Pitääkö lehtikaalisuikaleet pehmetä uunissa, pöydällä, jääkaapissa vai missä? Mitä laitan mihinkin ja mitä kaadan mihinkin, jne. Pakko kääntää virta pois uunista, Lähden ravintolaan.

Toinen Artturi

Artturi käytä hoksottimiasi, ei lehtikaali-gnocchi-vuoan valmistaminen mitään rakettitiedettä ole. Tosin ei noilla lehden ohjeilla mikään raketti ilmaan nousisi, ja muutkin koneet kuin boeingit syöksyisivät takuuvarmasti mereen.

Tässä sinulle ohjeet:

1. Laita uuni päälle, säädin 200 C-asteeseen ja tasalämmölle.

2. Pehmennä lehtikaalisuikaleita ½ desissä öljyä muutama minuutti liedellä teräskasarissa. Kaada suikaleet muovikulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon loppu öljy, basilika, sitruunan mehu ja parmesaaniraaste. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla. Lehtikaalipestosi on nyt valmis.

3. Keitä (samassa kasarissa jossa pehmensit lehtikaalisuikaleet) gnocchit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois kasarista ja lisää aurinkokuivatut tomaattisuikaleet gnocchien joukkoon. Lisää lehtikaalipesto muovikulhosta näiden sekaan.

4. Kaada seos muovikulhosta voideltuun uunivuokaan ja nosta mozzarellapallot päälle. Kypsennä uunissa 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarvittavat työvälineet:

-teräskasari lehtikaalien pehmentämiseen ja gnocchien keittämiseen

-muovikulho ja sauvasekoitin peston valmistamiseen

-uunivuoka

Vaijerix

Tuo todella oli hyvänmielen ruokaa! Mutta ei se valmistus ihan niin helppoa ollut, ainakin aika sotkuista ja tuli monenlaista tiskiä :) Minä tein ilman lehtikaalia, koska en onnistunut sitä K-Supermarketista löytämään. Lisäsin pinnalle tuoreita minitomaatteja. Laitoin lopuksi vielä uunin kiertoilmagrillille, jolloin pinta ruskistui ihanasti. Tosi hyvä ruoka! Vähän jäi vielä evääksikin.

Anneli77

Artturi, I feel you. Kyllä minullakin heräsi joitain tarkentavia kysymyksiä tästä reseptistä....

Juhotuomas

Mikä on hyvää oliiviöljyä? Vai voiko käyttää rypsiöljyä? monessa ruokaohjelmassa aina mainitaan että oliiviöljy ei kestä kuumennusta?? 
Minkä takia näissä ei koskaan mainita oliiviöljyn merkkiä?
Kaupassa on monia kymmeniä eri öljyjä. Mistä tietää mikä on hyvää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Mausteinen ja maukas, Zeinas kitchenin ohjeesta vähän muokattu kikhernepata, jolle maapähkinävoikastike antaa pikantin lisämaun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kikherneitä maapähkinäkastikkeessa

Ainekset

1
keltasipuli
1-2
vihreää chiliä (riippuen koosta ja kuinka vahvaa haluaa)
2
valkosipulinkynttä
1
dl
maapähkinävoi (creamy)
2
rkl
tomaattipyree
400
g
keitettyjä kikherneitä
150-200
g
tuoretta käyttövalmista pinaattia
400
g
tomaattimurskaa
2
tl
chilijauhetta
suolaa ja pippuri
1
dl
vettä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

1. Pilko sipuli, chili ja valkosipulit. Paista niitä kuumennetussa öljyssä 3-4 minuuttia.
2. Lisää tomaattipyree ja chilijauhe ja paista vielä hetki.
3. Käännä joukkoon maapähkinävoi ja sekoita niin, että se notkistuu ja muodostaa paksun kastikkeen.
4. Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja pippuri ja sekoita hyvin.
5. Anna kastikkeen porista kannen alla 25-30 minuuttia. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.
6. Sekoita kikherneet ja pinaatit kastikkeeseen ja anna kypsyä vielä 15-20 minuuttia.

Tarjoile esim. kookosriisin kanssa.
https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-lisukkeet/kookosriisi

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Mausteinen lisukeriisi esim. afrikkalaisille ruuille.

Riisin ja nesteen suhde ohjeessa voi tuntua oudolta, mutta toimi käytännössä, kun lisäsi loppuvaiheessa tilkan vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kookosriisi

Ainekset

5
dl
pitkäjyväistä riisiä
400
ml
kookosmaitoa
1
keltasipuli
1
vihreä paprika
1
punainen paprika
1-2
tuoretta punaista chiliä (riippuu koosta ja kuinka vahvaa haluaa)
1
rkl
tuoretta raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
tl
paprikajauhetta
1
kpl
kasvisliemikuutio
2
rkl
kookosöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

Tee näin:

- Laita riisi haaleaan veteen likoamaan 30 minuutiksi, jonka jälkeen kaada vedet ja riisit siivilän läpi.
- Pilko sipuli ja paprika kuutioiksi, chilit ja valkosipuli hienoksi. Raasta inkivääri, jos et käytä valmista raastetta.
- Kuumenna 2 rkl öljyä kasarissa tai wok-pannussa ja paista sipuleja, chiliä, inkivääriä ja paprikoita muutama minuutti.
- Lisää paprikajauhe ja paista hieman lisää.

- Kaada kookosmaito paistoastiaan ja murusta liemikuutio joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehahtaa.
- Vähennä lämpöä, kaada riisi joukkoon ja sekoita.
- Laita kansi päälle ja anna kiehua hetki keskiteholla. Laske sen jälkeen lämpöä ja anna kypsyä hitaasti niin, että neste on imeytynyt riisiin. Jos riisi tuntuu liian kuivalta, lisää hieman kuumaa vettä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pestopasta uusiksi punajuurilla! Juurikkaat antavat pestolle muhkean maun ja upean värin. Tahna on herkkua myös esimerkiksi pizzapohjan päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuripestopasta

Ainekset

3
punajuurta
3
valkosipulinkynttä
2
tl
öljyä
1
sitruunan mehu
½
sitruunan kuoriraaste
1
dl
pinjansiemeniä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
¾
dl
oliiviöljyä
2
dl
raastettua parmesaania
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
300
g
(nauha)pastaa

Työvaiheet

  1. Keitä punajuuret kypsiksi kiehuvassa vedessä, kuori ja paloittele tehosekoittimen kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota nopeasti paistinpannulla tilkassa öljyä. Anna hetki jäähtyä ja kaada punajuurien joukkoon. Purista sitruunan mehu ja raasta puolikkaan kuori sekaan.
  3. Paahda pinjansiemenet kuivassa kuumassa pannussa, anna hetki jäähtyä ja lisää balsamicon kanssa muiden ainesten joukkoon. Anna koneen käydä, lisää öljy erissä joukkoon.
  4. Raasta parmesaani ja kääntele valmiin peston joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Keitä pasta kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele pestoon. Tarjoa heti.

Vinkki! Punajuuripesto toimii myös pizzapohjalle levitettynä. Lisää päälle vielä vuohenjuustoa.

Kommentit (0)

Töyhtöhyyppä on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 17 keittokirjaan.

Vaihtoehdoksi feta-kesäkurpitsapihveille, jotka eivät pysy kasassa ilman reipasta "munakastukea". Jos käytettävissä on perunamuhennoksen jämät, niitä voi käyttää jatkeena. Tarjoa salaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 hengelle (n. 20 pientä pihviä)
Valmistusaika
20min + 30-60min. Nesteenpoistoseisotus
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-kesäkurpitsapihvit

Ainekset

1
kpl
kesäkurpitsa, normaalia "myymäläkokoa"
2
kpl
kananmunia
1
paketti
Grillijuustoa tai halloumia
1
tl
timjamia
2
kpl
keskikokoista sipulia
1-2
Valkosipulin kynttä
1
rkl
perunajauhoja
öljyä
paistamiseen

Työvaiheet

Raasta juusto ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Purista kurpitsasta nestettä, jätä juustokurpitsaseos valumaan (juuston suola irrottaa nestettä) aikatalusi mukaan. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi, kuullota ne, jäähdytä vähän. Lisää seokseen perunajauho ja munat, sekoita. Muotoile käsin tai lusikalla pieniksi pihveiksi. Paista öljyisessä pannussa miedolla lämmöllä, jotta kananmuna ehtii hyytyä ja saat pihvit käännettyä.

Kommentit (0)