Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 215 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lehtikaalipestolla mehevöitetty gnocchi-vuoka on ruoka, josta tulee takuuvarmasti hyvä mieli. Lisäksi se on erittäin helppo tehdä: uuni tekee melkein kaiken työn puolestasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-gnocchi-vuoka

Ainekset

100
g
lehtikaalia suikaleina
½
dl
+ 1 dl oliiviöljyä
½
ruukkua
basilikaa
1
sitruunan mehu
50
g
parmesaaniraastetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1
ps (500 g)
peruna-gnoccheja
1
tlk (190 g/100 g)
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
Päälle
1
ps (125 g)
mozzarellapalloja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pehmennä lehtikaalisuikaleita ½ desissä öljyä muutama minuutti. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon loppu öljy, basilika, sitruunan mehu ja parmesaaniraaste. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä gnocchit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Valuta aurinkokuivatut tomaattisuikaleet joukkoon. Kääntele lehtikaalipesto sekaan.
  3. Kaada voideltuun uunivuokaan ja nosta mozzarellapallot päälle. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (6)

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Gnocchit on helppo valmistaa itse. Itsetehdyt maistuvat myös paljon paremmilt.

Artturi

Hankin kaikki ainekset ja luin huolellisesti työvaiheiden 1, 2 ja 3 ohjeet ja aloin noudattaa niitä kirjaimellisesti. Laitoin uunin päälle, mutta juutuin jo ensimmäiseen vaiheeseen. Uuni on edelleenkin 200 C -asteessa, mutta en tiedä montako kulhoa minulla pitää yhden uunivuoan lisäksi olla, ja ovatko ne muovisia, emalisia, teräksisiä, savikulhoja vai mitä? Pitääkö lehtikaalisuikaleet pehmetä uunissa, pöydällä, jääkaapissa vai missä? Mitä laitan mihinkin ja mitä kaadan mihinkin, jne. Pakko kääntää virta pois uunista, Lähden ravintolaan.

Toinen Artturi

Artturi käytä hoksottimiasi, ei lehtikaali-gnocchi-vuoan valmistaminen mitään rakettitiedettä ole. Tosin ei noilla lehden ohjeilla mikään raketti ilmaan nousisi, ja muutkin koneet kuin boeingit syöksyisivät takuuvarmasti mereen.

Tässä sinulle ohjeet:

1. Laita uuni päälle, säädin 200 C-asteeseen ja tasalämmölle.

2. Pehmennä lehtikaalisuikaleita ½ desissä öljyä muutama minuutti liedellä teräskasarissa. Kaada suikaleet muovikulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon loppu öljy, basilika, sitruunan mehu ja parmesaaniraaste. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla. Lehtikaalipestosi on nyt valmis.

3. Keitä (samassa kasarissa jossa pehmensit lehtikaalisuikaleet) gnocchit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois kasarista ja lisää aurinkokuivatut tomaattisuikaleet gnocchien joukkoon. Lisää lehtikaalipesto muovikulhosta näiden sekaan.

4. Kaada seos muovikulhosta voideltuun uunivuokaan ja nosta mozzarellapallot päälle. Kypsennä uunissa 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarvittavat työvälineet:

-teräskasari lehtikaalien pehmentämiseen ja gnocchien keittämiseen

-muovikulho ja sauvasekoitin peston valmistamiseen

-uunivuoka

Vaijerix

Tuo todella oli hyvänmielen ruokaa! Mutta ei se valmistus ihan niin helppoa ollut, ainakin aika sotkuista ja tuli monenlaista tiskiä :) Minä tein ilman lehtikaalia, koska en onnistunut sitä K-Supermarketista löytämään. Lisäsin pinnalle tuoreita minitomaatteja. Laitoin lopuksi vielä uunin kiertoilmagrillille, jolloin pinta ruskistui ihanasti. Tosi hyvä ruoka! Vähän jäi vielä evääksikin.

Anneli77

Artturi, I feel you. Kyllä minullakin heräsi joitain tarkentavia kysymyksiä tästä reseptistä....

Juhotuomas

Mikä on hyvää oliiviöljyä? Vai voiko käyttää rypsiöljyä? monessa ruokaohjelmassa aina mainitaan että oliiviöljy ei kestä kuumennusta?? 
Minkä takia näissä ei koskaan mainita oliiviöljyn merkkiä?
Kaupassa on monia kymmeniä eri öljyjä. Mistä tietää mikä on hyvää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.