Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 214 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lehtikaalipestolla mehevöitetty gnocchi-vuoka on ruoka, josta tulee takuuvarmasti hyvä mieli. Lisäksi se on erittäin helppo tehdä: uuni tekee melkein kaiken työn puolestasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-gnocchi-vuoka

Ainekset

100
g
lehtikaalia suikaleina
½
dl
+ 1 dl oliiviöljyä
½
ruukkua
basilikaa
1
sitruunan mehu
50
g
parmesaaniraastetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1
ps (500 g)
peruna-gnoccheja
1
tlk (190 g/100 g)
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
Päälle
1
ps (125 g)
mozzarellapalloja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pehmennä lehtikaalisuikaleita ½ desissä öljyä muutama minuutti. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon loppu öljy, basilika, sitruunan mehu ja parmesaaniraaste. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä gnocchit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Valuta aurinkokuivatut tomaattisuikaleet joukkoon. Kääntele lehtikaalipesto sekaan.
  3. Kaada voideltuun uunivuokaan ja nosta mozzarellapallot päälle. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (6)

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Gnocchit on helppo valmistaa itse. Itsetehdyt maistuvat myös paljon paremmilt.

Artturi

Hankin kaikki ainekset ja luin huolellisesti työvaiheiden 1, 2 ja 3 ohjeet ja aloin noudattaa niitä kirjaimellisesti. Laitoin uunin päälle, mutta juutuin jo ensimmäiseen vaiheeseen. Uuni on edelleenkin 200 C -asteessa, mutta en tiedä montako kulhoa minulla pitää yhden uunivuoan lisäksi olla, ja ovatko ne muovisia, emalisia, teräksisiä, savikulhoja vai mitä? Pitääkö lehtikaalisuikaleet pehmetä uunissa, pöydällä, jääkaapissa vai missä? Mitä laitan mihinkin ja mitä kaadan mihinkin, jne. Pakko kääntää virta pois uunista, Lähden ravintolaan.

Toinen Artturi

Artturi käytä hoksottimiasi, ei lehtikaali-gnocchi-vuoan valmistaminen mitään rakettitiedettä ole. Tosin ei noilla lehden ohjeilla mikään raketti ilmaan nousisi, ja muutkin koneet kuin boeingit syöksyisivät takuuvarmasti mereen.

Tässä sinulle ohjeet:

1. Laita uuni päälle, säädin 200 C-asteeseen ja tasalämmölle.

2. Pehmennä lehtikaalisuikaleita ½ desissä öljyä muutama minuutti liedellä teräskasarissa. Kaada suikaleet muovikulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon loppu öljy, basilika, sitruunan mehu ja parmesaaniraaste. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla. Lehtikaalipestosi on nyt valmis.

3. Keitä (samassa kasarissa jossa pehmensit lehtikaalisuikaleet) gnocchit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois kasarista ja lisää aurinkokuivatut tomaattisuikaleet gnocchien joukkoon. Lisää lehtikaalipesto muovikulhosta näiden sekaan.

4. Kaada seos muovikulhosta voideltuun uunivuokaan ja nosta mozzarellapallot päälle. Kypsennä uunissa 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarvittavat työvälineet:

-teräskasari lehtikaalien pehmentämiseen ja gnocchien keittämiseen

-muovikulho ja sauvasekoitin peston valmistamiseen

-uunivuoka

Vaijerix

Tuo todella oli hyvänmielen ruokaa! Mutta ei se valmistus ihan niin helppoa ollut, ainakin aika sotkuista ja tuli monenlaista tiskiä :) Minä tein ilman lehtikaalia, koska en onnistunut sitä K-Supermarketista löytämään. Lisäsin pinnalle tuoreita minitomaatteja. Laitoin lopuksi vielä uunin kiertoilmagrillille, jolloin pinta ruskistui ihanasti. Tosi hyvä ruoka! Vähän jäi vielä evääksikin.

Anneli77

Artturi, I feel you. Kyllä minullakin heräsi joitain tarkentavia kysymyksiä tästä reseptistä....

Juhotuomas

Mikä on hyvää oliiviöljyä? Vai voiko käyttää rypsiöljyä? monessa ruokaohjelmassa aina mainitaan että oliiviöljy ei kestä kuumennusta?? 
Minkä takia näissä ei koskaan mainita oliiviöljyn merkkiä?
Kaupassa on monia kymmeniä eri öljyjä. Mistä tietää mikä on hyvää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1½
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.