Tähän kakkuun tarvitaan viisi kananmunaa ja purkillinen hasselpähkinä-suklaalevitettä. Eikä mitään muuta.
Kahden aineksen nutellakakku
Ainekset
Työvaiheet
Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20-senttiseen irtopohjavuokaan. Voit öljytä kevyesti pohjan ja reunat vaikkapa rypsiöljyllä. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
Sekoita nutella keltuaisten joukkoon.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto neljässä erässä nutella-keltuaisseokseen. Kääntele huolellisesti tasaiseksi jokaisen lisäyksen jälkeen, mutta älä sekoita, jotta taikina pysyy kuohkeana ja ilmavana.
Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja laita sitten tekeytymään jääkaappiin yön yli.
Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku leivinpaperin päältä työntämällä tarjoiluvadille. Voit siivilöidä kakun koristeeksi tomusokeria. Tarjoa sellaisenaan tai esim. vaniljajäätelön kanssa.
Vau! Jopa mä voisin onnistua tässä kakussa. Kiitos ohjeesta, Laura!
Tallensin heti tämän reseptin! Kuulostaa ihanan helpolle!