Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Cevichen voi tehdä myös kotimaisesta ahvenesta! Pehmennä lehtikaali pikamarinadissa ja kasaa raikas ahven-ceviche kauniisti kulhoon yhdessä ateriajyvien ja kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kylmässä 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ahvenkulho

Ainekset

400
g
pakastettuja ahvenfileitä
1
punainen chili hienonnettuna
½
ruukku
lehtipersiljaa
1
limetin mehu
½
tl
suolaa
Lisäksi
100
g
lehtikaalia
1
limetin mehu
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
2
kevätsipulia
2
porkkanaa
2
dl
ateriajyviä (Myllärin)
1 ½
dl
pakasteherneitä sulatettuna

Työvaiheet

  1. Sulata kalat.
  2. Poista ahvenfileistä ruodot ja leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi kulhoon. Hienonna chili ja persilja ja lisää kulhoon. Purista joukkoon limetin mehu ja mausta lopuksi ceviche suolalla. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
  3. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa kaali suikaleiksi. Sekoita kaalin joukkoon limetin mehu, öljy, suola sokeri ja mustapippuri. Anna marinoitua ateriajyvien kypsymisen ajan.
  4. Hienonna kevätsipuli. Vedä porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita, pitkiä lastuja.
  5. Keitä ateriajyvät kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta jyvät huolellisesti ja sekoita joukkoon lehtikaali marinadeineen. Lusikoi kulhojen pohjalle jyvä-lehtikaaliseosta ja asettele pinnalle cevicheä, herneitä, porkkanalastuja ja kevätsipulia.

Kommentit (2)

Vierailija

Lapamadon voi saada raa-asta järviahvenesta.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Totta! Meriahvenessa tätä riskiä ei ole. Järvikaloja käytettäessä ne pitää tosiaan pakastaa ensin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tonnikalapastan ohje on niin helppo, että koululainenkin osaa sen itse tehdä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk
tonnikalapaloja öljyssä
1
prk
tomaattimurskaa
vettä
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kaada paistinpannulle loraus öljyä tonnikalapurkista. Kuullota sipuleita pari minuuttia.
  4. Lisää tonnikala. Paloittele tonnikala kauhalla pienemmiksi paloiksi.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
  6. Mausta kastike basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  7. Hauduta 10 minuuttia ja kaada kastike pastan joukkoon.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Helpot kalapihvit maistuvat lapsillekin. Maku on lempeä, eikä yhden yhtä ruotoa löydy.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipihvit

Ainekset

1
pkt (280 g)
kirjolohen jauhelihaa (Saimaan tuore)
1
dl
kermaviiliä
rkl
korppujauhoja
1
muna
1
pieni sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
½
dl
tilliä silputtuna
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
½
tl
suolaa
valkopippuria rouhittuna
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Yhdistä kalaan kermaviili, korppujauho ja muna.
  2. Pilko sipuli. Kuullota öljyssä.
  3. Silppua tilli. Raasta sitruunankuori. Sekoita kaikki ainekset.
  4. Kuumenna voita pannulla. Nosta lusikalla murekkeesta nokareita pannulle ja painele pihveiksi. Paista muutama minuutti per puoli. Tarjoa kalapihvit uusien perunoiden tai muusin kanssa. Rouskuva lisuke tulee naposteluporkkanoista.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tähteeksi jääneet keitinperunat pyöräytetään raikkaan makuisessa jogurttikastikkeessa, jossa on maukasta luonnonkalasäilykettä, kokojyväsinappia ja sitruunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hävikkiperuna-villikalasalaatti

Ainekset

noin 800
g
keitettyjä perunoita
1
purjo
1
prk (150 g)
luonnonkala/villikalasäilykettä öljymarinadissa
2
dl
maustamatonta rasvatonta ja laktoositonta jogurttia
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
kokojyväsinappia
1
rkl
pieniä kapriksia
1
kerä rapeaa salaattia
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele perunat. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi.

  2. Sekoita kulhossa kalasäilyke marinadeineen, jogurtti, sitruunanmehu, sinappi ja kaprikset. Lisää perunat ja sekoita. Nostele perunasalaattia huuhdottujen, rapeiden salaatinlehtien päälle. Rouhaise päälle mustapippuria.