Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 192 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Amarettolla kostutettu mantelikakku on itse täyteläisyys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10-12 palaa
Valmistusaika
25 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Maailman mehevin mantelikakku

Ainekset

200
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
sokeria
dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
3
dl
mantelijauhoja
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
luomuappelsiinin kuori raastettuna
Kuorrutus
50
g
voita
2
dl
mantelirouhetta
1
dl
sokeria
½
dl
maitoa
1
tl
perunajauhoja
Kostutus
2
rkl
appelsiinin mehua
1
rkl
mantelilikööriä (Amaretto)
Lisäksi
kakkuvuokaan voita ja hienoa sokeria

Työvaiheet

Kostutus

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja sokeroi pyöreä kakkuvuoka (Ø noin 22 cm).
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
  3. Sekoita manteli- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Pese ja raasta appelsiinin oranssi kuoriosa ohueksi raasteeksi. Kääntele jauhoseos ja kuoriraaste vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu siihen painettuun puutikkuun. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia ja kumoa sitten vadille.
  4. Sulata kuorrutuksen voi kattilassa. Lisää sekoittaen loput kuorrutuksen aineet. Anna seoksen kiehahtaa ja nosta pois levyltä.
  5. Purista appelsiinin mehu ja sekoita likööri siihen. Kostuta jäähtynyt kakkupohja mehu-likööriliemellä ja lusikoi kuorrutus kakun päälle.

Kommentit (8)

Vierailija

olipas siinä sellinen luomus mantelikakusta. Epäilen sen mehvyyttä ja ohjetta katsellessani ,ei ei en taida kokeilla

Mehevä ? Maailman paras ? no jokaisella n oma makunsa.

Joulua valmistelen

Miksi moittia heti? Tein tämän ja siitä tuli mahtavan hyvä ja todellakin mehevä. Suosittelen, joskin kakun paistaminen osoittautui hieman haasteelliseksi. Ensimmäisen version keskusta pääsi romahtamaan. Maku oli kuitenkin kerrassaan upea! Nyt uutta testaamaan.

KooÄmmä

Romahduksen koki myös minun kakkuni. Kauniisti kohosi ensin, mutta loppuvaiheessa kypsymistä, kakku lässähti keskeltä. Vuoan reunoista kakku jo "pakeni", siis reilusti irti reunoista. Harmi, onko jauhon määrä kakkuun liian vähäinen, mantelijauhekin kun on aika rasvapitoista, joka varmasti lämmön vaikutuksesta muuttaa koostumuksen.

Voirajoitteinen

Hyvältä kuulostaa. Ainoa, joka mietityttää on tuo voi tuossa kuorrutuksessa. En pidä mistään voikreemeistä yms. Sen voisi varmaan korvata esim. mascarponella. Tuo Amaretto tekee varmaan kakkuun mukavan maun.

🤗

Entä jos peruna ja maissi eikä vehnä käy mitä tilalle

Vierailija

Miksi mantelirouhe eikä -lastu? Minusta kakku ei ole kovin kauniin näköinen tuolla rouhekuorrutuksella, minä ainakin syön myös silmilläni! Aion kokeilla kyllä, mutta mantelilastuilla -  rakastanhan toscakakkuakin :)

Kakku-Alma

Hirveän ruma kakku. Näyttää kun olisi kuorutettu riisimuroilla. En tekis enkä kehtais tarjota kenellekään. 

Toscattaa

Tuon kakun ulkomuoto on aika surullinen ilmestys taikka kuva on huono, mutta luutavasti se kuitenkin maittaa kun ainekset on noin hyvät.

Se mitä itse taas harmittelen on ainainen sitrus -appelsiini, lime, sitruuna tms. joka ikisessä ohjeessa.  Voisiko sitä happamuutta saada aikaan jollain muullakin keinoin kuin ainaisella sitruunalla tai etikalla? Emme kuitenkaan ole mitään Kaakkois-Aasialaisia, vaikka ruokaohjeetkin joita meille tuputetaan useinkin muistuttavat ja suoraan ovatkin sieltä. Jo 80-luvulta asti. Eli pientä muutosta ja kehitystä  toivoisin. Aina kun käy Ruotsissa siellä on ruoka niin suunmukaista ja sopivaa, täällä liikamaustetaan ja pyritään saamaan nahat suusta ja se on sitten olevinaan kokkiuden ylin aste. Mutta se nyt siitä.

Toivon vain että enemmän käytettäisiin vanhoja suomalaisia perinteitä ja konsteja niin ruoanlaitossa kuin leipomisessakin ja vältettäisiin liikaa sitrusten kanssa läträämistä. Myönnettäköön että leivonnassa jos missä löytyy sitruunallekin paikka, mutta aromeita ja hapakkuutta tulee kyllä muualtakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Omenapannarimuffinit
???
KAPPALEITA
12
VALMISTUSAIKA
Tunti
UUNIN LÄMPÖTILA
225°C
Herkullisen pulleat omenapannarimuffinit valmistuvat helposti ja nopeasti. Tarjoile lämpiminä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
JAA SOMESSA
Ainekset...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Pieni hiivamäärä ja pitkä kohotus antavat pataleivälle hienon aromin. Kaurahiutaleet ja -leseet tuovat makua, kuitua ja rakennetta. Mikä helpointa: pataleivän taikinaa ei vaivata lainkaan.

Ainekset

6 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kauraleseitä
1 1/2 tl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Lempeä maissikeitto on Japanissa lohturuokaa, jota voi ostaa jopa tölkeissä. Parasta soppa on kuitenkin itse tehtynä, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä höystettynä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen maissikeitto

Ainekset

1
iso sipuli
2-3
jauhoista perunaa
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
2
ps (à 200 g)
pakastemaissia
2
kanaliemikuutiota
2
dl
(ruoka)kermaa
1
rkl
miriniä
1/2
tl
suolaa
Päälle
2
rkl
mustia seesamisiemeniä
kevät- tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulia ja perunoita öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää vesi, maissit ja liemikuutiot. Halutessasi säästä 1 dl maissia ruuan koristeeksi.
  3. Hauduta keittoa 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, mirin ja suola. Älä enää kiehauta keittoa, ettei kerma juoksetu.
  5. Viimeistele keitto seesaminsiemenillä ja kevät- tai ruohosipulilla.

Kommentit (2)

Tiina Kristiina Metsäketo

Hei hyvä keitto,mutta seesamsiemeniä ei saa syödä kun 1 tl päivässä.Tiedoksi et ne on erittäin kova vaikutus elimistöön.

Pia Kujala

Vähän muuntelin keittoa ja riivin joukkoon puolikkaan kypsää broileria loppuvaiheessa. Paras kanakeitto, mitä olen koskaan syönnyt. Seesamin siemeniä ei sattunut olemaan, mutta ei haitannut yhtään.